![]() |
|
![]() |
#6034 |
Ağaç Dostu
|
Dere kenarında gezerken aynı bitkiden ben de buldum burada. Köklü olarak almaya çalıştım ve bahçeye diktim. Clematise çok benzettim. İnternette Clematis türlerini araştırdım Clematis ''Brunette'' denen türe benzettim en fazla ; ama yine de tam olarak türünden emin değilim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6035 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-07-2008
|
bu çiçeğin bitkinin adı nedir
Merhabalar arkadaşlar. Bana bu bitkiyi lavanta diye verdiler. forumu araştırdım lavanta bölümünde, resim galerisinde böyle bir bitki göremedim. merak ettim bilen ustalarımdan bu bitkinin adını (türkçesini) öğrenebilirmiyim.ilgilenecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim saygılar. DSC00145.jpg (71 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6037 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-07-2008
|
Teşekkür ederim sayın Ferda demek beni kandırdılar. neyse öğrenmiş oldum sayenizde sağolun tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6038 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6041 |
Ağaç Dostu
|
Bence astilbe (keçi sakalı) . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6045 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun... Bu sayfaya soru sormadan kendim de iyice araştırıyorum,emin olmak için resim ekliyorum. Bunun adını aradım ama bulamadım,kesin gözümün önündeki sayfaların birinde açılmış konu vardır ama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6050 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Zeferan, Phlox olabilir. Sevgili Ardabora astilbe. Bu ara da plumeranız hayırlı olsun. Nerden aldınız?Güle güle büyütün. Sabun otu notunuzu yeni gördüm,netten resimlerine bakınca ,kesinlikle sabun otu olduğunu anladım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6051 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6052 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maalesef astilbe ve plumeria benim değil, hazeran da dahil olmak üzere bu çiçekler teyzemin bahçesinde. Ama "benim" gözüyle bakıyorum ![]() Astilbeyi nerden buldu bilmiyorum ama plumeriayı Kıbrıs'tan getirmiş. Hazeran da bahçesinde ekili durumdaydı ama bugün Tekirdağ-Çerkezköy'de son yıllarda gördüğüm en kötü yağmurlardan biri yağdı. Teyzemin bahçesinde ne var ne yoksa gitmiş. ![]() Yaklaşık 750 m2.lik bahçede ekili çiçek ve sebzeler telef olmuş. "Yardıma gideyim,bahçeyi toparlayalım" dedim ama oğlum sünnet oldu, gelen gidenimiz oluyor,bir yere kımıldayamıyorum. Aylarca uğraş,didin,bir saatlik yağmur-dolu-fırtına herşeyi mahvetsin.. ![]() Bu kadar lak lak ettim,bari bir resim daha ekleyeyim de boş muhabbetle doldurmayayım bu sayfayı. Resimdeki çiçek de teyzemin bahçesinde ekili.Geçen gelişimde minik fidelerinden bir kaç tane de kendi bahçeme diktim,bir haftadır evde yokum,ne durumdalar bilmiyorum. Çiçeğin ismi Physostegia Ama ben türkçe ismini öğrenmek istiyorum.Bilen varsa yardımcı olsun lütfen,latincesini telaffuz etmek bize zor geliyor da.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6053 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ardabora o dolulu yağmur çok kötü oldu.Hurma ağacının üzerindeki küçük meyveler döküldü hep.En önemliside ben o doluyo dışarda yakalandım.Bahçeler gerçekten çok kötü durumda.Bitkinizin ismini bilmiyorum malesef ama çok güzelmiş.Güle güle büyütsün teyzeniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6054 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
bu bitkinin adı nedir? bilen arkadaşlar cevap yazabilirmi geçen sene bi arkadaştan almıştım ufak bir çelik buhale geldi arkadaşdakinin boyu 1metre vardı çubuğa sardırmıştı ama benimkinin heryerinden yeni filizler çıktı saksıyı kapladı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6055 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
Sevgili ayşe gül çiçeğinizin adı Kalanchoe... bakımı konusunda forumda paylaşımı var orayı inceleyerek çiçeğinize daha bilinçli bir bakım uygulayabilirsiniz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6056 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
kalonşeye benziyor ama kalonşe değil kalonşelerim var çünki! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6058 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2009
|
yardıma ihtiyacım var arkadaşlar
merhaba yeşil tutkunları... kokulu çiçekli bir ağaç var ne olduğunu bilmiyorum.yardım ederseniz sevinirim..resmini yüklüyorum...bilenler yazsın lütfen..teşekkür ederim... ![]() ![]() Bu bitkinin adı Ligustrum Ovalifolium. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6059 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Viburnum tinus olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |