![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Begonia Black Fang Annemde olan bu çiçeğin ismini bilen bir arkadaş varsa çok sevineceğim. Birisi çelik halinde getirmiş o da tutturmuş, gayet sağlıklı duruyor ama ne getiren ne de annem bilgi sahibi. Şimdiden teşekkürler. ![]() Düzenleyen thomasina : 05-09-2009 saat 00:13 Neden: eksik foto. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
[QUOTE=thomasina;460269]Annemde olan bu çiçeğin ismini bilen bir arkadaş varsa çok sevineceğim. Birisi çelik halinde getirmiş o da tutturmuş, gayet sağlıklı duruyor ama ne getiren ne de annem bilgi sahibi. Şimdiden teşekkürler. Begonia Black Fang sanırım. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeklerin adları nelerdir acaba? İlk iki fotoğraftaki bitki, kırmızı çiçekli küçük bir ağaç. Kırmızı çiçekler de neredeyse avuç içi büyüklüğünde. Son iki fotoğraftaki sarı çiçekler (çarkıfelek çiçeğinin yanındakiler) ise bir ağaçtan düşen çiçekler. İnanılmaz baygın bir kokuları var, frezyanın daha şekerlisi gibi. Ağacın fotoğrafı şu an bende değil. Yaprakları ince. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu çiçek Gümüşhane'nin dağlarında oluyormuş. Çok güzel kokan bir çiçekmiş. Mişli mışlı konuşuyorum çünkü ben hiç görmedim. Buna yayla çiçeği diyorlarmış. İnternette geçen gün fotoğrafını bulunca altında da ismi yazmayınca burada sormaya karar verdim. Latince ismini ya da başka ismini bilen var mı? Çiçeği Phloxa benziyor ama yaprakları daha farklı. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Üsteki resimlerin dışında bu yıl sapancada çiçekçiden aldığım ama ismini tam olarak anlayamadığım iki çiçek var ben sardunya familyasından olduğunu düşündüm yanılıyor olabilirim yaprakları hemen hemen aynı biri sarkan ve çiçekleri ufak diğeri sarkmıyor çiçekleri büyük. Bunların dışında geçen sene aldığım bu yılda çiçeklenen bir çiçeğim var bunların mümkünse isimlerini öğrenebilirmiyim. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
3. çiçeğinizi Ateş çiçeğine benzettim. Salvia splendens . |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-02-2009
|
92641 ceylan sardunya diye biliyorum... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
agaclar.net
|
jineop, kendiniz de kabul ettiğinize göre, bir süre bu bölümü sadece izleseniz nasıl olur? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok haklısınız malina,bundan sonra sadece izleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Moderatör
|
Bu bitki bahçemde ve çalı türü bir bitki. Çiçek rengi de çok hoşuma gidiyor. Çiçekleri, dal üzerinde aynen kelebek çalısı gibi açıyor, ama ben adını bilmiyorum. Öğrenebilirsem mutlu olacağım. ![]() Bu çiçeğin adı Duranta sp. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|