![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
Bu ağacın ne ağacı oldugunu bilen varmı
Resimdeki ağaçın kokusu çok güzel çiçekleri küçük ve beyaz yapraklar ufak ben bahçeme mutlaka bu ağaçdan ekmek isterim bu yüzden ismini öğrenmek istiyorum yardımlarınız için simdiden tesekkurler ıstersenız daha ayrıntılı resım çekerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2009
|
Alıntı:
Gloksinya gibi geldi bana çin gülü değil bu bence menekşe türü değil gloksinya diyorum .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
Buldum
kendı soruma kendım cevap vereyım adı luxalum (kurtgozu) dedı yanlıs hatırlamıyorsam çobançesme fidanlıgına gittim orada buldum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Bu bitki/çalı/ağaç nedir biliyor musunuz?
Bu yaprakların hangi bitki türüne ait olduğunu bana söyleyecek biri olursa çok sevinirm. Şimdiden teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Kaybolmaya yüz tutan çiçeklerle ilgili konuşurken, teyzemin kızı komşusundaki kurutulmuş bir bitkiden bahsetti. Mahallede meşhur olmuş herkes onun canlı halini görmek hatta yetiştirmek istiyor. Tohum sırasına girilmiş durumda; ben de hemen dahil oldum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Hiiiiiiiiiii... Gerçekten o hikayedeki çiçek bu muymuş? Bugün aklıma gelivermişti yıllar önce radyoda dinlediğim sedefli hikaye, agaclar.net'e girince bir de ona bakayım diye düşünüyordum. Ve bu kurumuş çiçekle de bugün tanıştım. Demek sedefmiş, ben onu bulmadan önce o beni bulmuş demek. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bir tür meşe olduğunu sanıyorum. Yeşil beyaz yaprakları var. Kırmızı meyveleri oluyor. Yaprakları dikenimsi. Yılbaşı süsülemelerinde kullanılıyor. Adını bir türlü hatırlayamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkiyi bilen yok mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2008
|
Sanırım sorduğunuz bitki ilex aquifolium. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Otugay ve Sn. Ferda Ülkümen, Çok teşekkür ederim. Aradığım bitki tahmin ettiğiniz gibi ''ilex aquifolium'' muş. Çobanpüskülüymüş türkçe ismi de.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
bu 2 çiçeğin ismini bien var mıdır?
büyük çiçekli olanı fideyken almıştım, birkaç günlüğüne şehir dışındaydım döndüğümde bu güzellik açmış... geçi satıcıdan alırken çiçekli hali böyle değildi, daha farklıydı çiçeği. ama bu da gayet hoş. ismini bilen var mdıır? diğeri, minik çiçeklerin birleşiminden oluşan koyu sarı olanını da yeni aldım. sarılıcı mı, çalı formunda mı bilemiyorum. ama çok hoşuma gitti. onun da ismini bilen varsa söyler mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Bu çiçeğin adı ne acaba |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
yıldız çiçeğim daha katlı olacakmı peki? satıcıda ki kat kattı. yoksa cinsi böyle mi? bu her iki çiçekte sanırım yıllık değil mi? seneye tohumdan tekrar mı üretmem gerekecek? birde mine çiçeğinde görünen meyvemsi şeyler neler? tohum mu olacak onalr? yoksa meyve mi? sanırım daha ziyade yer örtücü bir bitki... yardımınız için ayrıca çok teşekkür edeerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sn.optimus yıldız çiçeği daha sonra katlarını arttırmaz.Yalınkat olarak açacak hep.Seneye dibindeki soğandan çoğaltabilirsiniz.Her iki çiçekte çok yıllık bitkilerdir.Mine de oluşan meyvemsi çıkıntılar ise tohum oluşumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Optimus. ikinci bitki Lantana camara ( Mine çalısı). Burada lantana ile ilgili ayrıntılıbilgi bulabilirsiniz: http://http://www.agaclar.net/forum/...hlight=lantana |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba, İlk bitkim çok hoş kokulu hızlı büyüyen sebze bahçemde çıkan , İkinci bitkim bahçenin başka yerinde çıkan ve onu da diğer bilinmeyenin yanına ektiğim kasımpatıya benzeyen ama yaprakları daha ince dalları daha zayıf, Son olarakta duvar dibinde çıkan sarmaşık türü, geçen sene çan şarmağı tohumlarını ekmiş olabileceğim yerde çıkan çan şarmaşığına benzetemediğim sarılıcı. Tanıyan olursa çok mutlu olacağım. Teşekkür ederim.Sevgiler |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|