![]() |
|
![]() |
#5732 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2009
|
Merhabalar, bu çiçeğe susam diyoruz, farklı bir ismide olabilir. Sizin susam yeni dikildiği için çiçek açmayabilir, mayıs-haziran döneminde eflatun-beyaz karışımı laleye benzer çok güzel bir çiçek açar ve eylül dönemi gibi budanır, gelecek ilkbaharda kökünü genişleterek kendini tazeler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5733 |
Ağaç Dostu
|
çiçeği soğan olarak 1,5 ay önce diktim bahçeme..Bu 2 yanyana olan çiçekler ... Sn.kubat_izmirli , Gladiolus sp. cok guzel cicek acar , sabredin ve sulamaya devam edin . Düzenleyen Volare : 06-06-2009 saat 20:12 Neden: gramer |
![]() |
![]() |
![]() |
#5734 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2006
|
Sayın berduray ve sayın fatmadundar, süpersiniz çok teşekkürler. Sedum sieboldii (October Daphne) Biraz araştırdım ama nerden edinebileceğime dair bir ipucu bulamadım henüz. Ama Edinilecek bitkiler listeme ekledim. Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5735 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Velveteen, Karınca70 tohumlarını satışa sunmuştu. Belki hala olabilir. http://www.agaclar.net/forum/archive...hp/t-1780.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#5736 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ecballium elaterium, Cucurbitaceae (kabakgiller) familyası içinde Ecballium cinsinden çok yıllık ve sürünücü otsu bir bitkidir. Ülkemizde acudülek, cırlatan, acıkavun, yabanihıyar adları ile anılır. Tüylü, sert, ve kalın gövdesi 50-60 cm ye ulaşır... Anayurdu Akdeniz bölgesidir. Çan biçiminde sarı çiçekleri vardır. Olgunlaşmış meyveleri aşağı doğru sarkık durur. İçinde basınç oluşmuştur. Tohum kesesi oluşunca sapından koparak içerde oluşan bu basınç sayesinde içindeki özsuyu ile birlikte tohumları 5-6 m uzaklığa fırlatır. Şifalı bitkiler arasında sayılır. Ancak meyveleri zehirlidir. Şifa için yanlış kullanılması sonucu özellikle çocuklarda ve alerjik bünyeli kişilerde ölümcül sakıncaları görülmüştür... Ayrıca mutlaka bknz: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5143 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5737 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
arkadaşlar aşağıda resmi görünen bitki **** çiçeğin adı nedir. gagaya benzer yeri bitkinin aşağı bakan tarafıdır. boynuz gibi olan yerin içindede dört adet tohum vardı bitkinin boyu ortalama 1.20 cm kadar bitkinin bulunduğu yer çankırı atkaracalar tohumunu nisanda ektim daha çimlenmedi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5739 |
Ağaç Dostu
|
Ben de merak ettim, acaba bitkinin şekli, rengi vs. neydi? Kendiniz topladıysanız bir fikriniz var mı? Ya da birisi vasıtasıyla mı elinize geçti? Adı geçen yörenin adıyla endemik tür olarak baktım biraz birşey bulamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5740 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
evet bu bitkiyi kendim kopardım bir bitki kökünde resimdeki gibi 3 adet başlık vardı tohumlar pirinç büyüklüğünde siyah dıştaki kabuk ince zarlı soyulabiliyor tohuma tırnak geçebiliyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5742 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
merhaba, Geçen sene komşumuz yasemin diye anneme iki çelik vermişti. Bu sene yeşerdi, gülyüzünü gösterdi bize ancak yasemin olduğunu düşünmüyorum. Kokmuyor ama çok güzel. Nedir ? Bilen ya da gören var mıdır? http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1244278200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5744 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5745 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
çok teşekkür ederim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5746 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5748 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
Ne olduğunu bilen varmı
Selam arkadaşlar ben zamanında bir tohum ekmişim ama ne olduğunu bilemiyorum uzun süre sonra filizlendi bilen varsa yardım ederse sevinirim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5749 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? Fotoğraf çok net değil, yapraklar ve gövde çok tüylü, çok kırılgan, çiçeğin ağız kısmında siyah minik çiller mevcut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5750 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklar kağıt çiçeğine benziyor ama hiç bu rengini görmemiştim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5754 |
Yeni Üye
|
Bende buğün bir yakınımdan bu çiçeğin fidesinden aldım , şimdi ekim yapacağım, çiçeği çok hoş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5755 |
Yeni Üye
|
Çİçeğinizin ismine susam demiştim, süsen olarak değiştiriyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5756 |
Ağaç Dostu
|
Kohleria Sn. Lonicera.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5757 |
Ağaç Dostu
|
Ben de tolgahan gibi kağıt çiçeği - Achimenes olarak biliyorum bu çiçeği. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5758 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Sn Passion'un kohleria tesbiti üzerine nette araştırdım. Kesinlikle kohleria olduğuna emin oldum. Resim çok net çıkmadığı için yanıltıcı olabiliyor. Çok sağ olun, büyük dertten kurtuldum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5759 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Phlox ektigim saksidan benim phloxa benzetemedigim bu bitki de cikti ama sökmeye cesaret edemedim. Sizce bu da bir phlox cesidi olabilir mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5760 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Peki bu calinin adi nedir acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |