![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
sanırım ismi mine dediler ben tekrar deneyecem arkadaşım ilğinizden dolayı teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Annemin Padişah Yanağı dediği bu çiçeğin asıl adı bu mudur acaba? ![]() Bunları da Efes antik kentinin duvarlarında fotoladım. Biri aslanağzı gibi ![]() ![]() Bu da Kuşadasın da otelin bahçesinde fotoladım. Minik bir ağaçcıktı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
5805 NOLU Mesajımdaki çiçeğin adını hala merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ferda hanım bu çieçk malesef o çiçek değil yaprak kısmı uymuyor.Ayrıca katmerli açıyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-08-2007
|
sayın hocam100,5805 nolu mesajdaki çiçeğinizin adının kanarya gülü(kerria) olduğunu biliyorum |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Akmanoğlu bey sizn değiniz çiçek değil malaesef çünkü bu bitki bir çalı değil rizomlu olan bir bitki. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Bu çiçeğin adı nedir? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Sevgili Nurser yanılmıyorsunuz. Ebegümeci bölümünü baştan sona okudum. Limon arkadaşımızın tohumlarıyla aynı. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
yer küpesi
onurkırcı ben de geçen ay ivrindi pazarındaki çiçekçi yer küpesi diyerek ben de almıştım. bahçeye ekin yerde güzel açar dedi ama balkon ulnca saksıda ekili kaldı mecburen çok güzel açtı şimdi üzerinde yaprak yok . güle güle büyütünüz |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2009
|
![]() arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen varmı?böceklerden kurtaramıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Akasyagillerden (baklagiller aslında) bir ağaç olduğunu düşündüğüm bu bitkinin adı ne olabilir acaba? Gerçi yaprakları böyle olan birçok ağaç var ama.. Tohumdan yetiştirdim ama tohum aldığım ana bitkinin çiçekleri yoktu üstünde. Yaklaşık 1 yaşında. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence bu tohumlar gülibrişim ağacına ait.Yapraklar da aynı. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Delonix regia |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
sayın orkun kırcı bitkiniz clarkia. bende de pembelisi var. tek yıllık bir bitki. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Hasan, yalancı akasya olmadığına eminim çünkü onun tohumlarına benzemiyor. Ayrıca yalancı akasyanın yaprakları çok büyük benimkinden. Sayın tolgahann, sanırım gülibrişim de değil çünkü gülibrişimin yaprakları daha sık dizilmiş fotoğraflarda, benimki daha seyrek. Sayın jineop, sinamekiye de benzetemedim çünkü tohum keseleri farklı.. Bir ara paşabıyığı ekmiştim ama sanırım onun olduğu saksıyı babaanneme götürdüm; onları ekerken bu dediğim ağaçtan da tohum ekmiştim. Yani ikisini aynı anda ektim, acaba karıştırıyor muyum iki tohumu.. Ama sonuçta ikisinin de yaprağı buna benziyordu ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|