![]() |
|
|
![]() |
#1 |
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
****** eğer yaprak ekseninde morumsu-siyaha yakın koyu renkte tomurcuk gibi (bulbil) yapılar varsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Doğa Sever
|
Bu çiçeğin adı nedir.
Alıntı:
Görebildiğim kadarıyla yapraklarında noktalar yok.Yinede araştırır sizleride bilgilendirim.İlginize teşekkürler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Doğa Sever
|
Alıntı:
hepsi bitkinin üst bölgesinden tomurcuklanıp açıyorlar.Çiçeklerden sonra dallanma yok.İnternette yaptığım araştırmada sizin tarifinize ve türe uygun resimler tespit ettim.Belki bitkilerin biraz daha büyümesini beklemek lazım. Bölgede oldukça yaygın.Ayrıca bölgede yapılacak bir barajın ön prejesinde endemik bitki türleri arasında ismi geçiyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkinin/çiçeğin adı nedir?
Buradaki mesajları Bu bitkinin/çiçeğin adı nedir? topiğine taşıdım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Bu bitkinin/çiçeğin adı nedir?
bir kaldırımda bulduğum bu uzun saplı bitkinin 7 yaprağı var. şimdilik suya koydum ama solup gider mi acaba yoksa bir çözümü var mıdır bilemedim, acaba ne yapayım? çok güzel bir bitki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Ben dua çiçeğine benzettim ama yinede bir bilenin cevaplaması daha doğru olur Quardi.Sanırım köklenmesi için suya koydunuz.Biraz daha bekleyin elbet çiçeğiniznizi gören biri size daha doğru bilgi verecektir.Atmayın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
google'da resminide buldum.umarım işine yarar.eğer kökü yoksa suda tutman hiç bir işe yaramayacaktır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
bana mı yazdınız yabani ottur salonda beslenmez diye.. yani atayım mı? anlaşılır yazar mısınız? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu.
|
Ben de ismini bilmiyorum ama Sn.Balıkçı haklı, bizim yaylada (Namrun) yazın her yeri sarar bu bitki, yabani bir çiçek.Boyu çok uzun oluyor, 1m.'ye yakın ince uzun bir sap ve ucunda bu dantel gibi hoş çiçek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Gulhan
Giriş Tarihi: 26-03-2007
|
Ya bu çiçek?
Arkadaşlar merhaba, bir süredir google da bitkilerle ilgili çeşitli konular ararken siteniz karşıma çıkıyordu.. sonunda biraz önce üye oldum ![]() İstanbul, şişlide oturuyorum.. doğa hayranıyım.. sırf bir lokma toprağım olsun diye bodrum katta oturmayı tercih ediyorum.. bir türlü adam edemediğim küçük bir bahçem var ![]() Gülhan |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Merhaba arkadaşlar, bu bitkiyi bahçede uğraşırken yerde buldum. Yaprakları yoktu ben de hemen alıp köklendirdim ve saksıya ektim. Büyüdü fakat ne olduğunu anlayamadım. Fotoğraflar için özür dilerim bilgisayarın kamerasıyla ancak bu kadar çekebildim. Bana yardımcı olabilecek varmı acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2006
|
passifloranın diger ismi çarkıfelek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
http://www.atamer.gen.tr/adine.jpg Bu çiçeğin adını öğrenmek istiyorum... Ankarada herdem yeşil bir bitki.. kokulu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sayın mbilen, Bence Cardamine olduğu kesin ancak başka bir tür de olabilir. Eğer bulbifera ise ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Doğa Sever
|
Bu çiçeğin ( bitkinin ) adı nedir ?
Arkadaşlar Merhaba, Bu gün kırda dolaşırken bu çiçeğe (Bitkiye) rastladım.Küçük olmasına rağmen renkleri yeşillikler içinde o kadar belirgindiki resmini çekmeden duramadım.İsmi konusunda yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Yabani bezelye olsa gerek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
Bu cicegin ismini bilen var mi?
![]() Buna benzer genis yapraklisi da var lakin, bu cicek ince narin yaprakli pembe salkim cicek aciyor. Ismini bilen varsa simdiden tesekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Sayın Sonia, halk arasındaki adı "ağaç begonya" dır. Düzenleyen tiya : 09-04-2007 saat 11:30 Neden: Eksik tanım |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Çilli begonya diyeceğim ama benim bildiğim kadarı ile o böyle bir şey... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Synadenium Grantii 'Euphorbiaceae' - Ülkemizde pek bilinmeyen bir Afrika sukulenti. Ağacımsı yapı oluşturabilen bitkinin her bir bölümü zehirliymiş. Asla yenmemesi gerekiyormuş. Diğer taraftan salgıladığı sütümsü sıvı temas halinde vücuda yanma, kızarma ve su toplaması şeklinde zararlar veriyormuş. Yabancı bir kaç site "zehirli bitkiler" katagorisinde sınıflandırmış. Bu arada çiçek de bana hediye geldi. Ne düşünsem bilemedim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Ficus türüdür ama tam adını anımsayamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2007
|
Merhaba, bu resmi internetde bulmuştum uzun zamandır araştırıyorum ama ne olduğunu bulamadım. Bilen ****,tanıyan var mı? Yaprakların altında sanki kırmızı biberler var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|