![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba Geçen sene aldığım çiçeklerden birinin köküne yapışmış şekilde yapraksız bir ağaccık vardı ,atmaya kıyamadım ve ektim. Bu bitkinin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Önceleri ıhlamur olduğunu düşünmüştüm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2008
|
Bu iki çiçeğin türleri nedir?(Resimleri cep telefonundan çekmek zorunda kaldım) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Çok güzel bir ağaç
Merhaba arkadaşlar resimlerde çok iyi çıkmamış ama çok güzel çiçekli bir ağaç resimdeki çiçekli ağacın adını bilen varsa lütfen söylesin ve nerden bulabilirim |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Üstteki Mine, alattaki Kına çiçeği bence. http://www.agaclar.net/galeri/showim...imageuser=8123 http://www.agaclar.net/galeri/showim...&searchid=9919 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2008
|
Merhaba resim çekemiyorum ama istanbul'da yol kenarlarında kazayaklarının yanına ekilen, onlarla aynı renkte çiçeklere sahip ama hem yaprakları hem çiçekleri daha minik bir örtücü daha var. Bu da kazayağı ailesinden midir? Çok kuru toprakta yaşayabiliyorlar ve müthiş kuvvetli kökleri var (nasıl bildiğimi bir bana sorun ![]() EKLEME: Tamam bilgiyi yine ağaçlar.net galerisini kurcalarken buldum, benimki acemhalısı denilen esembryanthemum hispidum türü imiş.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Pittosporum tobira'ya da benziyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
sanırım mine hanım yardımcı olur bu konularda |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Baktık resim göremedik , merak ettik nerdeler ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Seyyar satıcıdan...
Herkese selamlar...Çarşıda dolaşırken el arabasıyla seyyar olarak satış yapan bir amcadan bu bitkiyi aldım.Bana bodur meyveli hindistan cevizi diye verdi, pek inanmadım ama görünümü çok hoşuma gitti.Acaba aşağıdaki bu bitkinin adı ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Camelia sanırım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
(Bu bitkinin yaprakları biraz kalın ve rengi açık yeşil) Sayın herbaryum hızlı cevabınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Myristicaceae familyasından; Anavatanı Molük olan, diğer sıcak bölgelerde de yetiştirilen, 16 - 18 m yüksekliğinde bir ağaç ve onun meyvesidir. Görünüş itibariyle Portakal ağacına benzer. Tohumları beyazımsı kül halinde ve yuvarlaktır. Kabuğu soyulmuş halde satılır. İçeriğinde uçucu bir yağ vardır. Faydası : Vücudu kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar. Kalp ve sindirim ilaçları yapmakta kullanılır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |