![]() |
|
![]() |
#4983 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2008
|
Üstadlar Merhaba
Ekli dosyadaki çiçeğin adını bilen varmı? Çiçeğin bakımı hakkında bilgi arıyorum. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4984 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Coluteocarpus vesicaria olma ihtimali yüksek |
![]() |
![]() |
![]() |
#4986 |
Ağaç Dostu
|
İyi günler, bu bitkilerin isimlerini bilen vRNI ACABA. LATİNCE OLURSA İYİ OLUR GERÇEKTEN.SELAMLAR |
![]() |
![]() |
![]() |
#4989 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sayın Sukranayalp ve sevgili Fizkikçi teşekkür ederim galiba ben yanıldım haklısınız.Sayın Sukranayalp sizin eklediğiniz fotoğraftaki gibi çiçeğim . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4990 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4991 |
Ağaç Dostu
|
Ağaç ve otun isimler
Merhabalar arkadaşlar ağçta meyvaalrı olan ve otsu amaranthus gibi çiçeğ olan bitkilerin isimlerini bilen varmı acaba merak ettim. selamlar.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4993 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2008
|
Merhabalar resimdeki bitki evimin yakınındaki yeni düzenlenmiş parktan.Birdenbire böyle çiçeklenmiş bir bitki görünce şaşırdım.Başlıklarda ve içeriklerde aradım ama bulamadım.Manolyaya benzettim ama yaprakları yok.İsmini bilen varmı acaba ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4995 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2008
|
Teşekkür ederim Sebahattin Sargın. Yeni dikilmesinden olsa gerek bakımsız görünüyor ve yapraklarıda olmayınca benim gibilerin tanıması güç tabi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4999 |
Ağaç Dostu
|
teşekükrler Selahattin bey |
![]() |
![]() |
![]() |
#5000 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Nariel, Sebo defneye benzetmekte kısmen haklı . Ama defnenin yaprak kenarları tırtıklı ve yaprak ayası daha geniştir. Kokan da sadece yapraklarıdır. Çiçekleri değil. Bu ağaççığın, bir çeşit Kıbrıs akasyası olduğunu sanıyorum. Çiçekleri çok benziyor. Ege ve Akdeniz bölgesinde rastlayabileceğiniz bir ağaççık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5001 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
bence defne olmalı kıbrıs akasyasının yaprakları daha ince ve uzun sanırım [IMG] [/IMG] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5003 |
|
Resimdeki defne ile aynı bence yakın çekimden. Düzenleyen jineop : 09-04-2009 saat 21:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5004 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn jineop, sizin gösteriğiniz fotoğraf, defne için çok güzel bir örnek. Yaprak kenarlarının dalgaları çok güzel çıkmış ortaya. Dallar yukarı doğru dik dik çıkıyor.. Yaprakların sıklığından aradaki dal asla görünmüyor. Yapraklar dalı örtüyor. Ve yapraklar almaçlı dizilmiş. Nariel arkadaşımızınkinde ise yaprak kenarları düz. Dallar hafif aşağı sarkık. Yapraklar arasındaki mesafeler uzun. Bunlara dayanarak Kıbrıs akasyası çeşidi dedim. Direkt olarak onun olduğunu söylemedim. Varyetesi olabilir, hibriti olabilir.... Ben de merak ettim. Nariel arkadaşımız yaprak kokusuna bakarsa hepimiz rahatlayacağız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5005 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2008
|
Size zahmet bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim? Düzenleyen dersan : 06-04-2009 saat 14:51 Neden: foto yüklenmemiş |
![]() |
![]() |
![]() |
#5006 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5007 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2008
|
çok teşekkür ederim penelophe menekşe olabileceği hiç aklıma gelmemişti. En son petunya bile demiştim valla. o kadar çok çiçek çıkarıyor ki başedemiyorum. daha bir çiçeğin ömrü bitmeden kesmek zorunda kalıyorum diğerleri de çıksın diye. Şu an üzerinde 15'e yakın tomurcuk var. dibinden de sürekli filiz veriyor. şikayetçi değilim tabi ki yanlış anlaşılmasın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5008 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar, gönderdiğiniz defneye çok benziyor. Ama kesinlikle Kıbrıs akasyası değil. Onun çiçekleri tüy gibi oluyor, bunun ise oldukça sert, hatta mumsu. Kokusuna ne yazık ki yakın zamanda bakabilmem mümkün değil, gördüğüm yere yolumun bir daha düşmesi çok zor. Ancak birkaç fotoğraf daha yolluyorum, burada sanki yaprakların dalgası biraz varmış gibi görünüyor. Bu kocaman bir ağaçtı, dalları onun için aşağı sarkıyor olabilir. Küçük boyutlu defnelerinse dalları yukarı uzuyor olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5009 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2008
|
Sayın nariel, Sorduğunuz ağaç okaliptus olabilir. Eucalyptus apothalassica veya E. globulus **** benzer bir tür olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5010 | |
|
Sn Şukranayalp sizin yazdıklarınızı okuyunca defne çeşitlerini araştırdım. Bakın ne buldum ![]() Umbellularia californica California defnesi ..Değerlendirebilirseniz sevinirim.Teşekkürler Alıntı:
Düzenleyen jineop : 09-04-2009 saat 21:22 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|