![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Bu çiçeklerin isimlerini merak ediyorum.
Bu çiçeklerin isimlerini merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Bu çiçeklerin isimlerini merak ediyorum. Aslında menekşeleri biliyorum bir tek. Ama onlar da ne menekşesi? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Artık bahçemdeki çiçeklerin ismini bileceğim için daha mutluyum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bu Çiçeği Bilen Var mı?
sevgili dostlar bugün şehir merkezine 10 km uzaklığıdaki tarlama fındık ağaçlarını dikmek için gittim.işim bittiğinde etrafı dolaşırken gözüm bu çiçeğe takıldı çok güzel geldi bana.sanırım baharın habercilerinden.ismini bilen varmı aranızda. saygılar |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4166 |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Ferda hn. Çiçeğimin yaprakları tüylü olduğundan ve bildiğimiz telgraf çiçeğine göre biraz daha farklı bir yapıya sahip olduğundan (nedense ) telgraf çiçeği olduğuna pek olanak vermemiştim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Potos (sarmaşık) olabilir sayın Volare. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Scindapsus pictus 'Argyraeus' sevgili Volare. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Volare, sanırım Peperomia. Yaprakları ele kayış gibi geliyor mu? Böyleyse Peperomia'dır. Tür olarak da P. acuminata olabilir. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sukranayalp , yok yaprakları çok narin ,üzerindeki benekler pigment eksikliğinden değil ,sanki üzerine sim gibi yapışmış gümüşi bir halleri var . Yaprak kıyısı da çepeçevre aynı simle kaplanmış 1-2mm eninde . Aramaya devam ... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Volare, aşağıdaki linke bir göz atın. http://www.succulent-plant.com/famil...peperomia.html Yaprakları gümüşi, hemigraphis ler vardı bir de. Ama onlar çok çok narindir. Bunun sapları bayağı dolgun, keza yaprak da öyle görünüyor. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu türün ismi nedir?
Arkadaşlar, Bu çam türünün tam adını bilen varsa çok makbule geçer. Teşekkürler ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Atlas sediri diyorum.. Yumuşak dallı, kısa iğneli. Resimden böyle anladım. Bir uzman bekliyelim. Atlas Sediri (Cedrus Atlantica) Atlas sediri (Cedrus atlantica), çamgiller (Pinaceae) familyasından doğal olarak Kuzey Afrika, Cezayir, Fas ve Atlas Dağlarında yetişen sedir türü. 40 m'ye kadar boy ve 3 m kadar da kutur büyümesi gösterir. Piramit biçimlidir. Dipten itibaran dallanır. Yaşlanınca da bu formunu kaybetmez. Yaprakları mavi-yeşil, gümüşi gri veya nadiren açık ya da koyu yeşil renkli olup 2-2,5 cm uzunluğundadır. Kozalakları parlak açık kahverengi, 5-7 cm uzunlukta ve uç kısmı basıktır. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Teşekkürler. Bu, çok güzel biçimli, kısa ibreleri olan ve epey hızlı büyüyen bir ağaç. Atlas sedirininin başka resimlerini bulursam karşılaştırayım. Epey tohumunu elde ettim. Literatürden çimlendirme yöntemlerini bulmak için tam tanımlamaya ihtiyacım oldu. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Meyvelitepe, 2. fotoğraftaki Sequoiadendron giganteum. Bununla ilgili fotoğraf ekledim. Bir bakın. Kozalakları da var açılmış halde. 1. fotoğraftaki sanırım yeni dikilmiş bir fidan. Onu da yakından çekerseniz daha belli olacak. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|