![]() |
|
![]() |
#4651 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5129 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4652 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Merhaba, Eşimin dün akşam bana hediye olarak aldığı bir çiçek var,üzerinde herhangi bir bilgiye ulaşamadım!Sadece havayı temizleyen bir bitki olduğunu söylemiş aldığı yerdeki çiçekçi ama adı nedir,nasıl bakmalıyım,nerde durmalı,saksısı da biraz küçük geldi değiştirmeli miyim? hiç bilmiyorum ![]() Tekrar yardımcı olursanız coookkk sevineceğim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4656 |
Ağaç Dostu
|
Bence de yaprakları akşam sefasını andırıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4657 |
Ağaç Dostu
|
Torf/dere kumu karışımı. Ancak bu misafir bitki köklere yakın. Ben köklere yakın yerdeki topraklara ellemeden saksı boyunu büyüttüm. Kenarlara toprak ilave ettim. Benim eklediğim topraktan kaynaklandığını zannetmiyorum. Menekşe Ankara Koçtaş'tan alındı. Tohum transferi vs olmuşsa orada olmuştur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4659 |
Ağaç Dostu
|
Bende kara gözlü Suza Sarmaşığı fidesi var. Ben de ona benzettim. Ama emin olamadım. Yakıştırıyorum. Ne gezer menekşenin içinde diye düşünmüştüm. Başka başka odalarda saksılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4660 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Arkadaşlar ben fotoğraf gönderemiyorum çünkü olsa zaten google dan aratacağım. Tarif etmeye çalışayım.Benim merak ettiğim bir domates cinsi. Kısacık boyu var ve saçaklar halinde bir sürü domates veriyor. Geçen güz başında Koçtaş' ta görmüştüm ama o zaman kendi fidelerim olduğu için ilgilenmedim. Acaba süs maksatlı yetiştirmeyi düşündüğüm domatesin cinsi hakkında bilgisi olan var mı? İstediğim kısa boylu olması ve görüntü açısından bolca domates vermesi. Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4666 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Alıntı:
Bakımıyla ilgili bilginiz varmı acaba?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4667 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Sayın sakagun birincisi hüsnüyusuf(dianthus barbatus) ,ikincisi şebboy(mathiola).. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4668 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
4592 nolu mesajdaki çiçekten bendede var. adını bilmediğim tek çiçeğim. Bir yıldır bende. Güneşi ve suyu çok seviyor. Çiçek açarmı bilmiyorum. Paşa çadrı olmadığını kesin biliyorum. Paşa çadırını yetiştirmiştim. İkisi arasına çok fark var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4670 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Hyacinthus orientalis olabilir |
![]() |
![]() |
![]() |
#4671 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Bitkinin ismini bilen varmı
İyi günler ağaçlar.net üyeleri, ben geçenlerde bir bitki gördüm, euphorbia sp. sanıyorum ama türünü bilemiyorum. bilen varsa memnun olurum. selamlar.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4674 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
merhaba, bu çiçeği 1990 yılından beri yetiştiriyoruz ama ismini bir türlü öğrenemedik , tanıyan var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4675 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Sulty, peperomia olarak arayın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4676 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
harikasın sukranayalp, 20 yıllık hasret sona erdi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4677 |
Ağaç Dostu
|
Mersin Forum alışveriş merkezinin bahçesini süsleyen bir çalı cinsi, dikkatlice bakınca beni büyüledi.. Uzaktan minicik, dikkat çekici olmayan kırmızı çiçekler gibi gözüken çiçekleri, yakından bakınca insanı hayretler içinde bırakacak bir güzelliğe sahipti.. Allah neler yaratıyor.. Yüksekliği 1 m civarı olan ve çit formunda kullanılmış bu bitkinin adı nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4678 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle harikasınız sukranayalp ben de çok teşekkür ediyorum....dört aydır bundan bir tanesiyle uğraşıyordum... ne büyüyor ne ölüyordu bu güne kadar onun için bir çok şey denedim sonunda dilinden anlamadığıma kararvermiştim ki ismini sayenizde öğrendim ![]() ![]() ışık ile.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4679 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hani bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum gibi olmuş, Şimdi düşünüyorumda bu bilgi 20 yıl önçe olsaymış ne olurdu. Onuda sayın sulty'ye bırakalım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4680 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Nariel, Grevillea türü. Tür adını bilmiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |