![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Sayın sakagun birincisi hüsnüyusuf(dianthus barbatus) ,ikincisi şebboy(mathiola).. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
4592 nolu mesajdaki çiçekten bendede var. adını bilmediğim tek çiçeğim. Bir yıldır bende. Güneşi ve suyu çok seviyor. Çiçek açarmı bilmiyorum. Paşa çadrı olmadığını kesin biliyorum. Paşa çadırını yetiştirmiştim. İkisi arasına çok fark var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Teşekkürler Mine hanım, ben bitkiyi forumda aramalarda buldum ama aynı bitkiyi isimlendiren olmamıştı. Teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
merhaba, bu çiçeği 1990 yılından beri yetiştiriyoruz ama ismini bir türlü öğrenemedik , tanıyan var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Sulty, peperomia olarak arayın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
harikasın sukranayalp, 20 yıllık hasret sona erdi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Mersin Forum alışveriş merkezinin bahçesini süsleyen bir çalı cinsi, dikkatlice bakınca beni büyüledi.. Uzaktan minicik, dikkat çekici olmayan kırmızı çiçekler gibi gözüken çiçekleri, yakından bakınca insanı hayretler içinde bırakacak bir güzelliğe sahipti.. Allah neler yaratıyor.. Yüksekliği 1 m civarı olan ve çit formunda kullanılmış bu bitkinin adı nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle harikasınız sukranayalp ben de çok teşekkür ediyorum....dört aydır bundan bir tanesiyle uğraşıyordum... ne büyüyor ne ölüyordu bu güne kadar onun için bir çok şey denedim sonunda dilinden anlamadığıma kararvermiştim ki ismini sayenizde öğrendim ![]() ![]() ışık ile.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hani bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum gibi olmuş, Şimdi düşünüyorumda bu bilgi 20 yıl önçe olsaymış ne olurdu. Onuda sayın sulty'ye bırakalım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Nariel, Grevillea türü. Tür adını bilmiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Şu sayfadaki Grevillea türlerinden Grevillea nudiflora ve Grevillea Bon Accord 'dan birine benzettim . http://www.australisplants.com.au/or...grevilleas.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Teşekkür ederim Güler ablacığım,peki glayölse şimdi ekebilirmiyim siteden araştırayım.diğerlerini de bi öğrenebilseydim çok iyi olacaktı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
3 yıl önce, Almanya'dan bir arkadaşımın getirdiği bu bitkinin ne olduğunu bilmiyorum. Anaçtan çelikleme ile çoğaltmış. Ek bilgi olarak da beyaz çiçekli ve çok güzel kokusu olduğunu söylemişti. Bilen var mı acaba bu bitkiyi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben defne yapraklı kartopuna benzettim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bana bi fikir veren olmayacakmı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sy. Lilium tekrar deniyeyim, ikisi sarımsak gibi,üç tanesi de sert kabuklu kabuğun içinde kuşburnu meyvesi gibi bişey var,diğerleri de ince kabuklu soğan türü ben bilemiyorum.[ATTACH][ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Yaprakları çok benziyor Sn Arzu Kasapoğlu. Çiçeklenme hiç olmadığı için bir şey söyleyemiyorum. Bu sezon açar mı bilemiyorum ama söylediğiniz bitkiyi bir kenara not ettim. Sanırım çiçeğini görmeden kesinleştirmek güç. Teşekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu üzümsünün adı nedir?
Arkadaşlar, Meyveleri Hafif tatlı, su oranı epey az, sonunda ağızda biraz buruk bir tat bırakan bu bitkinin adını bilen varsa makbule geçer. Göven diyeceğim ama hem meyveler uzun uzun, hem de yaprakları büyük. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |