![]() |
|
![]() |
#4532 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu mevsimde İstanbul'da çiçeği açan ve çok güzel kokan bu çalı ne olabilir? Bazı filbahri fotoğraflarıyla karşılaştırdım, bunun yaprağının kenarı düz , diğerleri hafif dişli. Bir de filbahri için çiçek mevsimi erken diye düşünüyorum(?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4533 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Nurbahar sanırım Lonicera franrantissima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Acaba bu bitkilerin adı nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4542 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2009
|
sevgili anneannemin bulup getirdiği iki ayrı saksı olarak büyütmeyi başardığımız ama adını ve nasıl bakmamız gerektiğini çokta bilmediğim çiçeklerimin adını öğrenme konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4546 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2009
|
Teşekkür ederim Sayın İlkin |
![]() |
![]() |
![]() |
#4548 |
Ağaç Dostu
|
İnternette bu çiçeğin fotoğrafına rastladım. Alelade yazılmış bilgilerin olduğu bir sayfadaydı, kardelen hakkında birşeyler yazılmıştı ve bu fotoğraf da kardelenlerin arasına konmuştu. Galanthus diye arama yaptım ama bu bitkiden karşıma çıkmadı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4549 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Scilla sevgili Nariel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4551 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Barsak sorunları olanlar için yaprakları çay gibi demlenip içiliyor biliyorsunuz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4552 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4553 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu sukulentin adı yanılmıyorsam "sedum palmer" daha önce bende sormuş vu bu cevabı almıştım. Bizdeki de şu anda coşmuş durumda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4557 |
Ağaçsever
|
Sayın Lilium bizim buralarda baharda çıkar isminide çigdem olarak biliyoruz baharın habercisi olarak görülür,hatta çocuklar evleri gezerek malzeme toplar,toplanan malzemeyle en son gidilen evde çigdem pilavı pişirilerek topluca yenilir,tabi bu gelenek şimdilerde fazla uygulanmıyor.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4559 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sanırım benim sorduğum çiçekler kimsenin ilgisini çekmedi, isimlerini bilen yok mu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4560 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |