![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Malbman; ilk baştaki sukulentten bende Sayın Arzu Kasapoğlu'nun balkonun da görmüş ve bayılmıştım. Dün ben de buldum bir parça alıverdim İsmini ben de çok merak ettim. En alttaki fotoğraftaki kumkuat olması gerek. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Malbman son bitkiniz fırça çalısı, callistemon. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
Bu soğanlı bitkinin adı nedir acaba? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende zambak rizomu var. Hiç buna benzemiyordu. Ve şimdi hafif yapraklandırılmışlar. Ve şimdide yaprakları buna benzemiyor. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım Todor arkadaşımızın bahsettiği zambak , bahçe amaryllisi. Benim de aklıma agapanthus (şefkat çiçeği geldi). Yine de bahçe amaryllisi de olabilir. Crinum da olabilir, amarycrinum da olabilir. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
google görsellerden bu yazdığınız isimlerin resimlerine bir bakayım. Eğer bunlardan biriyse bakalım ne gönderilecek.: ) |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizinkinin yapraklarının rengi benzemese de, bir de clivya adında evde yetiştirilen bir çiçeğimiz daha var. Buna da zambak diyebiliyoruz. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet şefkat çiçeği dediğiniz bitkinin yapraklarına çok benziyor. Bahçe amaryllisi diye bulamadım görsellerde. Diğer iki çiçeğin yaprağına pek benzetemedim. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Clivya olmasını bende başlarda çok ümit ettim. ama bunu söküp atmışlardı dışarıya. Ve bahçeden sökmüşlerdi. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamam buldum inşaallah. Bahçe amaryllisinin adı buymuş: Hippeastrum. Evet yaprağının rengi ve şekli buna daha çok benziyor. Bu resmi görsellerden buldum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Bu mevsimde İstanbul'da çiçeği açan ve çok güzel kokan bu çalı ne olabilir? Bazı filbahri fotoğraflarıyla karşılaştırdım, bunun yaprağının kenarı düz , diğerleri hafif dişli. Bir de filbahri için çiçek mevsimi erken diye düşünüyorum(?). |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Nurbahar sanırım Lonicera franrantissima. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
agaclar.net
|
Bu bir bodur bronz kordilin. Cordyline terminalis varyetesi. Bronze baby diye de biliniyor. Bir dönem ithal olarak çok geldi ve fidanlıklarda oldukça üretildi. "Dwarf ti" ismiyle gelmişti. Bu isimle arama makinesinde görsellerde arasanız bulursunuz bitkinizi. Kordilinin İngilizce adı Ti plant. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Acaba bu bitkilerin adı nedir? |
|