![]() |
|
![]() |
#4291 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mersin'in baharatlı bir tadı vardır. http://www.agaclar.net/forum/showthr...sin#post307737 Güvem bazı Prunus türlerine (Prunus divaricata subsp. divaricata, Prunusspinosa subsp dasyphilla) verilen isimdir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4293 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Cinsaçı
Alıntı:
Saplar bir vantuz gibi konuk olduğu bitkiye yapışarak beslenir. Klorofilsiz olduğu için asalak olarak yaşama devam eder.Bitki büyüdükçe kökler kurur ve emeç- vantuz- saç olarak adlandırdığımız kısımlardan beslenir. Bu kadar çok yaprak bitini çekme nedeni üzerindek cinsaçı çiçeklerinden kaynaklanmaktadır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4294 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4295 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Bitkinin adı nedir
Ekli resimde reimleri bulunan ve baş belası bitki nedir. Bahçede arsız bir şekilde gelişiyor.başetmek çok zor gödesinde tikenleride var mevsimlik sarmaşık şeklinde her bitkiyi boğuyor örtüyor. Latince ve yöresel adlarını bilen varsa mücadele yöntemide tabi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4296 |
Ağaç Dostu
|
4323 nolu cevabıma ilave olarak yazıyorum. Latince adını eklemeyi unutmuşum. Cuscuta ssp. (bostanbozan da deniyor) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4299 |
agaclar.net
|
Sayfayı yukarı doğru kaydırdım, sizin sordunuz soruyu göremedim. Cevap vermek için sorunuza bakmak isteyenler onu bulmak için daha fazla uğraşmayacaktır. Bu nedenle sorunuzun bulunduğu mesajın sağ üstündeki mesaj numarasını kopyalayıp yapıştırmanız bulmayı kolaylaştırır. Böyle küçük ayrıntılara dikkat etmelisiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4300 |
agaclar.net
|
Bu bölüm bitkiyi tanımak için açıldı. Adını öğrenin. Belki forumda onunla ilgili açılmış konu vardır. Diğer sorularınızı orada sorarsınız. Açılmamış ise bitki adını yazıp yeni bir başlık açarsınız. Yoksa burası çok karışır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4301 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene güllerin yakınında 2 adet bu bitkiden vardı. Bu bitkilerin üzeri yaprak biti dolu olmasına rağmen güllerde ilaç kullanmayı gerektirecek kadar bir yaprak biti görmedim. Her yerde kendiliğinden çıkıyor ve ben istediğim yere şaşırtıyorum. Bu sene daha çok dikeceğim. Özellikle şeftalilerin yanına. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4302 |
Ağaç Dostu
|
Ev yapımı ilaçlar bölümünde daha detaylı anlatabilirsen bu bitkiyi, belki yetiştirmek isteyenler olabilir. Benim de ilgimi çekti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4303 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4304 |
Ağaç Dostu
|
Sn Kaybol2008, Peperomia'ya benzetmiştim, aşağıdaki fotoğraftan o mu diye bir bakın derim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4305 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Murt ? ??
![]() ![]() ![]() yukarıda resmini verdiğim bitki nedir?? Adana-Kadirli yöresinde adına murt diyorlar...Küçük çalı biçiminde bulunuyor.Önce yeşil Sonradan maviye dönüşmüş tohumlarının resimlerini yukarıda verdim. acaba yaban mersini dedikleri bu olabilir mi??(likapa) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4306 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Resimler yüklenmemiş Sayın Uysal01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4310 |
Ağaç Dostu
|
Bitkinizin adı Armeria Maritima Splendens. Konu başlığı şurada; http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8013 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4312 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
merhaba
Bu bitkinin,çiçeğin adı nedir? Düzenleyen begonvil 14 : 15-12-2008 saat 11:44 Neden: yanlı çiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#4313 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Bunu bilen var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4314 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çınaraltı sanırım ağacınız hibiskus ağacı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4315 |
Ağaç Dostu
|
Sn Çınaraltı, Hibiscus paramutabilis, bu şekilde ararsanız göreceksiniz. Güney ve kıyı şeritlerimizde rahtalıkla yetişen bir ağaççık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4318 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Tradescantia Spathacea Sevgili Minem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4320 | |