![]() |
|
![]() |
#3901 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
ilki parlak mustafa ama ikincisi Kalanchoe değil. Aynısı bende de var ama adını ben de bilmiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3903 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Ben de ilk gördüğümde kalanchoe olduğunu düşünmüştüm ama forumda inceleyince farklı gibime geldi, bitki sabah güneşi alan cam önünde duruyordu. Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3904 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3906 |
Ağaç Dostu
|
O zaman bu iki resimdeki bitki de aynı mı oluyor? Ben bitkiselinin 1. resimdeki olduğunu sanıyorum. Bende bulunan da aynısı. 2. si ise internette Kalanchoe olarak çıkan bitkinin resmi. Yaprak yapıları benziyor ama 1.deki daha etli, kaktüsvari bir yapısı var. Çok fazla teknik bilgim yok, o yüzden öğrenmek için soruyorum. Eğer öyle ise ben de kendi çiçeğime artık Kalanchoe olarak bakayım. isimsiz olarak durmasın bir köşede ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3907 |
Ağaç Dostu
|
Gösterdiğiniz kalanchoe resimlerinden ilki bir dal üzerinden çok sayıda sürgün çıkarmış çılgın bir kalanchoe ![]() İkinci resim ise çiçekçilerde satılan ve yaprakları aşırı büyümüş, göze hitap etmesi için böyle satılan kalanchoe. Bunu eve aldıktan sonra çiçekleri geçiyor, zamanla büyük yapraklar düşüyor ve yeni sürgünler eskisi gibi büyük olamıyor. Bu yüzden bu fotoğraflarla, çelikten yeni dikilmiş cılız bir kalanchoeyi karşılaştırmamak lazım. (cılız olan üzülebilir de ayrıca ![]() Benim de bir çeliğim vardı küçücük, güneş göremediği için bundan da beter olmuştu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3908 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki adreste 76.mesajdaki fotoğrafa bakarsanız sorulan çiçekle benzediğini göreceksiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=4210&page=3 Düzenleyen Nariel : 08-10-2008 saat 17:16 Neden: Link ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#3909 |
Ağaç Dostu
|
Eğer bitkim kalanchoe ise o cılız olan çelikten önce sahibi daha çok üzülecek bu haline, Nariel o küçücük çeliğinizin son hali nedir? Düzenleyen bitkiseli : 08-10-2008 saat 18:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3911 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2008
|
Merhaba... İlk iki çiçeği bir arkadaşım köklendirip verdi ben de diktim. Ancak hiç kıpırdanma yok. Bilenlerden hem adlarını rica ediyorum hem de önerilerini... Üçüncünün de adını bilmiyorum ve farkedeceğiniz gibi ölüyor... Çok uğraştım ama doğruyu yapmıyorum sanırım... Çok üzülüyorum... Lütfen yardım edin... Sevgiler seda |
![]() |
![]() |
![]() |
#3912 |
Ağaç Dostu
|
Seda aaaa, İlk bitkinizin adı alacalı defne olarak bilinir, ikinciyi çıkaramadım. Ölmekte olan bitkinizi kufea'ya benzettim, kufea resimlerine bakıp bitkinizin ilk haliyle karşılaştırır mısınız? Kufealar fazla sulanınca böyle olur, ölen dalları kesin ve sulamayı azaltın, bol ışıklı bir yere koyun. Düzelecektir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3913 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bitkimi sabah güneşi alan cam önüne koydum acaba oradan alıp öğleden akşama kadar güneş alan mutfak camının önüne mi koysam, asıl önemli soru bu iki çeliği kökleninceye kadar aynı kap içinde töprağa diktim güneş istekleri farklı ise ayırayım mı? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3915 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
|
Sevgili Nariel, Çok teşekkür ederim inatla hayata tutunan bitkimin bir kalanchoe olduğunu öğrendim sayenizde. Teşekkür Ederim, Saygılar |
![]() |
![]() |
![]() |
#3916 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
Bu milimetrik bitki nedir?
Ekte resimlerde aynı bitkiyi iki ayrı mesafeden çektim. Çok minikler ama çok da güzel görünüyorlar. Ne olduğunu bilen var mı? Bir de nasıl oluyor da oraya bu kadar bitki tohumu toplanabiliyor. Bunları bahçede bir yerde yetiştirme imkanım olabilir mi? Saksı diplerinde çok hoş dururlar bence. Saygılarımla |
![]() |
![]() |
![]() |
#3917 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Türleri Nedir?
Fotoğraflardaki bitkilerin isimlerini bilen arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3920 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-09-2008
|
Teşekkür ederim sayın Berduray. Emin olabilmek için bir de daha yakından fotoğrafını çekip göndereceğim. Bu bitkinin mermerler arasında olabildiğince güçlü yaşaması beni kendine hayran bıraktı. Saygılarımla |
![]() |
![]() |
![]() |
#3921 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilgilendirdiğiniz için bütün arkadaşlara teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3922 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Arkadaşlar sitede sarı çiçekli diken olarak kayıtlı olan bitkinin latince ismini öğrenebilirmiyim acele cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#3923 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
BURADA YAZILMIŞ Centaurea .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3924 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
teşekkür ederim sayın hatcce cemoda tahmin etmiş sağolun bir tane daha vardı resim çekip yazmaya üşendim adını bulayım derken fazla dayanamadım çocuğa devrettim neticede üç saati buldu çiçeğin adınıda bulmak onun adıda çiçekli ağaç mimoza imiş |
![]() |
![]() |
![]() |
#3925 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Bugün kestane ormanının taban kısmından otsu bir bitkiden aldığım tohumlar ilgimi çekti adlarını öğrenmek istiyorum. Güveyfenerine benziyor ama otsu. Birde sanki lezzetliymiş gibi görünüyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3926 |
Ağaç Dostu
|
Physalis alkekengi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3927 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Kırmızı meyveli çiçek _ adı nedir ?
arkadaşlar bu çiçeğin adı nedir ? , her yıl bu zamanları açıyor ve küçük kırmızı meyveler veriyor . ama yenmiyor tabi .ya da en azından ben öyle sanıyorum . resimleri ekte bu bitki nedir ? http://img508.imageshack.us/img508/7927/krmz3ly3.jpg ![]() ![]() Düzenleyen Ferda Ülkümen : 10-10-2008 saat 23:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|