![]() |
|
![]() |
#3302 |
Ağaç Dostu
|
Üç yıldır bu çiçeğin açmasını bekledim. Tohum olarak ekmişim ama nedir ne değildir bilmiyordum. Hatta öylesine bir ottur diye bile düşündüm. Ama ot dediğin nedir çiçek dediğin nedir ki.. Üç yılın sonunda açtı. Çiçeklerin büyüklüğü 5-6 cm kadardı. Üç hafta kadar kaldı, çiçeklerini söndürürken ama, kendini de söndürdü ve kuruttu. Adı nedir biliyor musunuz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3306 |
Ağaç Dostu
|
Buket'ciğim sen yazınca bakabildim, Limon da ilgili başlığımıza bu çiçeğin resmini eklemiş (çan çiçeği), aynısı. Değişik versiyonu olabilir, biraz daha bakınayım. Teşekkürler. Evet, Acem Lalesiymiş, sağol. Çok güzel di mi?.. Bolca tohum alabildim. İsteyenlere gönderebilirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3311 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Çiçeğin Cinsi
![]() arkadaşlar böyle bi çiçek aldım cinsi nedir bilmiyorum güneşi sever mi sevmez mi herhangi bi bilgi vermediler yardımcı olurmusunuz ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3312 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3313 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3314 |
Ağaç Dostu
|
Fidancılarda bu aralar pentas çiçeğinin değişik renkleri bulunuyor . Buradaki parklarada dikmişler . Toplu halde daha güzel görünüyorlar . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3315 |
Ağaç Dostu
|
Rozet çiçeğine benzettim ben . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3316 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ben dün bu bitkiyi hoşuma gittiği için aldım , çiçekçi adını bilmiyordu. Galeriye yükledim ama sanırım oraya ilgi gösteren yok. Adının ne olduğunu sizlerden öğrenebilir miyim? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3319 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar dün Koçtaş'a gittiğimde bir çiçek gördüm. Ve yaklaşık üç saattir internette ve sitede sabırla onun adının ne olabileceği konusunda ipucu arıyorum.En sonunda pes ederek sormaya karar verdim. Öncelikle belirteyim çiçeğin resmi yok.Çünkü çekmek aklıma gelmedi.Ama içime öyle dert oldu ki en kısa zamanda gidip o çiçekten edineceğim.Başka bir yerde daha görmüştüm. Minik yaprakları var ve arapsaçına benziyor.Yalnız onu ilginç kılan özelliği, üzerinde düzinelerce minik minik turuncu-kırmızı arası topların oluşu. Bu toplar onun meyvesi mi, tohumu mu bilemiyorum. Benim gördüğüm bitkiler küçücük saksılarda satılıyordu(kaktüs saksısı gibi ufak) Eğer bana tariften bir tahmin yapabilirseniz çok memnun olurum. Böylelikle latince ismini internetten aratarak o olup olmadığını kontrol edebilirim.Şimdiden teşekkürler.(Umarım mesajım resimli mesajlar arasında kaynamaz.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3321 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3323 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Çiçeğinizin adı Rozet çiçeği ya da Pervane çiçeği.. Yani catharanthus Roseus ya da Vinca Rosea Bol güneş ve havadar yerlerden hoşlanır.Yarı gölgeye de hayır demez.Durmadan çiçek açan çok neşeli bir bitki. Güle güle büyütün.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3324 |
Ağaç Dostu
|
İklimsiz çok teşekkür ederim.Evet aradığım bitki buydu. Bayıldım görünüşüne.Verdiğin linkten de yetiştirme özelliklerini öğrendim.Artık alabilirim, pek nazlı birşeye benzemiyor.Tekrar çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3325 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Evet burcu pervane çiçeği diğer adı da rozet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3326 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Turkçesi zambak |
![]() |
![]() |
![]() |
#3327 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3328 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkürler her herde aradım sadece burada cevabını buldum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3329 |
Yeni Üye
|
![]() apartmanın bahçesinde gezerken bu bitkiyi farkettim .. birde dikkat ettiyseniz tohumumu tam bilemediğim bi meyvesi var.Görevliye sordum fakat ismini bilmiyormuş yalnızca bütün yaprakları solduğunda çiçek veriyormuş pembe. bu bitkinin adı nedir ? |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|