![]() |
|
![]() |
#3122 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sanırım Ruselia'dan bahsediyorsunuz MSaygin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3127 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Bende ilkini glayola benzettim en alttakide yapragini sikinca kokuyorsa kasimpati olabilir . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3128 |
Yeni Üye
|
Cam Güzeli?
Merhaba!! Çiçeklerimden birini eşim ve kızım bana anneler gününde aldılar. İsminin Cam Güzeli olduğunu söylemişler, fakat buradaki cam güzeli fotoğraflarına baktığımda bizim çiçeğimiz bana daha farklı görünüyor. Açmış olan tüm çiçekleri döküldüğü için size sadece tomurcuk halinde olduğu bu fotoğrafı yollayabiliyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?? Bu cam güzeli midir? Teşekkürler!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-12-2007
|
İklimsiz, sen mi ektin soğanları? sondaki birtür lale. Soğancıkları sarımsak gibidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3131 |
Ağaç Dostu
|
1. Glayör 2.Amarillis veya hiperastrum olabilir ben hangisi olduğunu ayırdedemedim 3. Lillium'a benzettim 4. Kasımpatı yapraklarına benzettim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3133 |
Ağaç Dostu
|
Orobanche gibi evet, çok çeşidi var ama tam bir tespit yapmak için biraz incelemek gerek. Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3137 |
Ağaç Dostu.
|
Çok teşekkür ederim sukranayalp. Ruselia değil bahsettiğim bitki ama benim hatam, yanlış çizmişim. Gittiğim fidanlıkta ruselia ile bahsettiğim çim yan yana duruyordu, aklımda birleştirmişim eve gelince ![]() Dün akşam gidip aldım bahsettiğim bitkiyi, bu sefer kesin sonuç alacağız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3138 |
Yeni Üye
|
Sevgili Sebo Teşekkür ederim, ben de dün "herşeyi bilen ulu google"da biraz daha araştırınca kendimi ikna edebildim cam güzeli olduğuna ![]() Sizin yorumunuzla da düşüncem pekişmiş oldu, sağolun. Bazı cam güzelleri daha, nasıl desem, tek yapraklı, rozet çiçeği gibi, ben hep onlara denk gelmişim, latince isimden resimlerini araştırınca benimkine benzer türlerin fotoğraflarına da rastladım. Benimkinin çiçekleri aşağıdaki resimdeki gibi idi ve nedendir bilemiyorum ama tümü açmadan tomurcuk olarak dökülmekte. Sanırım bana cam güzeli sayfasında yeni bir yolculuk görünüyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3139 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2008
|
Arkadaşlar bu güzel çalının adını bilen mutlaka vardır. Neydi hatırlayamadım, beni de bilgilendirirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3140 |
Ağaçsever
|
Çalının bir başka resmi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3141 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3142 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim Sebahattin Bey, Haklısınız bu bir süs narı, Resimlerin boyutu farkederseniz 66 KB civarı, 70 KB'ın altında olması için mecburen küçültüyorum, AcadSee programını kullanıyorum acaba bu yüzden mi bu kadar küçülüyor? **** ben beceremiyorum anlamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3143 | |
çavdaroğlu
Giriş Tarihi: 21-11-2007
|
Alıntı:
işyerimizin bahçesindeki kuşburnu çalılarında da görmüştüm. Asalak bir bitki olduğu kesin. Kesin olmamakla birlikte Cuscuta sp.'nın (küsküt) bir türü olabilir mi? diye düşünüyorum. Ancak bu konuda Sayın Herbaryum'un bizi aydınlatabileceğini düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3144 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bir çeşit "gal". Bu oluşum özellikle meşelerde böcek enfeksiyonu sonucu görülür, gülgillerde tohumları enfekte eden bir böcek yüzünden farklı görünüşlü açılmış meyvelere rastlanır. Çok emin olmamakla beraber Witches' Broom anahtar sözcüğü ile tarama yapılırsa birkaç sonuç çıkıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3145 | |
çavdaroğlu
Giriş Tarihi: 21-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3150 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Çiçekçiden zamanında aldığım ama adını unuttuğum şu bitkilerin adı nedir bilen var mı? Düzenleyen fleabattery : 30-05-2008 saat 08:41 Neden: düzenleme |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|