![]() |
|
|
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler, Bu gun hava guzeldi fotograf makinemi alip disari ciktim. Cektigim kaktus resimlerini sizlerle paylasmak istedim [resimler kaktus satilan bir yerden cekilmistir] ![]() Kaktus satilan bir yerde duzenlenmis kaktus bahcesi ![]() ![]() ![]() deyisik acilardan kaktus bahcesi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2006
|
Aloe vera succulent ama bu konuda bir araştırma yapmadım. Yapısından dolayı böyle bir cevap veriyorum. Büyük ihtimalle de öyle. Düzenleyen aybala : 02-09-2006 saat 00:24 Neden: İmla hataları düzeltildi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba zuzuu. Evet haklisin burada hepimiz birseyler ogretirken ayni zamanda ogreniyoruz da. Dikkatli olur ve calisirsan uzman[kaktuslerle ilgili] olmaman icin bir neden yok. Bu arada merak ettim sen yurt disindan gelip Turkiyede yasayan yabanci birimisin?[merakimi bagisla ben de yurt disinda yasiyorum ve Turkceyi en iyi bir sekilde kullaniyorum demiyorum, ama TURKCEyi sen yeni ogrenen biri gibi kullaniyorsun eger yabanci biriysen kaktuslerle birlikte Turkce ogrenirken basarilar dilerim]Kaktusler hakikinda gonderecegin yazi ve resimleri bekliyoruz . hersey diledigin gibi olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2. Aporacactus flagelliformis (Sıçankuyruğu Kaktüsü, Farekuyruğu Kaktüsü, Yılan Kaktüsü). 3. Ferocactus türlerinden bir tür olabilir (?). 4. Mammillaria elongata Düzenleyen Kagan : 21-08-2006 saat 10:45 Neden: Düzeltme |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar, Aybalanin kaktuslerindeki 4 numara mammillaria'lardan Brain cactus,[Beyin kaktusu'ne] benziyor yinede resim beni yaniltmis olabilir asagiya bir beyin caktusu resmi koyoyorum. Aybala kaktusune bakip kendi kaktusu ile karsilastirsin. 2. resmin sican kuyrugu oldugunu dusunuyorum. Hepiniz saglicakla kalin. ![]() Mammillaria [brain cactus] beyin kaktusu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Zuzuu'nun bahsettiği yer sanırım Ünal Süs Bitkileri. Geçen hafta sonu Hürriyet gazetesinde (Ege veya Pazar ekinde olabilir) röportajı vardı. Yazıyı burada bulabilirsiniz.. Dün oradaydım ve resimleme imkanı bulabildim. Detaylı resimlerini bir kaç gün içerisinde buraya yüklerim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2006
|
selamlar herkese Bu siteyi keşfettiğime çok sevindim... Bütün çiçekleri severim ama kaktüslerin yeri ayrı.... Küçüklüğümden beri hep kaktüslerim olmuştur tabi bütün işlerini anneme yaptırıyodum ![]() Artık sıra bana geldi henüz çok fazla değiller ama gittikçe çoğalıyolar...Tabi bakım için gerekli şeyler açısından bu bilgiler benim için gerçekten iyi oldu... Teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüslerim
Merhaba... Ben de siteye yeni üye oldum. Evimde ve iş yerimde baktığım kaktüs ve sukulentler var. Tam bir kaktüs hastasıyım diyebilirim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Alıntı:
Sanirim bitkilerinizden ilki kaktus degil bir Euphorbia trigona, ikincisi ise Cylinderopuntia subulata. Saygilar, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aybala, Foto kucuk olmakla beraber, cinsi Cylindropuntia, eger cicekleri kirmizi ise buyuk bir olasilikla imbricata saygilar, |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Bende yeni üyeyim.Kaktüsleri çok seviyorum.Kaktüsü ne diye yetiştiriyorsun **** niye alıyorsun diyenler bile var.Sizlere diyen oluyor mu bilmiyorum ama bana bu çiçekler huzur veriyor.Gerçi sizler kadar çok kaktüsüm yok ama kaktüsleriniz süper görünüyor. Ben üstüne çiçek yapıştırılmış bir kaktüs aldım.Birkaç kişide bu kaktüsler hemen ölür filan dedi.Çok üzüldüm.Çok şirin göründükleri için almıştım.acaba ölür mü?Cevaplarsanız sevinirim.tTeşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Kaygılanmayın... İyi bakarsanız ölmezler... Üzerine yapıştırılmış/iliştirilmiş çiçekleri en az zararı vererek almaya çalışın. Sitenin kaktüslerle ilgili sayfalarını inceleyerek, bakımla ilgili verilmiş bilgileri uygulayın.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bu kaktüsü dedeciğim bana almıştı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaktusunuzun cinsi Mammillaria prolifera. Bu isim altinda arastirabilirsiniz. Saygilar, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sebocum onlar tohumları dikkatli bakarsan üzerinde daha kuru tohumlar vardır. Bu kaktüsten bende de var adını bilmiyorum eğer bu kadar güzel resimleyebilseydim ben de soracaktım bu vesileyle ben de öğrenmiş olacağım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
Kaktüsümün cinsi
Resimdeki kaktüsün (Aslında kaktüs mü sukulent mi onu da bilmiyorum ama) ismi ve cinsi hakkında yardımcı olabilirmisiniz? ![]() 25 Ağustos 2007'de satın aldım ve satıcı isminin Ahtapot kaktüsü olduğunu söylemişti ama internette böyle bir bitki bulamadım. Düzenleyen Altar : 22-09-2007 saat 16:49 Neden: gereksiz resimleri silme |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili rover200, Bitkinizin adi Euphorbia flanaganii cristata. Daha fazla bilgi icin bu isim altinda arama yapabilirsiniz. Saygilar, |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|