![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Bu kaktüsün adını biliyormusunuz ![]() [ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Merhaba, Caretta nın gönderdiği kaktüs ve sukkulent karmam ![]() ![]() En alttakini de koçtaştan aldım ama çiçeğini söktüm. Biraz zarar gördü. Bakalım ne olacak?? Resimleri bir defa yükledim ama karıştı. Sildim mesajı kabul etmedi. Şimdide ayrı ayrı göndermeyi deniyorum. Bakalım nasıl olacak? Düzenleyen Tuba : 15-04-2008 saat 12:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Bu da başka açıdan: Gerçi açıyla derdim yok da belki bu resimler düzgün çıkar diye ekliyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Sn. Tuba güzel kaktüsleriniz hayırlı olsun güle güle büyütün.Ben kaktüslerin isimlerini bilmiyorum ama dikkatimi çeken (eğer yanlış görmüyorsam) en son resimdeki sağ köşedeki bir yılbaşı çiçeği olması gerekiyor.Yalnız tırtıklı kenarlarının yukarı bakması gerekir. Acaba dikim işlemini ters yapmış olabilirmisiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zeonka , haklısınız galiba.. Çeliklerin içinde yılbaşı çiçeği de vardı ama ancak siz söyleyince farkettim resimdekini.. Sn. Tuba , bir bakmak lazım tırtıklı taraflar yukarı mı bakıyor..? Resimdeki aşağıya doğru bakıyor da..Bu arada Zeonka'yı da tebrik ederim dikkatinden dolayı.. Bir de 3 zayıf dal olan, pembe açan toprak örtücüyü beraber aynı yönde ve uçları saksıdan sarkacak şekilde dikermisiniz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
bu kaktüs isimleri neler acaba
merhablar elimde olan kaktüs resimlerini buraya koydum bu kaktüslerin isimlerini bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz? şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Ağaçsever
|
işte resimler |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Ağaçsever
|
devamı |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Bunun türü ne?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Bitkici Volkan, Resimler oldukça bulanık... 288. mesajdakiler: 1- Opuntia microdasys 2- Pilocereus bradei 289. mesajdakiler: 1-Bulanık 2- " 3-Mammillaria elongata( tahmini ) 4-Clinderopuntia subulata |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Doğru tahmin. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Ağaçsever
|
sayın minka teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bulanık olan fotografları tekrar çekip göndereceğimfotoğraf makinam tamirden gelince ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Bu kaktüsü az evvel çocukların odasını temizlerken, dolapta buldum. Malum, yarın anneler günü ![]() Kendileri şu an, Trabzonspor-Fenerbahçe maçındalar. Aceleyle resimlerini çekip, adını sormak istedim. Dikenleri oldukça yumuşak, resimden başka da ipucu yok. Adı nedir acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ben de tüm annelerin gününü kutluyorum Bu gün bahçemdeki bir kaktüs ilk defa çiçek açtı. Bu kaktüsü galeriye yüklemek istiyordum ama adının ne olduğunu bulamadım. Yardımlarınızla adını tespit ettikten sonra yüklemek istiyorum. Teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sevgili izzeterisen, Kaktusunuz bir Trichocereus turu, bunlara Echinopsis de denebiliyor. Bu turun bir melezi olmali. Saygilar, |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
1. Opuntia cinsi, 5. Adromischus mammillaris, 12. ve 13. ü de Mammillaria'ya benziyor ama hepsi benim tahminim, bir bilenden öğrenmek daha doğru olur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2008
|
bu kaktüsün adını bilen varmı?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |