![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Benim de türlerini öğrenmek istediğim kaktüslerim var. Aslında çoğunun cinsini biliyorum ama bazılarının türlerini bilmiyorum. Hazır Uyar11 beyi yakalamışken bir sorayım dedim... ![]() Aşağıdaki kaktüslerinin hepsinin Mammillaria cinsinden olduğunu sanıyorum; fakat türleri konusunda bilgim yok... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Alıntı:
Kaktuslerinin biri haric digerleri tahmin ettigin gibi Mammillaria cinsleri. Sadece 2 nolu kaktus Echinocactus grusonii. Dilersen diger mammillarialarinin cinslerini ben yazmayayim. Arastirmaci bir kisilige sahip oldugun icin bu zevki sana birakiyor, sadece ufak bir yardimda bulunmak icin bu linki veriyorum. Kolay gelsin. Saygilar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Uyar11... 2 numaralı kaktüsün adı hakkında ben de kuşkuluydum. Aslında o kaktüse benzeyen iki üç kaktüsün fotoğrafını internette bulmuştum ama bir karara varamamıştım. Kaktüslerin adlandırılmasındaki en büyük sıkıntı hemen hemen her kaktüsün birden çok adının bulunması ki buna da "sinonim" deniyor. Sanırım kaktüslerin cinsi yanında türü (ve alttürü, varyetesi) hakkında bir fikire varabilmek için çiçeklenmelerini bekleyip çiçek yapısını incelemek gerekiyor. Daha da kesin bir bilgimizin olması için ise, benim gibi pazardan ya da sıradan çiçekçilerden alış veriş yapmak yerine, kaktüs konusunda uzmanlaşmış seralardan satın almak gerekiyor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Alıntı:
Bir ara size kaktuslerde sinonim isimli bir dosya gondermeye calisacagim. Saygilar. 1: Mammillaria pringlei 2: Echinocactus grusonii 3: Mammillaria spinosissima 4: Mammillaria bombycina |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Uyar11, çok teşekkür ederim... Sadece, 4 numaralı kaktüsün Mamillaria bombycina olduğunu öğrenebilmiştim. 2 numaranın Echinocactus grusonii olduğunu zaten daha önce belirtmiştiniz. Kaktüslerin cins ve tür adlarını belirleyebilmek oldukça güç bir iş. Aynı türden olanlarda bile biçim farklılıkları olabiliyor. Örneğin şu sayfada yer alan Echinocactus grusonii'lerdeki farklıllık insanı şaşırtıyor... Dosya için şimdiden çok teşekkürler... Düzenleyen Kagan : 17-09-2007 saat 16:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|