![]() |
|
![]() |
#811 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
bu kaktüsün adı nedir? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Ağaç Dostu
|
Cereus ailesindenmiymiş çok şaşırdım. Teşekkürler Sakdag |
![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Ağaç Dostu
|
PEKİ BU ÇİÇEK ARKADAKİ UZUN KAKTÜSLERİN ÇİÇEĞİ MİDİR? ÖYLEYSE ÇOK MUTLU OLACAĞIM ![]() RESİM NETTEN ALINTIDIR. |
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
![]() Merhabalar resimde görülen kaktüsümün cinsini çok araştırmama rağmen bulamadım bu güzellikte başka bir kaktüs de görmedim. Dikenleri renkli ve sarı çiçeği var ben bunun yok olmasını istemiyorum ve çoğaltmak istiyorum bunu bitkiye zarar vermeden nasıl yapabilirim ? http://imageshack.us/a/img18/540/img0266vt.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Kaktüsümün adı nedir
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Opuntia monacantha variegata. Yan dallarını budayabilirsiniz, budadığınız dalları bir kaç bekletip dikin. Çok çabuk kökleniyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn Sakdag Teşekkür ederim . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Ağaç Dostu
|
Feriha Hanım, Nevsune Hanım'la aynı dakika içinde mesaj yazmışsınız.. ![]() http://www.agaclar.net/forum/1027963-post7.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-07-2012
|
Merhaba fotoğrafını yüklediğim bu kaktüsün türü nedir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#831 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cylindropuntia subulata. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Ağaç Dostu
|
Matucana madisoniorum bence. |
![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Selenn.. ![]() Sanırım en yakın benzeyeni o.. Site de başlığı da varmış.. http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...lent/21802.htm Taner Angay'ın marketlere yolladığı kaktüslerden bir tanesiymiş.. Fakat Taner Bey'in sitesindeki fotoğrafla alakası yok.. Matucana Madisoniorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#839 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Taner Beyin sitesindeki resim yaşlı, iyice gelişmiş bitkiye ait herhalde. İlk bakışta farklı bir tür gibi geliyor insana. Ya da alttürler kendi içlerinde farklı isim uzantıları alabiliyor. Bu uzantılar da bitki aynı tür olsa da ya gövdesinde ya da çiçek renginde bir farkı temsil ediyor. Mesela Matucana madisoniorum kırmızı, turuncu çiçek açarken Matucana madisoniorum albiflora beyaz çiçek açıyor. Belki alttür uzantısı farklıdır Taner Bey'in resimlediği bitkide. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu
|
Mammillaria schumanii selenn teşekkürlerimle ![]() Kaktüsümün adı konusunda çelişkiye düştüm. Ben aldığımda çiçekleri solmuştu. Renklerini bilseydim iş biraz daha kolaylaşacaktı. Bilen varsa sevineceğim. Hani torunlar "bizim adımız ne" diye sorarlarsa ayıp olmasın ![]() ![]() Düzenleyen nevsune : 08-11-2012 saat 15:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|