![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
Öndeki ise sukulent, Stapelia sp. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2014
|
Bu kaktüsün adı nedir
Merhaba kaktüsün adını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim [ATTACH] [/ATTACH] |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2014
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2012
|
Kaktüslerime yardımcı olabilecek olan var mı ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüs türlerini detaylı bilmiyorum, O. ellisiana'ya şimdi baktım, tamamen dikensiz bir türmüş. Sizinki fotoğraftan pek anlaşılmıyor ama dikenleri var gibi. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2014
|
Bu miniklerimi yeni aldım.isim konusunda Yardıma ihtiyacım var. 1. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2014
|
2.echinopsis hybrit olabilir mi? ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
selamlar ismi konusunda yardım edecek biri varmıdır |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-10-2013
|
echinocactus grusonii morkaktus Bu kaktüsün adı nedir? Ve acaba bu kırmızı renk doğal rengi midir, yoksa sprey boya mıdır? ![]() Düzenleyen tranquila : 21-12-2013 saat 23:19 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Türünü bilmiyorum ama dikenleri boya. Sonradan çıkan dikenler orjinal renginde çıkacaktır. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-01-2013
|
''echinocactus grusonii'' nam-ı diğer ''golden barrel cactus'' ve malesef bu koktusleri boyayarak satmak moda oldu. bence en güzel rengi doğal altın sarısıdır. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2012
|
Bu bitkinin adı nedir, dikenimsi yaprakları var. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
/
|
Echinopsis chamaecereus
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Zuzuu Selamlar aramiza hos geldin, Altin varillerin latince ismini eklemen iyi oldu tesekurler. Yalniz Kaganin kaktusler icin verdigi bilgiler gerekliydi , belki senin icin siradan bilgiler olabilir da bu sayfalara bakanlar senin gibi kaktus uzmani deyildirler. Belki senin de Kaganin kaktusler icin yaptigi alintilara ekleycegin bizlerle paylasacagin bilgiler ve resimler olacaktir dort gozle bekliyoruz. Tekrar hos geldin. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2006
|
Merhaba, evet haklısın. Aslında ben böyle düşünmedim. Üzgünüm Ali . Bir de ben de yeni öğreniyorum bazı şeyleri. Umarım uzman olurum bir gün ama seni çok kıskandım. Süper fotolar var sende. Crassulalar falan acayip güzel.Düzenleyen aybala : 02-09-2006 saat 01:28 Neden: İmla hataları düzeltildi !! |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-12-2006
|
İYİ GÜNLER ben bu siteye yeni üye oldum çiçekçiden 2 tane kaktüs aldım ama isimlerini bilmiyorum. Benim kaktüsler , Ali H.Ali beyin çektiği 11 nolu ilk fotoğrafta bulunan kaktüslerle aynı isimlerini biliyorsanız buraya yazabilir misiniz? ayrıca çiçekçi kaktüsleri çok küçük bir saksıya koymuş, içinde de normal kum var bu resimlerde çakıl taşı var benimde mi çakıl taşı koymam lazım .....? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
nasıl emin olabiliriz
Merhaba, fotoğrafından tanıdığımız bir kaktüsün o olup olmadığını nasıl kesin olarak anlayabiliriz? mesela aşılamak için çok kullanılan Trichocereus pachanoi türüne çok benzer başka bir kaktüs olabilir mi? büyük marketlerde kaktüsleri satarken isimleri yazmıyor. bu nedenle tam emin olamıyorum. Trichocereus pachanoi almak istiyorum ama satın almaya da güvenemiyorum. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? yani ,profesyonelce bir kaktüsü nasıl tanıyabilirim? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2009
|
sevgili kaktüsüm :)
Merhabalar ben Tolga Derin Şirketimizin bahçesindeki çiçeklerin isimlerini öğrenmek için internette araştırma yaparken sizleri tanıdım. Eğer kabul ederseniz sizlerle 7 senedir bakmaya gayret ettiğim kaktüsümün resimlerini paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır kaktüslerim olmasına rağmen bir türlü çiçek açtırtmayı başaramamıştım. Evlendiğimde Anneaanem kendi çiçek açan kaktüsününden bana bir kaç tane ufak kaktüs ayırıp vermişti. 7 sene sonunda ilk defa geçen haziran sonununda kaktüsümde siyah tüylü topaklar gördüğümde cidden çok üzülmüştüm. Kaktüsüme bir hastalık bulaştığını düşündüm. Fakat bunların bir süre sonra çiçek olarak karşımda görünce çok şaşırdım ve bir o kadar da sevindim. 25-30 tane kadar çiçek sırayla açıp soldu. Halen üstünde çiçek açacakmış gibi siyah tüylü kozalar ( ismi nedir bilmiyorum ) duruyor ama artık açmaz herhalde. Echinopsis oxygona olduğunu internette resimlere bakarak çıkardım. Eğer yanılıyorsam lütfen düzeltin. Resimlerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Umarım başarırırm. sağlıkla ve mutlulukla kalın saygılarımla |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-10-2006
|
Bu kaktüsün adı nedir ?
Acaba bu kaktüsün adı nedir ? 6 dilimli bir Trichocereus olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar gelen cevaplara göre: trichocereus macrogonus trichocereus peruvianus trichocereus pachanoi olabilir diye düşünmekteyim. Yardımlarınızı beklemekteyim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sevgili Penelophe, Sanirim senin kaktusleri atladilar. Ben tahminlerimi kesin olmamakla birlikte yaziyorum. Bazi cinsler birbirine cok benzedikleri icin sadece cicek **** tohum yapisindan birbirlerinden ayirt edilebiliniyorlar. Ben sana kolaylik olsun diye tahminlerimin hepsine link de ekledim ki birazda kendin arastirabilesin. Kolay gelsin. 1:Euphorbia resinifera 2:Chamaecereus silvestrii Bu bir melez 3:Crassula lycopodioides 4:Mammillaria elongata 5:Mammillaria prolifera 6:Echinopsis 7:Cylindropuntia imbricata 8:Mammillaria bocasana Aynen buna benzeyen baska Mammillaria larda oldugu icin ciceklenmesini beklemek lazim. 9:Bir cinsin cristata formu ama hangisi bilemiyorum Düzenleyen uyar11 : 15-09-2007 saat 04:39 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2009
|
Yardım çağrıma kulak verin
İnternet ortamındaki araştırmalarım ve sera gezilerim sonuç vermedi Ne adlarını öğrenebildim ne de nereden alabileceğime dair fikrim oluşamadı... Adlarını ve nereden alabileceğimi bilenlerden yardım talebim var. Sevgili Kartalpin'in "Kaktüslerim, uzakta olan bir dostumun hasretini çağrıştırır" başlıklı hikayelerini okurken gördüm bu kaktüsleri ve gördüğümden beri aklımdan çıkmıyorlar, hatta rüyama bile girdi. Bu sebeple almam şart oldu ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bitkilerin isimlerini bulabilmek için önce çektiğiniz resimlerin net olarak yayınlanması gerekir. Zira bir kaktüsün ismini bulabilmek için gerekirse dikenlerinin sayısını ve diken uçlarının rengine ve orta dikenlerinin dik veya aşağıya eğik veya yukarıya eğik, uzun mu, kısa mı, kalın mı ince mi gibi belki tahmin bile edemiyeceğiniz kadar detaylarına bakmak gerekiyor. Çiçeklerinin renklerini ve durumlarını yazmıyorum bile. Onun için detay incelenmesi için resimlerinizin, çiçekleride dahil; çok net olması lazım. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
ben de bazılarını telefonumla bazılarını bizim dijital foto makinemizle çekip aktardım flash ayarı da yapmama rağmen ancak ince detayları da bu kadar çıktı yeniden detaylı çekebilirsem denerim başka sefere inşallah... |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Cellin çok teşekkür ederim. Saygılarımla, sevgiyle kalın. Sanırım forumu kullanmayı yavaş yavaş öğreniyorum.. Konu ile ilgili bilgi aşağıdaki link'te mevcutmuş. ))http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1698 |
|
|
|
![]() |
|
|