agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bu Bitkinin Adı nedir?
(https)

Beğeni Düzeni992Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-05-2013, 19:44   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatih88 Mesajı Göster
arkadaşlar,bu bitkiyi,en az 100 kişiye sordum,aktar,pazar,dahil,hiçkimse bilmiyor,dereotuna benziyor,onun yabanisi diyorlar,ama internette ismi,bir türlü,çıkmadı,tepelik çogu mevkide var,pazarda meyve sebzelerin altına konuyor,ama karpuzotu,egrelti otu diyolar,ama o farklı tamam,buda egrelti şeklinde fakat,dereotuna benziyor,kalın dalıiçi soyularak yeniyormuş,deniyor,helis dendi,fişfiş dediler,ama bu dedil,rezene arapsaçıda degil,bu ekşi,kokan tadı ekşimsi tuzlu....yeniyormu,zehirlimi,degilmi,bunun için ismini arıyorum...
Paylaşılan resim zpD1d.jpg - Hızlı Resim Yükle | Hızlı ve Güvenilir Resim Yükleme ve Paylaşma Sitesi

PXHVW.jpg (2560 x 1920 pixels)
4S1qQ.jpg (2560 x 1920 pixels)
92nWj.jpg (2560 x 1920 pixels)
arkadaşlar günceldir,yardımcı olursanız çok sevinirim....

Düzenleyen fatih88 : 11-05-2013 saat 20:24
fatih88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 11:37   #2
Ağaç Dostu

edis2209's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2010
Galeri: 13
Pallenis spinosa - (Buhur-u Meryem-Altungöz)

Pallenis spinosa - (Buhur-u Meryem-Altungöz)

Yer : Kemalpaşa,İzmir 10 Mayıs 2013

Eklenen Resimler

edis2209 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 11:41   #3
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Galeri: 39

Fatih bey bitkiniz çaşır-çakşır olabilir mi?Bizim dağlarımızda da bu mevsimde yetişir.Benim kokusunu ve tadını çok sevdiğim bir bitkidir.

mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 21:10   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mügem Mesajı Göster

Fatih bey bitkiniz çaşır-çakşır olabilir mi?Bizim dağlarımızda da bu mevsimde yetişir.Benim kokusunu ve tadını çok sevdiğim bir bitkidir.
çok teşekkür ederim,hanımefendi,******* çakşırada benzi,yor ama,bu bitki çiçeksiz,çok sert dallı,çok sık karışık parlak bir rengi var,rezene gibi,parlıyor,uzaktan bakınca,yelpaze gibi çıkıyor,ve buna baglı,1-1,5 m civarı,çalı gibi oluyor,ilerden top gibi,karmaşık gözüküyor,ele alınca plastik süpürgeyi andırıyor,plastik gibi duruyor,pazarda çok var bu ottan,sebze meyve altlarında dolu,heliz diyolar,sulak yerlerde bu ot her yerde var,ama açıkçası yeniyormu,zehirlimi,onu ögrenmek istiyorum,sayet heliz **** çakşır tarzı bişeyse çok faydalı bir bitki,ama etrafımda çok var,tam emin olmadıgımdan el süremiyorum,büyük ihtimal,heliz diye düşünüyorum,kokusu yok,bu otun,plastik gibi,tadı limon gibi ekşi,kalın bir sapla egrelti seklinde çıkıyor,ama egrelti otuda degil,kalın dalları kabugu soyululunca ,salatalık gibi beyaz ekşimsi,acımcı bir tadı var,ama çignedim,yiyemedim,kimiside samız,çemlik diyor yenir,ama işte tam teşhis,şart,meyve sebze hallerde kaynıyor,bu ot,adam ot diye çıkıyor,işin içinden,ama adı bilinmiyor,ama ya heliz,çakşır,yabani dereotu tarzı bişey sulak tepelik,alanlar kaynıyor,bu ottan,tam ismini bulabilirse arkadaşlar çok sevinirim....
bu iki resim ve tür arasında kaldım.....
http://img440.yukle.tc/image.php?id=...sDillWs700.jpg
http://img440.yukle.tc/image.php?id=5016imgres.jpg

Düzenleyen fatih88 : 16-05-2013 saat 22:47
Eski 19-05-2013, 19:27   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
çok teşekkür ederim,hanımefendi,******* çakşırada benzi,yor ama,bu bitki çiçeksiz,çok sert dallı,çok sık karışık parlak bir rengi var,rezene gibi,parlıyor,uzaktan bakınca,yelpaze gibi çıkıyor,ve buna baglı,1-1,5 m civarı,çalı gibi oluyor,ilerden top gibi,karmaşık gözüküyor,ele alınca plastik süpürgeyi andırıyor,plastik gibi duruyor,pazarda çok var bu ottan,sebze meyve altlarında dolu,heliz diyolar,sulak yerlerde bu ot her yerde var,ama açıkçası yeniyormu,zehirlimi,onu ögrenmek istiyorum,sayet heliz **** çakşır tarzı bişeyse çok faydalı bir bitki,ama etrafımda çok var,tam emin olmadıgımdan el süremiyorum,büyük ihtimal,heliz diye düşünüyorum,kokusu yok,bu otun,plastik gibi,tadı limon gibi ekşi,kalın bir sapla egrelti seklinde çıkıyor,ama egrelti otuda degil,kalın dalları kabugu soyululunca ,salatalık gibi beyaz ekşimsi,acımcı bir tadı var,ama çignedim,yiyemedim,kimiside samız,çemlik diyor yenir,ama işte tam teşhis,şart,meyve sebze hallerde kaynıyor,bu ot,adam ot diye çıkıyor,işin içinden,ama adı bilinmiyor,ama ya heliz,çakşır,yabani dereotu tarzı bişey sulak tepelik,alanlar kaynıyor,bu ottan,tam ismini bulabilirse arkadaşlar çok sevinirim....
bu iki resim ve tür arasında kaldım.....
Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Ykle
Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Ykle
arkadaşlar,günceldir,bu kadar çok ayrıntı verdim,3 tane resim,buna ragmen bilinmemesi,çok saşırtıcı,bilen kimse yokmu,bulabilirsem ben yüklüyecem ismini,tezgahlarda pazarda dolu bu ottan,yardımlarınızı bekliyorum....bulana arkadaşa şimdiden teşekkürler.....

Düzenleyen fatih88 : 19-05-2013 saat 20:03
Eski 19-05-2013, 22:47   #6
Ağaç Dostu

herbaryum's Avatar

Giriş Tarihi: 26-01-2006
Galeri: 49
Alıntı:
arkadaşlar,günceldir,bu kadar çok ayrıntı verdim,3 tane resim,buna ragmen bilinmemesi,çok saşırtıcı,bilen kimse yokmu,bulabilirsem ben yüklüyecem ismini,tezgahlarda pazarda dolu bu ottan,yardımlarınızı bekliyorum....bulana arkadaşa şimdiden teşekkürler.....
Muhtemelen Foeniculum vulgare

herbaryum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 22:57   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi herbaryum Mesajı Göster
Muhtemelen Foeniculum vulgare
abi rezene degil,rezene anason kokuyor,bunun hiç kokusu yok,çiçekleri yok,dibi sogan gibi,tadı ekşimsi,agzı buruyor, ve egrelti şeklinde yelpaze gibi çıkıyor,kökü dalları kalın,iplikimsi,pazar tezgahlarını süslüyor,toz alma süpürgelerini andırıyor,koparılmış hali,ama ,ama anethum gravelons,yani dereotu ailesinden yabani bir türü olabilir,diye düşünüyorum,ama nettede ben konu açmadan çok arastırdım,çıkmıyor,çünkü,ismini tam bilmiyorum....belkide yabani pek kullanılmayan bir bitkide olabilir,yoksa ragbet gören bir bitki olsa bulurdum,ama işte ismini ögrenebilmek,amacım,sagolun,yinede sizi de yordum,aksam aksam.....
ayrıca bu son attıgım resimdeki nede çok benziyor,ama işte net ismi maalesef ordada yok...
http://img440.yukle.tc/image.php?id=...sDillWs700.jpg

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025