![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-07-2008
|
körek
Selam, Geriş'te (Bodrum-Y.Kavak) "Körek" dedikleri bir bitki var. Bu bitki baharda açıp 3-5 metre kadar büyüyor. sonra kuruyor. gövdesi çok hafif ve süngersi. Ama çok hafif buralılar "baston" olarak bunu kullanıyor. Bu bitki hakkında ayrıntılı bilgi arayıp durdum ve işe yarar hiçbir şey bulamadım. Fotoğrafını ekliyorum, bilgisi olanlarınız lütfen yardım etsin. Saygılar sevgiler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
"Dev Rezene" (giant fennel) denirse de rezene ile aynı aileden değil. Latince adı Ferula communis. Taxon sayfası burada görülebilir. Not: Sorunuzun yeri "Bu yabani bitkinin adı nedir?" başlığı olması gerekiyor. Bu yüzden mesajları oraya taşıyacağım. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Foeniculum vulgare
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
|
yöresel adı,çaksır,azı yörelerde yemegi yapılır,ferula commuis |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2013
|
bilemedim ki |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben bu çiçekli bitkiye nedense daha önce hiç görmedim. Belki de farketmedim. Minik minik çiçekleri var. Ancak her yeri çiçek. Çiçekleri daha büyük ve kokulu olsa bahçelerde mutlaka yer alırdı. Asfaltın kenarında iki tane vardı. Daha sonra tohumları olmuş ise bakmaya gittim. Bulamadım. Artık gelecek yıl yeniden çıkacak mı diye bakacağım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Cardopatium corymbosum (Kurtludiken) Cem Kaptan Mavi açan çiçekler genelde herkesin dikkatini çeker. Kaktüslerde olduğu gibi dikenlerde de çok güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Dikenlerin en iyi yanı sadece görüntüleri değil. Bütün dikenler benim bildiğim kadarı ile karaciğere iyi geliyor. Tabi her birinin farklı faydaları var. Bu dikeni de ilk gördüğümde geriden çok güzel olduğunu düşünmüştüm. Çiçek açtığı sürece de arılar için muhtemelen nektar ve polen deposu. Hiç görmediğim arı cinslerini üzerinde gördüm. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Muda : 20-02-2014 saat 07:06 Neden: Adı eklendi |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Cardopatium corymbosum
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2013
|
Bu bitkinin adı nedir? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2013
|
Taraxacum officinale karahindiba (Dandilion) akçabardak bu cicegin adi nedir? Yerel insanlar cam kıran dediler bilgi bulamadım fakat örnek olsun diye bir çay bardağını bu çiçekle kırdılar salgıladığı madede çok ilgimi çekti açıkçası. Acaba volkanik bölgedeki topraktaki flor oranının yoğun olması böyle birşeye neden ola bilirmi? Yoksa bu sadece bitkinin yapısındanmı kaynaklıdır ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sanırım karahindiba (Dandilion) |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar ,venüs taragı,venüs iğnesi,ignelik,kasık,çoban taragı,venüs taragı şeklinde geçiyor, seklinde ismi geçiyor, google a fumaria fumitory yazınca çıkıyor, çiçekli hali,pembe olarak, ama zehirli olup,olmadıgını bulamadım,marmarada bolca mevcut..... Gower Wildlife: Common Fumitory (Fumaria officinalis) Fumaria comune arkadaşlar,bitki budur,neye kullanılıp,kullanılmadıgını,zehirlimi degilmi bu bilgiyi sizden bekliyorum..... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2014
|
merhaba
bu bitkiyi tanıyormusunuz adı ne nerelerde kulanılıyor |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
|
kimse yokmu ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
teşekür ederim öksürük için iyi gelir dediler ben de içeceğim de o nedenle araştırıyorum |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
evet araştırdım öksürüğe iyi gelirmiş sinir otu birebirmiş ![]() Düzenleyen halpuz44 : 21-02-2014 saat 20:21 Neden: gülücük koyacaktım |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2010
|
Aslında daha çok açık yara tedavisinde harikadır |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer : Güvercinada Kale içi - Kuşadası Tarih : 25 Şubat 2014 Yonca ve Baldıran otları arasından sıyrılarak ben bunlardan daha güzelim diyen bu bitki nedir acaba ? Saygılar. Reseda lutea (Muhabbet Çiçeği) ( ? ) Olabilir mi ? Düzenleyen edis2209 : 27-02-2014 saat 22:15 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Merhabalar,bu bitkiyi tarladan getirdim.Hem küçük bir çalı görünümünde,hem de sarmaşık gibi.Dallarda belli aralıklarla bu şekilde filizler sıralanmış.Bu filizler toprağa değdiği yerden kök salıyor.Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Kuşadası Güvercinada dış mekan 27 Şubat 2014 Güvercinada dışı denize bakan yamaçlarda Deniz Şebboyları ile birlikte dikkatleri üzerine çeken bu Bitki nedir acaba ? Saygılar. Hyocyamus aureus Sn. Cem Kaptan teşekkürler. Düzenleyen edis2209 : 01-03-2014 saat 19:29 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Hyocyamus aureus |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
ban otu ,,, |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Tekirdağ - Uçmakdere mevkii Kısa boylu yaklaşık 1- 1.5 cm çaplı çiçekleri olan bu minik bitkinin adı nedir? ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Bu bitkinin adını bilen var mı ? |
|