![]() |
|
![]() |
#901 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-09-2013
|
Küçük sarı kozalaklari(?) var.Içinden sarı toz cikiyor.tohum yok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Ağaç Dostu
|
Caesalpinia gilliesii. Cennet kuşu çalısı, Cennet çiçeği, Tavus çiçeği, Aslan bıyığı, Bodur akasya, Paşa bıyığı, Yöresel adı: (Zampara bıyığı) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Arkadaşlar bu ağacın adı nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Yeni Üye
|
Ben bu ağacı tohumdan yetiştirdim. Tohum isteyen varsa verebilirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#911 | |
Yeni Üye
|
![]() Bu tohumu veren arkadaş kırmızı çiçek açan bir ağaç olduğunu söyledi. Bu tohum mercan ağacına ait olabilir mi? Teşekkürler [/IMG] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, turunu bilmedigim bu Porsuk agacinin meyveleri diger Porsuk turlerinin meyvelerine gore daha yuvarlak ve hemen hemen tohumlarin yarisi meyvenin disina tasmis sekilde. Ayrica diger turlerin tohumlari kahverengi tonlarindayken, bu turun tohum rengi daha koyu ve bordo tonlari hakim. Diger turlerin meyveleri biraz daha uzunca ve tohumlari genellikle meyvenin ic tarafinda kaliyor. Bu Porsuk turunu meyve formuna bakarak internette arastirdim ve bazi turlere benzetsem de, aynisi oldugundan emin degilim. Son fotograf baska bir ture ait meyve, ilk fotograflardaki meyveler ile kiyaslama yapmaniz icin ekledim. Arkadaslar Sizce bu Porsuk agacin turu nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#913 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Ağaç Dostu
|
Pinus Wallichiana (Ağlayan Çam)
Alıntı:
Bu mesajınızı, üzerinden 6 ay geçtikten sonra şu an farketmiş bulunmaktayım ![]() Eklediğiniz fotoğrafları inceledim ve kıyasladım. Benim görüşüm, kozalak ve tohum büyüklükleri de bunu ele veriyor ki Pinus Wallichiana (Ağlayan Çam) olduğundan yana. Eş anlamlıları Pinus Griffithii Pinus Excelsa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Cok buyuk ve guzel bir agacin yaparkalari ve kabugu cektim. Henuz yapraklarda hic bir sararma yok, belki de herdem yesil? 'Agaclar' (Tugrul Mataraci) kitabinda yok ve baska hic bir yerde gormedim. Hangi tur bilen var mi? Son resimdeki gibi az sayida cicekleri var, uzun beyaz. Düzenleyen istcallst : 24-10-2013 saat 18:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#916 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Alıntı:
pirnal mesesi, quercus ilex herhalde. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Ağaç Dostu
|
Dallarının uzun olması nedeniyle, Jakaranda Mimosifolia diyorum. (Yoksa Mimoza diyecektim.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#919 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, diger turlere gore daha iri ve uzun meyveleri olan bu Porsuk agacinin turu nedir? Meyve boyu: Ortalama 1 bucuk cm. Meyve eni : Ortalama 1cm. Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 01-11-2013 saat 13:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2013
|
bu videodaki ağaçların isimlerini söyleyebilir misiniz? 20131026_181647.mp4 - YouTube 1.si? Abies nordmanniana olabilir mi? 2.si? sarı çam mı? 3.sü? thuja plicata sanırım 4.sü? ilkiyle aynı heralde? 5.si ? ikinciyle aynı bu da sanırım sonuncusu da macrocarpa mı? yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Bu ne Ağacı
Arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim.Sorunum şu elimde iki adet şeftali çekirdeği vardı.Bunları toprağa diktikten 15-20 gün sonar filizlenmeye başladı tabi bende sevindim şeftali çıkıyor diye.Ama bitkim büyüyüp yapraklandıktan sonra yapraklarının hiç şeftaliye benzemediğini gördüm.Açıkçası ne olduğunu anlamadığım ve serçelerin yapraklarını bu kadar sevdiği bu bitkiyi tanıyan varmı.Not: daha önce Ceviz dikmişdim ama bir-birbuçuk ayçıkmayınca toprağı karıştırıp akibetini merak ettiğimde Cevizin çürüdüğünü gördüm.Olabilirmi sizce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2013
|
"Yabani bir ot söküp atabilirsin" diyen birisi çıkarsa hevesin kırılmasın dostum, forumda çok gördüm bu tip şeyleri o yüzden diyorum. Ama inşallah cevizdir =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Yeni Üye
|
Yani açıkçası bende otdiye düşünüyorum ama belki diyorum..Çünkü aynı saksıda daha önce elma büyütmüşdüm ama bir hafta 10 gün kadar hastalanmıştım susuz kalınca kurudu. Sonrada erik büyütmüştüm oda kurudu şimdi böyle bir şey çıkınca ve bu kadar boya gelince umutlanmıştım.Ot isede yılmayacağım tabi bir şeyler büyütene kadar devam D: |
![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Kesinlikle ceviz değil , bizim oralarda eşek otu derler buna , bir çiçek açıp tohum yapınca daha önünü alamazsınız , bence de kurtulun ondan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Yeni Üye
|
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Hevesim kırılmadı. Bu sitedeki önerileri de dikkate alarak başarana kadar devam. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
çiçek |
|
|