![]() |
|
![]() |
#781 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
|
Nilgün hanım 146. mesajdaki ağacın ıhlamur ağacı olması mümkün değil. Acaba başka bir ağaçtan mı bahsediyorsunuz. Arkadaşlarımızın söylediği gibi Ters Aşılı Sofora (Sophora Japonica Pendula) olduğunu düşünüyorum. http://www.agaclar.net/forum/genis-y...clar/18128.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
evet 146. mesajda sordugum Agacin isminin Sizin de belirttiginiz gibi (Sophora Japonica Pendula) oldugunu ilk olarak Sayin Orhan Ozbilgic'ten ogrendim. Benim Ihlamur Agaciymis diye bahsettigim ise 1. sayfada bulunan 4. mesajdaki Agacti. ![]() Saygilar... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/calilar/9156-2.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklari Leylakla Ortanca yapragina cok benziyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Arkadaşlar ilginize teşekkürler. Ama yaprakları leylak yaprağına da ortanca yaprağına da hiç benzemiyor çünkü tüylü bu yapraklar. Ful de olmadığı belli çünkü arap fulu aldım yakın zamanda, ve gördüm ki arap fulunun yapraklarının kenarları bariz bir şekilde tırtıklı ve daha geniş, enli yapraklara sahip ful. Fakat Arap fulu dışında bir ful cinsi ise o başka tabii.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Ağaç Dostu
|
Arap fulüne benzerliğine bakarak nette clerodendrum cinslerini araştırdım da; Clerodendrum chinense olabilir, quadriloculare olabilir diye düşünüyorum. Sanırım chinense... |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Ağaç Dostu
|
Kestane ağacı olduğunu düşünüyorum. Yaprak ve çiçek yapısı olarak kestane. Ancak görsel olarak değiştirilmiş yaprak rengi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
Catalpa bignonioides
Sevgili Orhan Özbilgiç, cevabınıza teşekkürler. Ve evet, hiç kuşkum yok bu bitki o bitki, Catalpa bignonioides! Çünkü birkaç sene önce alt komşumun balkonundan bana uzanan bir sarmaşığın fasulye biçimindeki meyvesinin tohumlarından birini bir saksıya diktiğimi hatırlıyorum. Ancak sonradan bu çıkan şeyi ona benzetemeyip, galiba bu benim diktiğim bir çelikti diyerek fikir yürütmüştüm. Gerçekten de, o bitki bir sarmaşıktı ve komşum daha diker dikmez o sene çiçek açmıştı, oysa bu hiç bir yere sarılıp uzamıyor ve çiçek verdiği de yok ![]() Sevgiler, Nil |
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Ağaçsever
|
Bu ağacın adı nedir?
Bu ve bir sonraki mesajda bulunan ağaçlar Yıldız Parkı'nın aşağı bölümünde beraber duruyor ve muhtemelen parkın en yüksek ağaçları. Bu fotoğrafları galeriye yükleyecektim. Ağaçların altında bulunan ibre ve kozalaklar Akdeniz Servisi'ne benziyor, ama gövde deseni bana farklı gözüktü. Daha kırmızı ve çok tüylü, Sekoya gibi. Cevabınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Ağaçsever
|
Bu ağacın adı nedir?
Bütün kozalak bulamadım. İnternetten edindiğim bilgiye göre bu ahşap gül şeklinde oluşumlar kozalakların son kalan tepe kısmıymış. Çok tatlılar. Ağaçlar önceki mesajda sorduğum servi ağaçlarıyla aynı yükseklikte. Ayrıca yeri değil biliyorum ama, bu ağaçlar sizce kaç metredir? Ağaç kültürüm zayıf olduğundan apartman katlarına bölerek hesaplıyorum: yaklaşık otuz metre? Cevabınız için teşekkürler. Düzenleyen fcı : 30-07-2013 saat 08:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Prunus serrulata var. Japon Kirazı (Paperback Cherry) Bir benzeri, bu da çok güzel Prunus rufa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2012
|
Abies/göknar türlerinden biri olduğu ortada ama alttür konusunda emin olamadım. Bu arada alıntı yapınca resimler görünmüyor,eskiden bu sorun yoktu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Ağaçsever
|
Yukarıda daha bir sürü varmış, görmedim. Bu ağaç Liquidambar Orientalis var. Anadolu Sığla Ağacı Kultivarı muhtemelen 'SLENDER SILHOUETTE'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Ağaçsever
|
Düzeltme: Bu mesajı dikkate almayın. Aşağıda Sayın ali ekber'in belirttiği üzere Tüylü Meşe olması daha muhtemel, üzerinde resmen tüy var. Öncelikle Dünya'da üç yüz kadar meşe türü var ve bu herhangi birisinin kultivarı da olabilir. Ama değilse bence Quercus macranthera İspir Meşesi Düzenleyen fcı : 31-07-2013 saat 10:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
![]() Dik Ardıç(Andız) Bildiğim kadarıyla doğal ortamda, ormanda ve kırda çoğalması ve yeşermesi için ardıç kuşu denilen bir kuş tarafından tohumlarının yenilmesi ve tohumların ardıç kuşu tarafından sindirilmesi sonucunda kuşun dışkısı ile birlikte tohum doğal olarak ekilmiş oluyor ve bir sonraki bahar ayı ile birlikte yeşermesi ve çoğalması sağlanmış oluyor. Çok uzun ömürlü ve herdem yeşil kalabilen bir ağaç türüdür. Aşırı sıcaklara ve kuraklığa dayanıklı olmakla birlikte bulunduğu ortamda zorlu şartlara(aşırı soğuklara, aşırı sıcaklara, ani artı eksi ısı değişimlerine, kuraklığa) dayanıklı olduğundan bulunduğu ortamları en son terk eden ağaç türü olarak biliniyor. Bu nedenle ormanların bilinçsizce tahribatından geriye ancak bu tür ağaçlar kalabiliyor. Ağacın gelişiminde her türlü toprak ve iklim şartlarına uyum sağladığından kaprisli bir ağaç türü olmayıp fazla bir isteği bulunmamaktadır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
![]() Fotoğrafını gördüğüm ağaç türü MEŞE ağacı olup, meşe türlerinden mazı meşesi ve tüylü meşe olarak bilinir. Anadolunun ormanlarında ve köylerinde, kırlarda oldukça yaygın olarak bulunur. Anadoluya en uygun ağaç türlerinin başında gelir. Bilindiği gibi tarihte Anadolumuza meşe denizi denilmesi bu ağaç türünden kaynaklanır. Çoğalması tohumu olan palamutların sonbaharda olgunlaşarak ağaçtan dökülmesi ve ilkbaharla birlikte yeşermesi ile sağlanır birde kök sürgünleri ile de çoğalabilir. Sonbaharda yapraklarını döker. Diğer meşe türlerine göre daha yavaş büyür ve diğer meşe türlerine göre sıcaklık değişikliklerine ve kuraklığa daha dayanıklıdır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-12-2012
|
Tohumcu Nilgün'e cevabım; Sanırım Katalpa bu.. Alıntı da yapamadık iyi mi.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Taxodium ascendens (Pond Crypress) - Gölet Servisi |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |