![]() |
|
![]() |
#662 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Örn.: 木犀科 165 Hualien Ligustrum sinense cv. Variegatum Chinese Privet | Flickr - Photo Sharing! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2013
|
türü nedir
Türü Ful (Arap Yasemini) ![]() ![]() ![]() Düzenleyen erturktrk : 19-08-2013 saat 10:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dilerseniz örneğe bir bakın aynı mı: Crab Apple, Malus sylvestris |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Thuja Plicata ile Thuja Orientalis arasında tereddütte kaldım ve bende Orientalis fikri daha ağır basıyor, sebebi ise daha çok kozalak yapısı. Kozalağa baktığımda (yapraklarda da biraz farklılık var) bana daha çok orientalis gibi geldi. ![]() Kaynak: Thuja orientalis, ORIENTAL ARBORVITAE Sn Tohumcu Nilgun, yaprakları ve kozalakları yakınen gören kişi olarak aşağıdaki linkteki karşılaştırmaya da bakarsanız sanırım net fikir sahibi oluruz: Thuja orientalis 'Morgan'. - Conifers Forum - GardenWeb |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
|
Kozalağa göre neredeyse eminim ama iğne sayısı da 5 ise: Veymut Çamı (Pinus Strobus L.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak kozalakların yapısı ve belirttiğiniz boyuta göre: Tsuga Heterophylla (Pasifik Tsugası) olması gerek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
Sayin gokselcetin, Sayin Sakaki, Agacin yapraklarinin fotografini biraz buyuterek tekrar ekliyorum. Agac turleri birbirine cok benzedigi icin ben de kararsiz kaldim. InsaAllah bu fotograflar Size bir fikir verir. Saygilar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merakımı yine yenemeyip az önce kaynaklara tekrar bir göz gezdirdim ![]() "Orientalis çok fazla boylanmayıp maksimum birkaç metre boy yaparken, plicata ve occidentalis'in ise sırasıyla 10-20 metre ve 50-60 metre boy atabildiği" yazıyor. Buna göre de orientalis devre dışı kalırken, plicata'nın yanı sıra occidentalis de olasılıklar arasına giriyor. En iyisi imkanınız varsa siz bir de kozalakları (varsa açılmamışlarını da) yandan fotoğrafların müsait olduğunuz bir zaman ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygilar... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir kac gun sonra Agaci tekrar ziyaret edebilirsem, kozalak ve igne yaprak sayisi hakkinda daha detayli bilgi verebilirim. Saygilar... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
![]() Alıntı:
![]() Hmm demek ki tırtıl sorunumuz var? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Ağaç Dostu
|
ağaçperver; -------------------------------------------------------------------------------- Bu ağacın adı nedir? Kocayemiş olabilir mi? -------------------------------------------------------------------------- Alıntı:
Yaprakları benziyor ama Arbutus Unedo değil. Çiçekleri, bana Alev Ağacı (Photinia) dedirtiyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#683 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#684 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
Kıymetli üstad Orhan Özbilgiç'e ve sevgili loverforlife'a yorumları için teşekkür ederim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu aralar alev ağacı üzerine ihtisas yaptım desem yalan olmaz sanırım. Bahçemin çevresini alev çalısı (ağacı) ile çevrelemeye niyetlendik. Sonunda da karar verdik. Alev çalısı ilkbahar aylarında tam güneş görürse kırmızı renk alıyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu çalı gibi bitkiyi menengiçe benzettim. Ancak menengiç çiçeğini bulamadığım için buraya çiçek gibi görünen kısmını yüklüyorum. Pazar günü akşama doğru olduğu için ancak makro ile bu kadar çekebildim. Normalde aşağıya doğru değil. Ancak bu resim daha güzel çıktığı için yüklüyorum. Eğer bu bitki menengiç ise üzerine antep fıstığı aşılanabilirse ürün verebilir mi. Çalı formundaki ağaçlar sadece dağın güney yamaç taraflarında var. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2012
|
Hedera helix Muda Hedera helix'lerin arasında duruyordu, tutunmaktan ziyade sarkıyordu. Acaba nedir? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |