![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
çok uzun süre geçtiği için yumruyu da hatırlayamıyorum. zambaklarda böyle bir yumru yapısı var mı bilemiyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu tarz bir yumru süsen' de var. Bakım da gerektirmediği için uzun yıllar toprakta kalır, gelişir ve ürer. Namı değer İris olabilir. Çocukluğumdan bildiklerim mor ve beyazı var. Son yıllarda bir çok renk türedi. ![]() Yaprak yapısı ve renk tonlaması farklı olanlar var. https://www.google.com.tr/search?q=M...F%3B1280%3B960 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, tahminime gore bu bir soganli bitki, adi nedir acaba? Fotograflari 30-09-2013 de cekmistim. Guz cigdemi. Jezebel Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 23-10-2013 saat 16:52 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güz çiğdemi |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Kanna rizomuna benziyor, ama yılan yastığı da (yabani)olabilir. Sümbülteber olmadığı kesin, yanındaki yavru gibi görünende anasıyla aynı boyda. Sümbülteber olsaydı yanında birçok sivri yavru olurdu anaya yapışık. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha ziyade bahar ayında, sulu yerlerde çiçek açan bu çiğdeme "ACI ÇİĞDEM de denir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Merhaba, bu bitkiyi tanıyan var mı acaba ? Tek sürgünü var ve kürdan gibi içi dolu. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2012
|
Emin değilim ama zıpçıktı olabilir |
|