![]() |
|
![]() |
#633 |
Ağaçsever
|
Günaydı, bende iki bitkimi sormak istiyorum arkadaşlar. 1)Bi akrabamızın çiçeğinden çok küçük bi çelik aldım hemen tuttu ve çok hızlı gelişiyor,aydınlık gölge yeri seviyor 2)Bu da ortancamın saksısında çıktı,incire benzettim ama bilemiyorum tabii ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2006
|
evet nesne sanırım o kasımpatı |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2010
|
Eski bahçemizde çok vardı bu çiçekten. Her tarafı sarmıştı pespembe. Biz "yıldız çiçeği" derdik ama Google görsellerde yıldız çiçeği diye aratınca bambaşka bir çiçek çıkıyor. Sanırım biz adını yanlış biliyormuşuz. Kasımpatı olduğunu sanmıyorum. Kasımpatının hem yeşil yaprakları hem de çiçek yaprakları daha sert oluyor, bununkiler oldukça yumuşaktı hatırladığım kadarıyla. Bir de kasımpatının kokusu bunda yoktu. Ben de çok merak ediyorum bu çiçeğin ismini. Doğru cevabı merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Finduk, çiçeğim büyüdükçe, yeni yapraklar açtıkça dahliaya benzettim. Açtığı zaman kesinleşecek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
|
Hebe x Veronica Düzenleyen Güngör Salman : 30-07-2010 saat 23:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Sevgili nesne çiçeğinizin ismi aster . Bizim buralarda zomer aster yani yaz asteri diyorlar . Bende de var şu an tomurcukta. Ayrıca üyelerin bahçesi bölümünde benim bahçemde eklemiş olduğum açmış resimleride var. Sevgiler.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçek ilkbahardan beri çiçek açıyor, küçük yapraklı küçük küçük sarı çiçekleri var. Sarmaşık tarzı durmadan çoğalıyor. Hoş görünümlü ama adının ne olduğu bilmiyorum. Bitkiye dokunduğunuz zaman tohum fırlatıyor bir nevi savunma mekanızması gibi geldi bana. Bu çiçeği bilen var mı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Uyku çiçeğinin bir türü sanırım. Bizim eski bahçede de taş aralarında kendi kendine çıkardı. Biraz araştırdım. Adı Oxalis stricta imiş. http://tinyurl.com/3ag95bk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Yeni Üye
|
Bir papatya türü. Adı da sanırım Bellis sylvestris. Türkçe adı da kır papatyası imiş. http://tinyurl.com/36ftwwl |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
merhaba
merhaba, bu çiçeğin adını bileniniz var mı acaba? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeğimi küçük fide halinde sevgili Gönül hanım vermişti bu hale gelince ona getirdim bir türlü hatırlayamadı, böyle deneme fidelerini bana da veriyor birlikte takip ediyoruz,herhalde tohumların içine karışmış . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-09-2010
|
sayın karalale, ben pek anlamıyorum açıkçası ama arkadaşıma gösterdiğimde "akça ağaç" olduğunu söyledi. pek çok türü varmış. link vereyim bir göz atın isterseniz. gerçi yaprak yapısı bana biraz farklı geldi. arkadaşımın yalancısıyım ![]() http://www.dermanoglu.org/wp-content...s/akcaagac.jpg Düzenleyen malina : 24-10-2010 saat 15:20 Neden: alıntı eklendi |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın lepiska, bende google deki görsel akçaağaçlardan benim yaprağa benzeyeni ni bulamadım. Saygılar... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|