![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
Arkadaslar, fotograf cok kaliteli degil ama biraz anlasilirdir umarim. Tekrar baktim, bitkinin yapraklari mavimsi gumus ve isik vurdugunda simli gibi gorunuyor. Govdesi de yumusak kalin ve otsu govde sanki seker begonyanin yaprak govdesine benziyor. Umarim bilen biri cikar, cunku nasil bakacagimi bilmiyorum. Sanki narin bir bitkiymis gibi geliyor sogukta mi kalsa, sicak mi ister bilemedim :/ Bir bakiverin nolur yoksa kaybedicem bitkiyi ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
Sanirim buldum arkadaslar ![]() Pek emin olamamakla birlikte uzun arastirmalar sonucu "Achimenes*Jubilee Gem" adli bir bitkiye govde ve yaprak yapisi birebir uyuyor gibi, yaprak rengi disinda :/ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Bir sorum var. Tohumunu almaya çalıştığım bu çiçeğimin adını bilen var mı? (Foruma bakındım ama sorabileceğim en uygun yer burası olduğunu düşündüm uygun bir başlık bulamadım.) Çalıştığımız bir mekanda görüp ev sahibinden istemiştim hemen bana bir saksıya ekip vermişti isminin ana yüreği olduğunu söylemişti çok araştırdım ama bulamadım gerçek ismini bilen var mı? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2011
|
Alıntı:
Tabii kaçar mı hiç, ''bana bir kök verir misiniz'' deyiverdim. 15 cm boyunda bir ''küpe'' çiçeğim var şimdi ![]() Not: Suyu çok severmiş, direk güneş ışığı almayacakmış ![]() Düzenleyen hevesli meraklı : 14-10-2012 saat 12:32 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bu Achimenes daha çok benziyor. Rizomlu bir bitki. Farklı renkleri de oluyor. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Bunu sevgili Jineop bilir ama... ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
Satın evsizpatiler bu şey japon küpesi (kohleria) sitede sayfasıda var ama ben sizi nasıl yönlendireceğimi bilmiyorum site içinde araştırırsanız bulabilirsiniz sanırım |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2011
|
Google'dan ararsanız Ağaçlar Net'in kohleria veya japon küpesi ile ilgili sayfası çıkıyor.Ayrıntılı bir şekilde bakımı ile bilgiler de mevcut. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Benden önce bulmuşsunuz, teşekkürler... ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2011
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Çok teşekkür ederim Kohleria- Japon küpesi demek adını öğrendiğime çok sevindim. Sevgili Memet Achimenes'e de çok benziyor evet ama bendeki kesinlikle Japon Küpesi. Sevgili Gülenmelek verdiğin linki heyecanla okuyorum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Saksıların içinde çıkanlar otmu acaba ne olduğunu bilmiyorum? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...g-n-g-0686.jpg Yer elması (Helianthus tuberosus) çiçeği Resimdeki çiçeğin adı nedir? Düzenleyen hberbul : 18-10-2012 saat 13:48 |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kum zambağı olduğu aşikar. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Salon cicegimin yaninda cikan sarilici bitki
Kendiliginden cikan bu bitki son bir ayda cok hizli uzadi, 80 cm kadar oldu. Yaprak sapinin govdeye birlestigi yerde minicik dikene benzer bir cikinti var sanki tirmanici bir bitki gibi. Oglum bazen yedigi meyvelerin cekirdeklerini ektigi icin acaba meyveli bir bitki olabilir mi? Simdiden tesekkurler.. |
|
|
|
![]() |
|
|