![]() |
|
![]() |
#3962 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nilgün hanım sayenizde çok ilginç bitkilerle tanışıyorum. Bu bitki yanılmıyorsam heuchera.Türkçesi İzmir oyası ya da ateş feneri.Saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3963 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Bu bitkiyi arkadasim yerde bulmus koksuz bir celik olarak sokakta bulmus direk topraga mi dikmeliyim, suda mi koklendirmeliyim? Ilk defa gordum bu bitki hakkinda hic birsey bilmiyorum yardiminiza ihtiyacim var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3964 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Sn. lusoari, bu bitki rozet çiçeğine benziyor.. telefon ekranından gördüğüm kadarıyla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3965 |
Ağaçsever
|
Önce suda köklendirin, sonra toprağa dikin, mevsim itibariyle tutmama ihtimali yüksek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3966 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Bence uygun yerinden ikiye bölün; alt kısmını toprağa, üst kısmını suya koyun. Selamlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3967 |
Ağaç Dostu
|
Cok tesekkur ederim arkadaslar. Artik neyse ne adi olmayan bir bitkim oldugu zaman icim icimi yiyor ne ister ne istemez diye :-) sanki ficus ailesinden gibi geliyor bana yapragini kopardigim zaman sut akiyor ,tam adini ogrendigimde sizlerlede paylasirim tekrar tesekkur ederim yardimlariniz icin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3968 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Lusoari, bitkiniz mesajınızın 3 mesaj üstündeki bitkiyle aynı. Afrika süt ağacı, ya da Afrika süt çalısı. ![]() http://www.agaclar.net/forum/sukulen...htm#post664865 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3970 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3971 |
Ağaç Dostu
|
Sayın syuksek bizim tarlalarda kendiliğinden çıkan ve hoş kokmayan bir bitkiye benzettim.Beyaz borazanlar açar,dikenli tohum torbaları olur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3972 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın syuksek, yabani datura ve büyüklerimden duyduğum kadarıyla zehirli bir bitki. Alt türünü bilemiyorum.Sevgili mügemin de yazdığı gibi genelde tarla ve yol kenarlarında yetişir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3975 |
Ağaç Dostu
|
bahçemdeki bu bitkinin adı nedir arkadaşlar? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3976 |
Ağaç Dostu
|
sn. bitkiseli, çiçeğinizin ismi yenigine'dir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3981 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fakat alt turunden emin degilim cunku cok alt turu var. Kararsiz kaldim, uzmanlik gerektiriyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3985 |
Ağaç Dostu
|
bu çiçeğin adın nedir arkadaşlar? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3986 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Maranta leuconeura - Prayer Plant - Dua çiçeği |
![]() |
![]() |
![]() |
#3988 |
Ağaç Dostu
|
Clerodendrum bungei, olduğunu sanıyorum. Kaynak: PlantFiles: Detailed information on Rose Glory Bower, Cashmere Bouquet, Mexicali Rose, Mexican Hydrangea Clerodendrum bungei ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3989 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2013
|
Curculigo capitulata/Seteria palmefolia mı?
Merhabalar, Bu forumdaki ilk mesajım. Ankara'da cam kapatması olan iki balkonlu bir evde ikamet ediyorum. Balkonlardan biri kuzey-kuzeybatı, digeri de batıya bakıyor. Süs bitkisi (salon ve balkon) konusunda amatörce çalışmalarım var. Tecrübe kazanıyorum. Bu yaz çeşe tatilim sırasında Dalyan'dan sardunya, sakız sardunyası, hurma ve türünden tam olamadigim bir palmiye çeşidi fidesi getirdim. Sardunya ve sakız sardunyası fidelerimi torf-kum karışımında yaklaşık 2 haftadır büyütmeye calisiyorum. Hurma fidesi de aynı durumda. Ama diger fidenin ismini internette yaptigim arastırmalarda tam olarak bulamadim. İntenette buldugum resimlerde Curculigo capitulata (palmiye otu) veya Seteria palmefolia (Palmiye Yapraklı Ot) oldugunu ogrendim ama hangisi olduguna emin olmadım. Şimdilik internette buldugum benzeri bir fotoğrafı paylaşıyorum. Resmini ve özelliklerini akşam paylaşacağım. Bilgi sahibi dostlardan yardım istiyorum. Düzenleyen Kırık Leblebi : 17-09-2013 saat 07:28 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#3990 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ismini daha once sordugum ve nasil bir cicek actigini cok merak ettigim, bu bitkiyi de ogrendim. Bitkinin adi: Baptisia sp. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|