![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2013
|
![]() Bana bu bitkinin ne olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz? hoş kokulu, etli yapraklı, tüylü bir bitki. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() sevgiler herkese. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Origanum sp . Muhtemelen Origanum sipyleum, Bayır çayı |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim ama bu tür değil gibi geliyor bana. Benim kızın yaprakları daha oval, yuvarlak bir yapıya sahip. Mentolle biberiye arası muhteşem bir kokusu var. Ve çiçek vermiyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Plectranthus sp. (Plectranthus'un bazi tùrleri mentol kokuludur, form olarak Sizin bitkiye de cok benziyorlar) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Bu bitkiyi gordugum yerdeki satici bir ficus turu oldugunu soyledi ama tam adi nedir ,ne sever bilmiyorum ,gercektende ficus turumudur? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Dracaena godseffiana. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Merhaba; Resimdeki bitkiyi çöpte gördüm alıp suya koydum, ama ne olduğunu bilmiyorum. Bilenler bilgi verirse belki köklenir falan bir bitkim daha olmuş olur. Şimdiden teşekkürler .... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
Ruscus hypoglossum |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Çok teşekkür ederim Sayın Tohumcu Nilgün ,peki ama bir dracaena ise satıcı neden ficus dedi ki! Ama güzel bir dracaenaymış hakkında araştırmak lazım tekrar teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bilimsel adi: Polygonum cuspidatum. Bilinen diger isimleri: Fallopia Japonica, Japanese Knotweed, Japanese Bamboo. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Site bahçemizde çim yerine, yayılıcı olarak bu çiçek kullanılıyor genelde..Fazla boylanmıyor, mavi çiçekler açıyorlar.. Bu menekşenin adı nedir acaba? Vikipedia'da köpek menekşesine benzettim biraz.. http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:V...s_18032006.JPG |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
|
Alıntı:
Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın pria, birbirine çok benzeyen bir çok menekşe alt türü olduğudan bitkiyi çiçekli haliyle yakından görmedikçe bir şey söylemek zor ancak ticari olarak üretilip satılanlar genellikle kır menekşesi olarak da bilinen, güzel kokulu, yayılıcı bir tür olan "Viola odorata" oluyor. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Biz buna halk arsında mor menekşe diyoruz. Çok hoş bir kokusu vardır. Baharda çiçeklenir. Kökten kol atarak yayılır. Her daim yeşildir. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bizimkilerin çiçekleri kokmuyor maalesef.. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın pria, o zaman bu V.odorata da değildir muhtemelen. Çok çok güzel bir bitki, çiçek açtığı zaman fotoğrafını çekerseniz hem biz görüp mutlu oluruz hem de belki kimliği tespit edilebilir. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Küçük mavi çiçekleri açtığında fotosunu eklerim.. Bu çiçek konusunda açıklamalarınız için size, sayın jineop ve Aysis'e çok teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Mersin ağacı |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Merhaba beni bağışlayın lütfen Mersin ağacı dediğiniz Yaban mersini mi, ve yeniyor mu acaba? Tam emin olamadım teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Alıntı:
![]() |