![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Çiçeğin kokusu oldukça tatlı ve yoğundu. Nasıl tarif edilir bilemeyeceğim ama bir kokuya benzetmeye çalışacak olursam vanilya derim.Ailecek zambağa benzettik ama kokusu ve yapısı itibariyle pek benzemiyor; yaprakları bir derece. Portekiz Lisbon'daki Museu Gulbenkian'da gördüm.Oraya gidipte göreniniz varsa ya da oradaki ağaç listesini bilen yaddımcı olursa çok mutlu olurum. Hayatımda beni büyüleyen nadir kokulardan birisi. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nerium oleander https://tr.wikipedia.org/wiki/Zakkum |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nerium dediğim gibi bizde benzettik ancak çiçeği hiç benzemiyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sn.doku kültürcü, Dilersneiz çiçeğini de kuruttum onuda atarım. Zakkum türevleri çelikle kolay ürüteliyorsa belki mekana tekrar geri gideceğiz bir dal kopartırım. Şu an upload failer hatası veriyor internet ancak yakınlaştırma imkanınız olursa wikipedia daki oleander çiçeğindne farkını görebilirsiniz. Rengi daha açık bit pembe (tam tarifiyle toz pembe) ve gülü wndırıyordu çiçekleri ve katmerlidi. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da Oleander ![]() bu da ![]() ![]() bu da ![]() ![]() Katlı, ebruli, hem katlı hem ebruli, beyazdan kavuniçi ve bordoya kadar bir çok renk tonu mevcut. İzmir zaten onlarla dolu, 5-6 metre ağaçları bile var. Yani şaşılacak bir durum yok. Onlar için nadir bir bitki, bizim için refüjlere diktiğimiz dayanıklı bir ağaççık ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|