![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
ağaç dostu
|
Sık sorulan bitkiler
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Arkadaşlar aranızda bu çiçek hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Bu resmi çekeli yaklaşık bir ay oldu ve birkaç çiçek daha verdi. Üretme şansım var mı? Şimdiden teşekkürler... Justicia brandegeana karides çiçeği Mine Pakkaner Düzenleyen sabah : 24-08-2010 saat 18:04 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Bu bitkinin adı nedir? Abutilon sp. Mine Pakkaner Düzenleyen sabah : 24-08-2010 saat 18:15 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Fotoğraftaki çiçeğe biz "çıtlık" deriz.Galeriye çıtlık diye eklemeden önce bir aratayım dedim ama bu isimde çiçek hiç geçmiyor forumda ya da galeride. Bu çiçeğin yaygın başka adları var mı acaba? tagetes sp kadife GLCN ![]() Teşekkürler, Düzenleyen sabah : 25-08-2010 saat 11:26 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Birde böyle bir çiçek vardı çok hoşuma gitti yerden yüksekliği yaklaşık olarak 30 cm mi geçmiyor fakat çok güzel renklerde çiçekler vardı. Lantana sp Mine çiçeği herbaryum Düzenleyen sabah : 25-08-2010 saat 11:22 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
Çiçeğin adı nedir?
Sevgili Çiçek Sever Dostlar, Kaktüs türünde parmak şelindeki dallarında açan bu çiçek beni görünce nasıl sevindirdi bilemezsiniz. Üzerinde birkaç tane de açmak üzere olanlar vardı. Adını bilmiyorum. Ama çok etkileyici. Bilen varsa beni aydınlatırsa çok sevineceğim. Sevgiler. Stapelia Leş Kaktüsü Penelophe ![]() Düzenleyen sabah : 25-08-2010 saat 11:59 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
Bir çiçek daha sorayım. İnşallah daha önce sorulmamıştır. Çiçekler canlı iken bile sanki kurutulmuş gibi hafif sert duruyor. Helichrysum bracteatum kağıt çiçeği, ölmez çiçek sukranayalp |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2007
|
Tekrar merhaba. İsmini bilmediğim çiçeklerden biride bu. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Fittonia fittonya venus |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Merhaba, Aşağıdaki çiçeklerin adlarını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Duranta erecta üzüm |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2007
|
Merhaba, Komşumun bahçesinde gördüğüm bu nefis ağaççıktan ben de edinmek istiyorum. Adı, nerde bulabileceğim ve bakımı konusunda yardımcı olursanız çok memnun olacağım. Callistemon citrinum Fırça çalısı Ferda Ülkümen ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2006
|
Süs Bitkisinin Ismi Ne
Biliyordum ama yine unuttum. Sanseiveria cinsinden bir tür mü bilmiyorum tam. Sansevieria trifasciata 'Hahnii' bodur paşa kılıcı, tavşankulağı praecox |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Merhaba, Benim çiçeğimle de beni tanıştırırsanız çok sevinirim Bir arkadaşımda görüp bir dal almıştım ama öldü. Sonra bir daha denedim zor zahmet tuttu ama beni çok yoruyor, çok nazlı. Daha doğrusu ben nasıl bakacağımı bilemediğim için iki de bir cansızlaşıveriyor. Yaprakları tüylü ve kırmızı çiçek açıyor. Adı nedir? Nasıl bakmalıyım? Kohleria e-ferah |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu.
|
Merhaba, Bu çiçeği 4 sene önce almıştım, yaz kış demeden sürekli balkonumda yaşıyorlar. Her bahar ayrı bir canlanıyorlar.Adana'da balkonda, pencere önünde çiçek yetiştirmek isteyen herekese öneriyorum. Bunu bize satarken cam güzeli diye satmışlardı, sonradan öğrendim ki bu cam güzeli değil. Cam güzelinin çiçekleri de buna benziyor ama yaprakları, gövdesi çok farklı. Sonra bir fidancı adına "Medine Gülü" dedi ama kime sorsam öyle bir çiçek duymamış ![]() Beyazı ayrı güzel, pembesi ayrı güzel. Nedir sahiden bu nefis çiçeğin adı? Catharanthus Rozet çiçeği, pervane Ferda Ülkümen ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
arkadaşlar bu bitkinin adını bilen var mı ?
Arkadaşlar resimdeki bitkinin adını bilen var mı? Bir resmi dairenin bahçesinden aldığım çeliklerden ürettim ancak hiçbiryerden ismini öğrenemedim Selamlar ![]() Solanum rantonetti solanyum, maviş mahon67 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Bu çiçeğin adı nedir?
Parklarda süsleme amaçlı kullanılmış. Çeşitli renklerde. Bellis perennis ponpon, çayır papatyası herbaryum |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Bu çiçeğin adını bilen varmı?
Bana hediye olarak geldi. İlk defa görüyorum. Bu çiçeğin ne olduğunu merak ettim. Gloxinia bardak menekşe günebakan |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? Herkeste vardır ama adını bilen yok lütfen yardımcı olacak olan varsa yazsın. Rudbeckia laciniata 'Goldquelle' sabah ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|