![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2005
|
evet bu bitki yeşil taflan. ama bu bitki ile bonsai çalışmanızın çok başarılı olabileceğini düşünmüyorum tabi hevesinizi kırmak istemem ağaç türlerinden denemekte fayda var. umarım yeterince sabrınız vardır.bende pittosporum tobira 'nana' ile deneme yapıyorum ama hala iri yapraklara engel olamadım.bildiğim herşeyi uyguluyorum dediğim gibi ağaç türlerinde başarı daha yüksek. bu çalışmanızda başarılı olmanız dileğiyle |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
hasan42'nin kırmızı küçük meyveli fotoğraflarını gördüm şimdi http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=3293 2 tane daha var bunlar aşağıdakine benziyor ve oysa, yılmazın tohumdan çimlendirme bölümüne eklediği "cotoneaster/dağ muşmulası" olabilir dedektif gibi iz sürmeye de başladık ![]() ![]() doğru mudur yılmaz bey? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2006
|
*** arkadaşlar ******* bu bir katalpa ülkemizde park ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetişiyor |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar birbirine benzeyen bu üç çalının yaprak ve meyvelerini karşılaştırma için yan yana getirdim. Benziyor olsalar da, gördüğünüz gibi, yaprak ve meyveleri farklı. İki numaralı çalıyı Tibet Dağ Muşmulası, üç numarayı ise Ateş Dikeni olarak öğrenmiştim. Ya birincisi? X |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
İnanıyorsan Üstünsün
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimşirler (Buxus) tohumdan üretiliyor ancak tavsiye etmiyoruz çünkü çok yavaş büyüyorlar. Bu yüzden çelikle üretim hem kolay hem de kısa yoldan belli boyda fidan üretimine olanak sağlıyor. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
İnanıyorsan Üstünsün
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Alıntı:
Düzenleyen Mine Pakkaner : 12-10-2006 saat 00:08 Neden: resim önceki mesajda göründüğü için silindi |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2006
|
Catalpa bignonioides(sigara ağacı).genelde katalpa olarak tanınır. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-09-2005
|
doğru, doğal ortamda hiç denk gelmemiştim bu türe.bizim bölgede doğal olarak yetişmiyor.aklıma hemen yabani leylak gelmişti bu yüzden.istanbul çevresinde de galiba karadeniz ikliminin etkisinin görüldüğü yerlerde yetişiyor.iyi yakalamışsın. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
yanılmıyorsam Cedrus libani(Toros sediri). X |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu ceratonia ve Mine Pakkaner'in dediği gibi bir Toros Sediri. X |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar hazır hepinizi yakalamışken bir sorum daha olacak ![]() Resmini gönderdiğim bahçemdeki ıhlamur ağacı. Ben hangi tür olduğunu merak ediyorum bizim ülkemizde üç tür yetişiyormuş Tilia platyphyllos - Büyük yapraklı ıhlamur Tilia rubra - Kafkas ıhlamuru Tilia tomentosa - Gümüşi ıhlamur ![]() ![]() ![]() X |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
resmin elverdiği ölçüde tilia tomentosa olduğunu söyleyebilirim X |
|