![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
ilk resim bir servi.. ikinci ve üçüncü mazı.. dördüncü ise sanırım biberiye.. 1- cupressus sempervirens olabilir.. tam emin değilim.. 2- biota orientalis olması muhtemel.. 3- mazı türlerinden thuja plicata olabilir ama altuni mazı Thuja Orientalis Aurea da olabilir.. 4- rosmarinus officinalis ama bundan da emin değişiö.. cupressus arizonica olabilir.. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2007
|
Alıntı:
ama yinede ilginin için teşekkürler google görsellerde baktım ama soylediğin türler değil belki resimler pek net değil oda olabilir, tekrar ilgin için teşekkürler |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Sn. Nurbahar, Yanıtınız için teşekkür ederim. Bir arkadaşım sadece Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında yetişebildiğini ve koruma altında olan bir tür olduğunu söylemişti. Acaba bir bilginiz var mı? Saygılar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Oğuz Karsan Kocayemiş (Arbutus unedo) Karadeniz bölgesinde de yetişiyor. Esenköy - Armutlu arasındaki makiliklerde bol miktarda yetişir, orman idaresi ağaç dikimi yapacağı alanlarda, bunları söker, halk bunların köklerini toplayıp yakacak olarak kullanırlar. O yüzden koruma altında olduğunu sanmıyorum. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Tekin Bey teşekkür ederim. Elimde başka fotoğraf yok ama tekrar gidince çekerim. Ben de yukarıdaki genç dalları incire benzetmiştim ama gövde beni çok şaşırttı. Eğer incirse çok yaşlı olduğundan mı böyledir? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2005
|
Bu ağacın adı nedir?
Bu güzel ağacın adı nedir acaba? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Kermes mesesi mi?
Sanirim iki ayri yerde iki benzer konu var, Galeri de Adını öğrenmek istiyorum, Bu ağacın türü ne başlığı altında, aynı ağaç için iki ayrı konu açmıştım http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=24615&c=191 ve http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=24616&c=191 ayrica http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=24761&c=651 sayasinda ise bir bitkiyi sordum, acaba konuları açmam gereken yerler başka forum sayfaları mı, Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Kermes Meşesi mi sorum ek
Ağacın yapraklarını yakın planda cektim Bu agacin normal boyutlari nelerdir, korumaya alınması gereklimi adını bulabilirsem belki genel bilgilerine ulaşabilirim Saygilarimla Düzenleyen cemliman : 03-04-2009 saat 11:29 Neden: Başlığı Kermes Meşesi Soruma Ek olarak düzeltecektim ama olmadı. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
arkadaşlar kırmızı yapraklı erguvan almak istiyorum nereden tenin edebilirim. birde çınar yapraklı kırmızı akçaağaç bulmak istiyorum. fiyaı çok pahalı ucuz bulabileceğim yer varmı |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-07-2008
|
Karşıyaka mezarlığının yakınlarındaki fidanlıklara bakın..Ümitköydekiler'de de olması gerek.Acer platanoides'Crimson King' şeklinde ararsanız yardımcı olurlar. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Bu bitkinin adını bilen yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-07-2008
|
Bambusa.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Öncelikle teşekkür ederim. Bambusa kelimesi bu bitkiyi bulmak için anahtar kelime oldu. Ancak, Bambusa nın genel bir ad olduğunu gördüm yaptığım taramalarda. Bambusa adı altında, bu bitkiye benzer bambular buldum. Yaprakları çok farklı olduğu için, henüz bitkinin adını bulamadım. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
BU ağacı tanıyan varmı
Arkadaşlar resimde ki ağaç hakkında bilgi verebilecek olan varmı. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=balbay;390666]Arkadaşlar resimde ki ağaç hakkında bilgi verebilecek olan varmı. Eklenti 70029 Eklenti 70030 Eklenti 70031[/QUOTE Sizin resimdeki ağcı ben Jakaranda mimosifolia benzetdim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Sayın balbay internette pavlonya diye ararsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz . Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Sevgili Maktas61' Çorluda 6 yıl önce paulownia fidelerinden 60 tane dikmiştik. Kimisi tuttu kimisi tutmadı. Bizim ağacın cinsindenmidir nedir benim resmini çektiğim ağacın özelliklerine yakın olsa da büyük farklılıklar gösteriyor. örneğin çiçek renk-boyut ve kokusu, tohum şekli. Paulownia nın 5-6 çeşidi olduğunu biliyorum ama benim resimlediğim boyuttakini de görmedim. Bu ağaç boya gitmediği gibi çok büyük ve yaşlı incir ağaçları gibi de genişlemiş. Aynı bahçe de 2 ağaç var. İkisi de aynı tipde. 2 metre bir ana gövde ve ona bağlı 4-5 büyük dal ve diğer uzantılar. Hiç yaprak yok, ki bu boyutda ve yaşta bir paulownia nın yaprağı sanırım 70 cm çapında falan olmalı. Yine de aynı aileden olduklarını sanıyorum bende. Yine de bir bilene sorayım dedim. Tohum ve çiçek resimlerini yakın çekim yapıp ekleyeyim. Daha anlaşılır olsun. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bu ne ağacı, kennedy'deki ağaçlar, soru beyaz çiçekli ağaç |
|
|