![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2008
|
merhabalar bir marketten aldım, hurma diye satılıyordu, ama hurma diye arattım bulamadım elma, ayva, erik karışımı çok hoş bir tadı var. bu meyveyi bilen var mı acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=MSaygin;315503]Adana'da ve Mersin'de oldukça sık karşıma çıkan bu ağaç nedir ![]() Eklenti 52768 Fotoğrafı önceden hazırlamışım ama sorduğumu hatırlamıyorum, umarım tekrar olmuyordur sorum ![]() Ben Peru Zakkumu'na benzettim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2005
|
Küçük sarı meyveleri olan ağaç
Fotoğraflarda görülen küçük sarı meyvalı ağacın ismini bilen varmı acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2008
|
selamlar ben bunu (Melia azaderach (Tespih ağacı) daha cok bir Sorbus intermedia ya benzettim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2005
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
kıbrısta yerel adı zangalaktır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-07-2007
|
Ben bu ağaçları merak ettim.Cerrahpaşa ,Kocmustafapaşa arasında yol boyunca bu ağaçlar bizleri selamlıyor,ama bize selam veren bu nazik varlıkları tanımıyoruz... Yardım ederseniz çok sevinirim. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ağacı da Cerrahpaşa'da gördüm.Yardımcı olursanız çok sevinirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim,o zaman daha yakından çekerim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
16.yüzyılda yaşayan Seydi Ali Reis'in Mir'atü'l-Memâlik isimli seyahatnâmesinde bir ağaç yazarı hayretler içinde bırakmış.Onun anlattığını şeklide aynen yazıyorum: "Bu şehirde (Hindistan Gücerat) Tarı demekle bilinen hurma nevinden bir ağaç vardır.Bunun her budağına bir testi asarlar.Budağın ucunu kesip testinin içine sokarlar.Buradan kan renginde bir su akar.Bu su,güneşin hararetiyle az zamanda bir nevi şaraba döner.Her ağacın altında bir meyhane vardır.Halk devamlı orada yiyip içerler." Açıkçası kitabı okurken ben de çok şaşırdım.Bu ağacı bilen var mı?Açıkçası çok merak ettim. Düzenleyen dedeefendi : 07-12-2008 saat 11:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bircok Asya ulkesinde bilinen bu icecek, Afrika ulkelerinde de bilindigi gibi, hindistan cevizinden baska, kimi hurma agaclarindan da ayni yontemle icecek elde ediliyor. Asagidaki linkte daha fazla bilgi bulabilirsiniz. http://en.wikipedia.org/wiki/Palm_wine |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Alıntı:
Sn Ali Bey, yukarda kırmızı renkli bir sıvının aktığı ve bunun zaman içinde hava ile teması sonucu şaraba dönüştüğü bildirilmiş. Sizin verdiğiniz linkte ise beyaz renkli bardak içinde bir sıvı görüyorum. Bunun nedenini merak ettim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Sukranayalp, 16.yuzyilda yasiyan Ali Reisin yazdiklarinda, agaclardan testilere akan sivinin kirmizi renkli oldugu soyleniyor. Yaptigim kisa bir arastirmada, Kirmizi renkli palmiye sarabina rastlamadim. Belki o zaman sarabin icerisine baska birsey katip renk veriyor olabilirler diye dusunuyorum. Renk disinda, 16. yilda verilen bilgiler ile bu gunku bilgiler ortusuyor. Renk konusunda baska bilgilere rastlarsam burada paylasirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |