![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2006
|
Meyveleri cevize benzemiyor. Meyvenin alt kısmı cevizden farklı. Yaprakları italyan eriğine benziyor ama meyvesi böyle mi oluyor, bilmiyorum. ![]() Düzenleyen Şule : 08-08-2006 saat 21:37 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
sevgili hasan bitki esas itibari ile çalı grubundan bir süs bitkisidir Cydonia japonica bahar dalı,japon ayvası olarak anılır çok erken kırmızı baharı müjdeleyen çiçekleri vardır |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Katılımınız bol olsun. Yeni gelen arkadaşlar kısmında kendinizi tanıtmanızı bekliyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu linkte daha önce fotoğrafını çektiğim ağacın meşe olduğunu düşünmüştük. Ama sanırım değil. http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=972 Aşağıdaki yaprak ve kabul fotoğraflarından ağacın türünü tespit etmemiz mümkün mü? Yaprak ]Kabuk ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Yakından bakınca buna benziyorsa Phytolacca dioica (Şekerciboyası) diyebilirim. ![]() Gövdesi yaşından dolayı çok çatlaklı ve yaprakları da fazla güneşlenmenin etkisiyle küçüldüyse tabii. Bunun dışında pek fazla bir fikrim olduğunu söyleyemem.. Galeriye bu bitkiyle ilgili bir resim koymuştum. Tabii kesin bir şey söyleyemediğimi de tekrar ekleyeyim... Phytolacca dioica (Şekerciboyası) gövdesi |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-09-2005
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Selam, fotograftaki ağaç ardıç ağacıdır. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
erkan aktaşgül'ün eklediği fotoğraftaki bitki Thuja occidentalis 'Rosedalis' bir tür mazı, sararma sı ne sekilde bilmiyorum ama o tür birez sarımsıdır zaten. ama kuruluk gibi bi sararma ise ibreliler güneşi çok sever tam güneş alan bi mekana koyun, saksısı artık bitkiye çok dar geliyor olabilir,altı beton oldugu için üşüyor olabilir (ki ibrelilerin çoğu;saksıya konulup beton bir zemine konulmaktan hiç hoşlanmazlar) |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Dark o ağaç bu ağaç olabilir mi...? sadece benzettim... http://www.agaclar.net/forum/showthr...=9083#post9083 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaprakları benziyor gibi benim yapraklar daha farklı gibi. Ayrıca oradakinin gövdesi otsu bitkiler gibi, belki daha yaşlı bir tane olsa daha net bir karşılaştırma yapılabilir. Neyse uzmanları beklemekten başka çarem yok ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
botanist
|
Catalpa bignonoides Türkçe İsim:Katalpa İngilizce İsimleri:Common Catalpa, Eastern Catalpa, Catawba, Indian Bean, Bean Tree, Smoking Bean, Indian Cigar Class: Dicotyledoneae Order: Scrophulariales Family: Bignoniaceae Thomas Walter adında İngiliz asıllı bir botanikçi tarafından 1788 yılında Flora Caroliniana'da tespit edilmiştir. http://www.vivaibreda.it/piante-colt...ides-aurea.htm X |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#25 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bir de şurada var bir de şurada güneydoğu asya ve güney çin orjinliymiş tropikal bir ağaçmış türkçesi yok sanırım bir de şöyle bir bilgi var Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Türkiye'de doğal olarak bulunan Hodangiller (Boraginaceae) familyasından bir ağaç. Fakat Türkiye'de bu familyadan herhangi bir ağaç türü yetişmiyor. Büyük Bitkiler Kılavuzunda (Şevki Akalın) Ehretia acuminata türüne Türkçe "EREZYA" denmiş. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2006
|
*** arkadaşlar ******* bu bir katalpa ülkemizde park ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetişiyor |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2006
|
prunus cer.pissardii nigra kesinlikle eminim |
|