![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın yukka Bu bitki tarifinize göre kısmet ağacına benziyor. Buraya bakarmısınız; http://www.agaclar.net/forum/showthr...smet+a%F0ac%FD |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Yukarda verdiğiniz sayfaya girdim. Evet, sonbahardaki görünümü aynı böyle. Bordo tohum torbaları içinde bir adet koyu patlıcan rengi tohum. Mine Hanım o sayfaya Latince Adını da yazmış: "Clerodendron sp.( sinonimi: Clerodendrum sp), bu pembe mavi görünenler ise çiçeği değil, meyvesi." Kışa doğru yapraklar dökülüp sadece tohumlar kalıyor ağacın tepesinde. Tohumlardan kolay ve çabuk fideler çıkıyor. Ağacın boyu 4-5 metreyi buluyor. Çok çabuk büyüyen bir ağaç. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Bursa iklimine uygun, ancak olup olmadığı konusunda fikrim yok. Sayın Selahattin Yılmaz'a soralım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
İstanbul'da clerodendron bitkisine ait 2 ayrı türü görüyoruz. Aşağıda fotoğrafını da göreceksiniz. C. bungei koyu pembe ve kokulu çiçekleri olan bir çalıdır. Gölge bahçeler için idealdir. Ağustos ayında açmaya başlar ve Ekim sonuna dek devam eder. C. trichotamum fargesii ağaççık formundadır. Bunun çiçekleri Sn Yukka2nın gösterdiği fotoğraftakidir. Yazın geç çiçek açar. (Şu an çiçek dönemi) Güneşli yerleri sever. Sonbaharda tohum verir ve tohumları da çiçekleri gibi etkileyicidir. Bu da çok güzel kokar. 1. foto C. bungei, 2. foto C tri. fargesii |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Penelophe, Cihan As'a ait olan bitkiyi Jacaranda'ya benzettim. Yazın çok güzel mor çiçekler açar. Bilhassa Ege bölgesinin ağaççığıdır. İstanbul'da da yer yer rastlıyoruz. Jacaranda için eklediğim fotoğrafı aşağıda göreceksiniz. 2. etapta gönderdiğiniz fotoğrafın 2. si de aynı bitkiye benziyor. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de söyleyebilir miyim ? O yaprakları, jakaranda, keçiboynuzu, biraz da gülibrişim yaprağına benzettim. Attım mı? |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sukranayalp çok teşekkürler. ![]() 2. mesajın 2.fotoğrafında görülen ağaç, 2.mesajın 1.fotoğrafındaki ağaç ile aynı ağaçtır. 2.mesajın 2.fotoğrafında, jacarandanın önünde durduğu için pek iyi seçilemiyor ama 2.mesajın ilk fotoğrafı, yaprak detayıdır. Umarım yaprağından tanıyan çıkar. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Penelophe, bitkiler birbirine karışmış ama gördüm. Parkinsonia aculeata bitkisine benzettim. Aşağıda birkaç fotoğrafını göreceksiniz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Kısmet Ağacı
Ağacın ağustos sonu görüntüsü. Beyaz çiçekler döküldü. Tohum torbaları oluşmaya başladı. Böyle de çok güzel bir görünümü var. Birkaç hafta sonra olgunlaşmış tohumlar ortaya çıkacak ve daha farklı görünecek. 15 gün önceki hali yukardaki mesajlarımda.Fotoğrafta pek belirgin değil ama şu anda sağanak yağmur var İstanbul'da.Yağışın ülkemizde istikrarlı yağması ve sürmesi dileklerimle herkese sevgiler, maviler, yeşiller ... TÜRKİYE ÇÖL OLMASIN .... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağacın Eylül sonu görüntüsü ... Bir- iki aya kadar yapraklar düşüyor, sadece tohumlar kalıyor ağacın tepesinde. Sonra bir sığırcık sürüsü geliyor, 15-20 dakika sonra ağacın üzerinde tek bir tohum bile kalmıyor. Tohumlar bu tatlı kuşlarla birlikte yeşerecekleri yeni topraklara doğru kanat çırpıyorlar )Bu arada bir iki hafta içinde - kuşlar gelmeden )- isteyene bu ağacın tohumlarını yollayacağım ) |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Sayın yukka bu ağacın tohumlarından banada gönderirseniz çok sevinirim.selamlar... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
1-2. fotoğraf : Sorbus aucuparia : Üvez. 3. fotoğraf : Punica granatum nana : Süs narı. 4. fotoğraf : Medinilla (türkçesini bilmiyorum). |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
3. Fotoğraf Rosa Rugosa Veya Rosa Canina Da Olabilir. Dikenleri Var Mi? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
En alttaki Medinilla, salon çiçeğidir. 3. fotoğraf Rosa rugosa (Gül) olacak. Tohum kapsülü uzaktan süs narına benzese de yaprakları süs narına nazaran daha geniş ayalı ve belirgin damarlı. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mahir bey , ben 1. ve 2. fotoğrafları üveze, 3. fotoğrafı önce süs narına, daha sonra rosa rugosa'ya benzettim, son fotoğraf ise medinilla dedim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sumak hatırladığım kadarı ile rhus cotinus idi. Şimdi aramaya başlayacağım. |
|