![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
|
merhaba arkadaşlar, benim mor salkımın ve bahçedeki ağacın dibinde 5-6 tane çimlenme dikkatimi çekti. yaban otu gibi gelmedi o yüzden koparmadım yaprak çıkarana kadar ve resimde göreceğiniz yapraklanma oldu. Mor salkımın dibine biraz toprak eklemiştik ondan sonra bu çimlenme geçekleşti. eklediğimiz toprağın içinde tohum olabileceği geldi aklıma. Siz bu bitkiyi tanıyor musunuz? teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Rhus olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
|
Alıntı:
2-Centaurea cyanus olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lir teşekkürler. Soldaki kesin Polygonum convolvulus Ama sağdaki belli değil daha yaprakların içinde çiçek tomurcuğu var çiçeğini açsın o zaman anlarız ne olduğunu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
|
Alıntı:
bu kadar küçükken tomurcuk varsa calendula ya da bellis olmalı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, sevgili Güngör hanım. Bu daha sevinirici olur. Sellukam zaten vardı. Yeni fotoğrafını çekeyim hemen. O zaman kesinleştiririz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Akasya değil çok daha nadide görünüyor, gülibrişim olsa gerek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Alıntı:
Ama yok zaten birşey dikmiyorum odun ihtiyacını karşılar derseniz oldukça hızlı büyür, bırakın yayılsın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
|
Alıntı:
Greyfurt çekirdeği çimlenmelerinde özellikle duncan ve pummelo türlerinde nadir olarak görülebiliyormuş. Yani bizim bu fide muhtemel bir greyfurt çekirdeğinden. Benim çimlenenin limon olduğunu düşünmüştüm. Çünkü jumbo limon fidesine çok benziyordu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir bu tohum beni şaşırttı açıkcası. Bazılarını eker ve yıllarca acsın diye dua ederiz, bu da hemen açmaya niyetlendi. Bir yerde beyin jimnastiği de oluyor ![]() Ayrıca bundan keyf aldığınızı da biliyorum. Teşekürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
Bu çimlenen tohumun üçüncü yaprağı - ![]() Umudu kestiğim, farklı yerlerden topladığım tohumlardan biri sadece. Gülün dibine boşaltmıştım viyolü, fısfıslamaktan sıkılınca ![]() Kimdir, neyin nesidir ![]() Düzenleyen Jezebel : 19-06-2011 saat 21:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
|
Alıntı:
Passiflora , acer, jatropha olabilir mı? Özellikle passiflora lutea http://www.swsbm.com/Images/New4-98/...a_lutea-VC.jpg bakabilirsen sevinirim. Düzenleyen jineop : 19-06-2011 saat 21:10 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Cam güzeli tohumu ektigim saksida cimlenen nedir acaba? Ben pek cam güzeline benzetemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
agaç, ağaç, fide, kese, tohum, yaprak |
|
|