![]() |
Merhaba benim de bi tırtılım var siz galiba bu konularda bilgilisiniz😊size sorularım var tırtılım çok büyüdü ve şişmanladı hiç bi şey yemiyor birgün yuvasına baktığımda her yerde beyaz saç gibi bi şeyler verdı (ismini unuttum o beyaz şeylerin ) ben koza örmeye başladı sandım ve hiç rahatsız ettmedin 1 saat geçtikten sonra tekrar batım ama hareketlenmişti 3 saat kadar dışarda durdu yani kendi halinde gezdi evde ama hiç bi şey yemiyor marol veriyorum yapraklar veriyorum yemiyor yardımcı olurmusunuz:)))
|
Tırtılım etrafına ince bir ağ ördü ne yapmalıyım?
Merhaba
Üç gün önce bahçedeki kiraz ağacında orta büyüklükte bi tırtıl buldum bakmaya başladım gayet iyiydi iki gün boyunca durumu dün hiç bir şey yemedi dışkı yapmadı sonrasında gece yaprağın arasına bir ağ örmüş kendisini hareket etmiyor lütfen bir fikir verin koza örmek için daha küçük olduğunu düşünüyorum ama fikrinizi söylerseniz sevinirim :) |
Alıntı:
|
Konya kelebekler vadisinde bir birinden güzel rengarenk kelebekleri gelip görmenizi tavsiye ederim :)
|
Bunun cinsini bilen varmidir ?zararlimidir ?
1 Eklenti(ler)
Fotografini yukledigim tirtili kent ormaninda buldum sevinerek ogluma gorsun diye getirdim ama zehirli **** alerjen etkisi olan bir turmudur ?
Yardimci olabilirseniz cok memnun olurum |
Ben de dün bir tırtıl buldum ve ölmesinden korkuyorum acaba tecrübe edindiyseniz bana bilgi verir misiniz?
|
Yıllar önce mısır tarlasında parmak kadar kocaman bir tırtıl görmüştüm. Hangi tırtıl çeşidinden ne çıkar? Tırtıl beslemek için genel bilgiler var mı? Bu konuda bilgi bulabilir miyiz? Besliyorum zannedip zarar vermeyelim.
|
Cidden şu saate buradaki yazıları okumak o kadar zevk verdi ki bana. Ben de buradaki diğer insanlar gibi tırtıl beslemek istiyorum. Yapraklar yeşermeye başladığında tırtıl aramaya çıkacağım.
|
Tırtılım neden yemiyor?
Dün bu tırtıl buldum bakmak istedim eve geldik hiçbirşey yemiyor ve yaprakların altına girmek istiyor
|
Tırtıl buldum ve süt yaprağıyla beslemek istedim ama hiç yemedin neden yanıyor ve neredeyse hep uyuyor
|
bendede aynı tırıl durumu. oldu tırtılım toprakta bir ağ örmüştü ve ağın içindeydi
|
Tırtıl
Arkadaşım karınca istilası altında bir tırtıl getirdi durumu iyiydi sonra ona yaptığımız yere dut yaprağı koyduk ve dut yaprağı kurudukça ucu bükülmeye ve mağra gibi olmaya başladı tırtılda bu sırada içindeydi ve ağ ipçikleriyle yaprağı tuturmuştu ve bugün 1. Günü içinde olduğu şimdi orda kozamı yapmış oluyo **** ölümümü bekliyor
|
Arkadaşım karınca istilası altında bir tırtıl getirdi durumu iyiydi sonra ona yaptığımız yere dut yaprağı koyduk ve dut yaprağı kurudukça ucu bükülmeye ve mağra gibi olmaya başladı tırtılda bu sırada içindeydi ve ağ ipçikleriyle yaprağı tuturmuştu ve bugün 1. Günü içinde olduğu şimdi orda kozamı yapmış oluyo **** ölümümü bekliyor
|
Ben bir tırtıl buldum fakat kahverengi biraz büyük dut yaprağı veriyorum fakat yemiyor napıyım
|
Ben de evde sebzelerin üstünde tesadufen tirtil buldum, cok tatli bisey beslenir mi yoksa dogal ortamina mi birakilmali bilmiyorum ama beslemek istiyorumm. Yesil 1-2 cm uzugunda sanirim. Tüylü degil. Ney ile beslemeliyim bilmiiyorum, bi kavanoza koydum ustunu tul ile kapak yaptim. Cok tatli. :3
|
Alıntı:
Eğer beslemeye karar verirseniz deneyimlerinizi bizlerle paylaşın lütfen. İyi forumlar dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025