![]() |
Muhteşem fotoğraflar var :)))
Çeşitlerine inanamadım.. http://fiveprime.org/hivemind/Tags/insects,ladybeetle |
Evimin üst tarafındaki tarladan 3 ergin 1 pupa yakaladım dün akşam ve bahçeme saldım dahada yakalayacağım:p
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim uğurböceğim ve üstte karıncam.
Eklenti 85075 |
1 Eklenti(ler)
Yabani (yerli) ot temizliğinde civanperçemleri özel ilgi görecekler demektir:)
Sn. kaktüs, ekteki uğur böçeği türü nedir? |
Özellikle yaprak bitine kesin çözüm uğurböcekleridir, afiyetle yiyorlar.Karıncalar hiç sevmez :) hatta o ağaçta rastlarlarsa yaprakbiti beslemekten vazgeçiyorlar.
|
Ben uğurböceklerini seviyorum ve bana uğur getirdiklerini düşünüyorum. Hemen farkediyorum onları dikkatimi çok çekerler gittiğim her yerde görüyorum :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafı ben çektim. Umarım beğenirsiniz.
|
Benimde erik ağacımda hem bıt hemde uçuş böceği larvaları olduğuğundan ilaçlama yapamamıştım.Amacım larvaların gelişmesini sağlamaktı. Büyüdüler ve kaçtılar.Şimdi kabuklu bitlerle kalakaldım.
|
2 Eklenti(ler)
Coccinella septempunctata olduğunu sanıyorum. Saydım yedi benekli. Turuncu renkli. Terasta tohuma kalkan dereotları ve ıtır var. Fakat hep başka bitkilerde görüyorum. En son biberlerdeydi.
Eklenti 90920 Eklenti 90921 |
1 Eklenti(ler)
|
arkadaşlar ben uğur böcegi hastasıyım ve 2 dişi 2 erkek uğur böcegim var yumurtaları oldu sizce ne zaman yumurta çıkar ve benim yaptığım doğrumu?
hatta canlı canlı doğumu izledim |
he bide arkadaşlar uğur böceklerini yuvadan çıkarıp gezdirimmi yoksa kalsınmı yuvada
|
Kübra, nerede yetiştiriyorsun uğur böceklerini? Besin sağladın mı onlara? Fotoğraf çekip ekler misin?
|
1 Eklenti(ler)
Pazar günü bahçemde üzüm yaprağının üzerinde gördüm, pek bi mutluydu, bu anı ölümsüzleştirdim ben de.
Eklenti 137685 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Geçenlerde sizlerle bu mesajda paylaştığım uğur böceği larvalarımın marifetleri ve bugünkü fotoğrafları:
|
sakagun,ben bir kapta 5 tane uğur böceği yetiştiriyorum ve yaprak biti bulup koyuyorum bu kadar. Onlar gerekli şeyi yapıyor çiftleşiyor ve yumurtaların elinde kaldım o kadar çok yumurta varki inanamıyorum...
|
ya sakagun resim koyamıyorum kusara bakma ama belki koyarım
|
sakagun sendemi yetiştiriyorsun uğur böceği
|
uğur böcekleri su içermi:?:?:?:?:?:?:?
|
yumurtalar kaç günde çıkar
|
Yavrular ilk çıktıklarında su vermemek gerekirmiş. Çok küçük olduklarından boğulabilirlermiş. 3-4 gün sonra yapraklara su damlaları koyulabilirmiş. Bu arada yavrular yetişkinlerden daha fazla bit yermiş. Benimkiler doğrudan çiçeğimin üstünde. Kapta değil.
|
Bağda ki bademlerde bugün yüzlerce uğurböceği gördüm.
|
1 Eklenti(ler)
Bebekler büyüyor.
|
Sayın sakagun,
Fotoğraflarınız çok güzel; umarım yetişkin hallerini de fotoğraflayabilirsiniz. Yavrular bu hallerinde çok narin oluyor; en ufak temasta yaralanabiliyorlar. |
Sayın Üzüm, saksıdan yere düşenleri saksıya geri koyarken narin olduklarını fark ettim. İki yaprak kullanarak kaldırıyorum. Hatta yaprağa kendisinin çıkmasını bekliyorum. Bazıları çok ufak kalmışlar. İyi beslenememiş olabilirler. Yeni yavru olamazlar çünkü şu an yetişkin uğur böceği yok yapraklarda. Hala yapraklarda bit var. Besinleri henüz tükenmedi. Siz de mi yetiştirdiniz?
|
Organik bahçecilikle uğraştığım için bahçemde çok uğurböceği olur. Onları öldürecek ilaçlama yok, yiyecek bol; birlikte mesut ve bahtiyar yaşarız.:D
|
Burada meyve bahçelerinde çok fazla ilaçlama yapıldığından pek uğur böceğine rastlanmıyor. Koca bahçemde 6 tane bulabildim.
|
yavrular yumurtadan kaç günde çıkıyor? ve kaç günde kendilerini pupa yapıyor? öğrene bilirsem iyi olur.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim çektiğim değişik uğur böcekleri..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025