![]() |
Alıntı:
Maratona sizde katılıyorsunuz değilmi.:o |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Şimdi bu maratona katılmaya ben de karar verdim ama bana istanbul içinde bu önümüzdeki iki hafta içinde yardımcı olabilecek biri veya birileri var mıdır? Bu hafta içi veya önümüzdeki hafta herhangi bir gün olabilir. Kim davet ederse elime tatlımı alır ziyaretine gelirim. Mümkünse fidan seçme konusunda da yardımcı olabilecek biri olursa daha da iyi olur.
Biliyorum çok "armut piş ağzıma düş" gibi bir istek oldu ama yardım eden olursa çok sevinirim. |
En azından bu yarışma için uygun fidan bulabileceğim fidanlıkların (mümkünse bildiklerinizden) bir veya birkaçının ismini özelden yazarsanız kendim de gidip bakabilirim.
Aslında birkaç fidanlık gezdim gözüme fidan da kestirdim ama sıkıntım daha çok bunlarla ilgili bilgi almak. Ben alırken bol bol soru sorup bilgileneyim istiyorum. Ama karşılaştığım arkadaşlar daha çok bilen kişilere sattıkları için istediğim cevapları alamadım. Öldürmek üzere yanlış fidanları alıp yanlış işler yapmak da istemiyorum. Tüm kaygım budur. |
İyi olan kazansın :)
|
Sn Sakaki, adaylarımızı tek sefer de mi yükleyeceğiz, yoksa, mesela ilk adayı bu hafta 2. adayı diğer hafta 3. adayı 1 ay sonra yüklesek/paylaşsak olur mu?
|
Alıntı:
İster tek seferde ister Mart ayı sonuna kadar yükleyebilirsiniz. Eğer adaylarınızın hepsi hazır ise bence hepsini tek seferde yükleyin, çünkü adaylarınızdan bir veya daha fazlasının ön elemeden geçememesi halinde yerine başka bir aday bulmak için elinizde zaman kalmış olur! |
Bunu öğrendiğimiz çok güzel oldu, teşekkürler.
|
Sayın Sakaki bitiş tarihi olarak kış mevsimine denk getirsek daha mı iyi olur acaba. Yaprak döken ağaçlarda ağacın çıplak haliyle dallanma ayrıntıları daha güzel belli olur. Saksı değiştirecekler ve son halini vereceklere de fırsat olmuş olur diye düşündüm sizler ne dersiniz.
|
Alıntı:
Önümüzdeki günlerde/haftalarda, bu maratonla ilgili yorum ve önerilerinizi belirtmeniz için zaten bir başlık açılacak. Bu önerinizi orada dile getirirseniz sanırım iyi olur! Önerilere açığız :) |
Çok faydalı olacağını düşündüğüm bir uygulama yapmışsınız. şimdiden bütün agaclar.net sevenlerine hayırlı olsun.
|
Başlangıç için büyük motivasyon. Büyük ihtimal ben de varım arkadaşlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Maraton için adaylarınızı yüklemeye başlayabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...lari/30209.htm Başarılar |
Merhabalar; Elime bu hafta sonu birkaç fidan geçti bunların neredeyse hepsi şartlar için sınırda sayılacak kadar küçük fidanlar sanırım. Bunların kabul edilip edilmeyeceğini öğrenmek için resimlerini birine mi göstereyim yoksa başlık açıp yorum mu bekleyeyim?
|
Alıntı:
|
Güzel bir düşünce. EGE veya Akdenizde olsam yeni delice bulup katılmayı isterdim ama şu an kalın delice bulma şansım yok. Yazın alıp aşısını kestiğim delicelerim ise az veya çok sürgünler verdiler. Sürgünleri tamamen kesmeye kıyamam. Bir diğer problem ise ağaçları yazın alıp aşıları tam büyüme döneminde kestiğimden ağaçlar zaten strese giriyor, oluşmuş bütün sürgünleri tekrar kesmek ağacı yeniden strese sokabilir.
Katılamasam da tüm katılacak arkadaşlara başarılar diliyorum.. Bir İspanyol sitesinde bonsai rating nasıl yapılmalı diye bir yazı görmüştüm. Güzel bir çalışmaydı. Aşagıya linki ilave ediyorum. İspanyolca yazılmış ama google translate ingilizceye güzel çeviriyor. febrero 2011 Archivos - Bonsai Menorca Valoración del Bonsái diye bir başlığı var. İyi çalışmalar dilerim... |
Alıntı:
Ben sizin ne yapıp edip birkaç yeni ağaç daha bulacağınıza inanıyorum. Sizin gibi uzun süredir bonsaiyle ilgilenen ve beğenerek izlediğim birisi katılmazsa üzülürüm gerçekten. |
Sayın Sakaki ile yazışıp durumu açıklığa kavuşturduk. Ben adaylar tam kütük şeklinde olacak diye anlamıştım üzerinde birkaç filiz bulunabilirmiş. Yazın alıp daha önce yayınlamadığım delicelerden seçip ben de katılmaya çalışacağım.
İyi çalışmalar dilerim.. Alıntı:
|
Sayın Eylül,
Maratonda Kamelyanızı da görmek isteriz. Yaz kış yeşil kalmasının yanında güzel çiçekleriyle ilkbahara renk katıyor. 6 yaşında bir kamelya maratona heyecan getirebilir. 1 yıl önce havai köklendirme başlattığım 10 yıllık bir kamelyamın(camellia sasanqua) dün kontrol ettiğimde malesef yarasını tedavi edip yola devam ettiğini gördüm, ilkbaharda tekrar havai köklendirme deneyeceğim. İyi çalışmalar dilerim. Alıntı:
|
Merhabalar, bende ilk kez bonzai yapımı için girişimde bulunuyorum, bir tane toprak kase aldım çarsıdan ( sütlaç tabağı gibi birşey). Şimdilik ona bir tür çam diktim, konuyu araştırıp makasla traşlayacağım, nasıl olacak bakalım :) yarışmak aklıma gelmedi, çünki hiçbir bilgim yok ve ilk kez deniyorum :) aklımda olan diğer bitki, tohumdan büyümeye başlamış nar fidanım. Bunun ağaçlaşması epey zaman alır..
sevgiylekalınız |
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Bonsai maratonumuz yarın itibariyle yapacağımız yeni bir duyuruyla başlayacaktır. Katılmayı düşünen ama henüz aday yüklememiş olan varsa elini çabuk tutsun :) NOT: Sürpriz ödüllerimizi de yarın açıklıyoruz! |
bu haber çok heyecan verici. doğrusu ödül olacağını düşünmemiştim fakat esas ödül "bu maratona katılıp ağaçlarımızı en güzel şekilde şekillendirmek" olduğunu düşünüyorum.
herkese şimdiden başarılar diler saygılarımı sunarım. |
Alıntı:
|
En başta dediğim gibi iyi olan kazansın :)
|
Alıntı:
|
Birinciye bizlerden de sürpriz hediyeler olabilir :)
|
Maratona katılan bütün arkadaşlarımıza kolaylıklar dilerim. ;)
|
Tüm katılımcılara bol şans diliyorum. Kolay gelsin.
|
sn.Sakaki. bu maratonun esas ödülleri ağaçlarımıza vereceğimiz güzel şekiller,paylaşımlarımız,keyifli zaman ve birlik beraberliğimiz olacak. fakat bu teşvik edici ödüller yarışmaya ayrı bir renk katmış. fakat ödüllerin sponsoru kim? ona da teşekkür etmemiz gerekir.
herkese başarılar dilerim. |
Alıntı:
|
sn.Tekin, Sakaki, can17can, tourkana
bu maratona verdiğiniz kıymetli destekler için çok teşekkür ederim. |
Hadi bakalım hünerlerinizi konuşturma zamanı :))
İlgiyle takip edeceğiz.. bol şanslar |
Maratona katılan tüm arkadaşlara başarılar ve bol şans diliyorum. İnşallah hepimiz
önce hayallerimizde ve yüreğimizde büyüttüğümüz bonsailere kavuşuruz. |
Maratonun mevsim itibari ile erken kapandığını düşünüğyorum ..Her halde biz geç kaldık hiç olmzsa katılan adayları görseydik...
|
Sn sakaki : yarışmalar bölümüne girmeden maraton görünmüyor..Konu başlığına bakarak eski yarışmalar diye ilgilenmedik ..Mümkünse Daha çok katılımcı sağlamak için zaman uzatalım .Bende katılmış olurum . Mevsim itibari ile vakit erken..
|
Alıntı:
Alıntı:
Bonsai Yarışmaları - agaclar.net |
Alıntı:
Sanırım bir yanlışınız var: Biz özellikle maratondan herkes haberdar olsun diye gerekli bilgilendirme ve duyuruları ayrıca "Üyelerin Bonsai Çalışmaları" bölümünde de yapmıştık: http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...lari/30209.htm http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...lari/31013.htm Maratonu görmek ve haberdar olmak için sadece yarışmalar başlığına bakmak zorunda kalmasın kimse diye bunu özellikle düşündük zaten. sanırım gözünüzden kaçmış. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025