![]() |
Alıntı:
Harcı kalıba dökmeden önce kalıbın içini hafif yağlamış mıydınız? |
1 Eklenti(ler)
|
Boyut ile alakalı olduğunu pek sanmam. Belki de makale de yazdığı gibi harcın yeterince kuruyup sertleşmesini ve iyice çekmesini beklememiş olabilirsiniz!? :(
|
Karışımlarla uğraşmanız gerekmiyor, nalburlarda tamir harcı var onu deneyin. Hiçbirşey karıştırmanıza gerek kalmıyor, epey sağlamda oluyor. Şimdi tam ismini hatırlayamadım ama içinde elyaf ve benzeri maddeler var. Birkaç denemeden sonra en sağlam sunucu ondan elde ettik. İsmindende anlaşılacağı gibi binalarda derin çatlakları tamir için kullanılmakta kuruduktan sonra mukavemet mükemmel. Kalıba yağ sürüp sonra harcın dökülmesi ve kalıptan çıkarma işinide tam kurumadan ama yavaşça çatlatmadan çıkarmakta fayda var , sonra hiç hareket ettirmeden birkaç gün kurumaya bırakılacak arada fıs fısla nemlendirilecek ki çatlama yapmasın . Betonun dışı kuruyup içi yaş kaldığında gerilme yüzünden çatlama olma ihtimali oluyor. Komple kuruyuncaya kadar dışınıda nemli tutmakta fayda var. Kolay gelsin :D
|
Bunlar benim yaptıklarım
3 Eklenti(ler)
Yaklaşık 10 gündür kurumaya bıraktığım saksılarım. Tamir harcıyla birkaç deneme yaptık , bunlar ortaya çıktı.
|
3 Eklenti(ler)
Sayın sakaki verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bende kendi saksıları yaptım. Ancak ben gazete kağıdı parçalama işini fazla sevmedim ve başka alternatifler aradım. Sonra ince ağaç talaşını ıslatarak bire bir oranında çimentoyu karıştırarak harç yaptım ve işte sonuç. Birinci fotoğraf zımparalama yapmadan önce ikincisi zımparalamadan sonra.
|
Arkadaşlar merhaba,
Aranıza yeni katıldım. Bonsai saksıları hakkında nacizane bir sorum olacak. Malum saksıların fiyatları oldukça yüksek bende daha uygun olsun diye toprak güveç tepsisi alıp yapmayı denicem ama tepsilerin içleri sırlı bu bitki için herhangi bir sorun oluştururmu? Birde eğer oluşturur ise bu sır tabakasını nasıl kaldırabiliriz? Bilgisi olan arkadaşlar cevap yazabilirlerse çok sevinirim. |
Belki işinize yarar,araçlarda kullanılan hidrolik yağ,aracın üstüne dokuldugunde boyasi ni kaldırıyor,tabii gözden çıkardığınız bir parça üzerinde denemenizi öneririm.
|
Sayın savalegion,
Sırrı kaldırmak kolay olmaz çünkü en azından 800 derecede pişirilmiş ve saksıyla bütünleşmiştir. Ancak spiral veya sert zımpara, eğe gibi şeylerle aşındırabilirsiniz. Kolay gelsin... Alıntı:
|
İki yıldır el yapımı saksı shohin pot yapımı ile amatörce ilgileniyorum instagram da bonzaiseramiksaksı adresinde çalışmalarım var paylaşmak ve yorum almak isterim saygılar
|
bonsai de toprak saksı
1 Eklenti(ler)
merhabalar,
bonsai toprak saksıda olur mu? daha once ki bonsaimde seramik saksı kullanmıştım ama bu sefer toprak saksı kullanmak ıstıyorum fakat bu konuda bi bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim. Eklenti 696504 |
Çok güzel olmuş hepsi. Paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler.
|
teşekkürler işe yarayacak
lida |
Polipropilen bulamadım ama patates soğan filesini kullanarak evlerdeki alçı duvar uygulamaları gibi bir teknik ile deneyeceğim bakalım nasıl olacak
|
fileyi ortaya iskelet gibi konumlandıracağım
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026