![]() |
Çok güzeller elinize sağlık. Taşlarda güzel işlenmiş halide güzel. Yanlardan çekilmiş fotolarını görelim.
Ayrıca yaptğınız çalışmaları aşama aşama fotoraflayıp yüklerseniz bu tür çalışma yapacak arkadaşlara yol gösterici olur. Kolay gelsin. |
Değerli ustam, siz varken bizim neyimize, bize ışık tutan sizsiniz ve biz sizin çalışmalarınız ışığında bu işleri yapmaya çalışıyoruz.
Bundan sonraki çalışmalarımda sizin yardımlarınız ve önerilerinizle çalışmalarımı farklı yönlerden fotoğraflayıp değerli ağaçlar net. dostlarına göndereceğim. Saygılarımla, sağlıcakla kalın, |
Siz ayrıntıları paylaşın. Belki sizn yönteminiz daha kolay gelebilir. Fikirler paylaşılırsa ortaya daha güzel yöntemler çıkabilir.
|
Tekin bey gerçekten muazzam çalışmalar olmuş...bence bunları bir internet sayfası aracılığı ile satarsanız çok fazla bonsai severin talip olacağına eminim....
|
Sayın keremania Teşekkürler. Bu taşları hazırlamk biraz zaman biraz da toz yedirdiğinden satışı benim açımdan pek avantajlı değil.
Umarım bu işlerden ekmek parasını çıkarabilecek arkadaşlar çıkar. hep beraber faydalanırız. Bu tür kaya çalışmalarımı kendi ağaçlarım için hazırlıyorum. Her hazırlığımda genelde bir ağaç için oluyor. Öneriniz için teşekkürler tekrar. |
bitkilerdeki calışmlarınız cok güzel taşlar üzerinde yaptığınız calışmalarda bonsaide doğallık adına gerçekten cok yaratıcı.ilham alıyorum
|
Bu taşlarla çalışma fikri ve uygulamaları çok ufuk açıcı, çok güzel. Ellerinize, zihninize sağlık.
|
Ellerinize saglik, cok guzel olmus...
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Bugün bir kaç kaya saksı çalışması daha hazırladım.
Birini sizlerle paylaşmak için fotoğrafladım. Tek olunca fotoğraf çekmek zor oluyor diğerlerini daha sonra son şekillerini paylaşmaya çalışacağım. |
2 Eklenti(ler)
İki kare daha.
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Bugün 1 tona yakın kayayı kamyonete yükleyip bahçeye indirdim.
Umarım yakında işlemeye başlayabilrim. |
Tekin Bey, kolay gelsin. Bence bu saksılar sukulentlere de çok yakışır. Satış bölümünde değerlendirmeyi düşünmez misiniz?
|
Sayın Tekin, yapı marketlerde gördükçe Bonsai sevmediğimi düşünüyordum. Düşüncelerimi tamamen değiştirdiniz.Demek ki bu kadar güzel ve doğal olabiliyormuş.Ellerinize sağlık...Selam ve sevgiler...
|
Alıntı:
Evet eminim sukulentlere de çok yakışır. Satmaya gelince kesinlikle satış düşünmüyorum çünkü yapabildiklerim bonsai adaylarıma ancak yetiştirebiliyorum. Alıntı:
Sizlerin beğni ve eleştirileri bizlere daha iyi yol almamızı sağlayacaktır. Teşekkürler. |
Hocam sizin yaratıcılığınıza hayran kalmamak elde değil.
|
Açıkçası ben Bonsailerle ilgilenmiyorum; fakat gördüğüm taşlar mükemmel sevgili Gilan ın bahçesindeki falez taşları gördükten sonra taşlara merak sardım... Onun için taşları çok beğendim çok... Süperler... :(( Ben nerelerden bulsam ki böyle güzel taşlar...
|
Sayın YeniGine Bu tür taşlar İstanbul karadeniz sahillerinde çok var. Araştırma yaparsanız sizin bölgelerinizde de bulma imkanınız olur diye düşünüyorum.
|
Elinize emeğinize sağlık gerçekten çok güzel ve yaratıcı çalışmalar olmuş.son birkaç haftadır başlayan bonsai merakımı biraz daha arttırdı.
|
Sayın Tekin,
Yaratıcılığınıza hayran kaldım. Sizin yaptıklarınızda 'Taş gibi.' deyimi anlamsız kalıyor. Başarılar dilerim. |
Merhabalar Tekin bey bende yeni merak salanlardanım ama saksı kullanmak yerine kayalar daha estetik geliyordu gözüme tam da aklımdan geçen çalışmalar fakat nasıl yapacağımı bilemiyordum, gerçekten çok iyi örnekler yol gösterici oldu bana tebrikler başarılar.
|
Size ilham verdiğne sevindim.
|
Tekin bey,eserlerinize hayran kaldım,mükemmel tek kelimeyle.
|
alibaba9 / yassı taşlardan saksı oluşturma
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben de bugün denk geldiğim yassı kesim taşlardan, yapıştırarak kapalı bir alan oluşturacak biçimde olanları seçip bir saksı denemesi yaptım. Alt tabla üzerine 5 tane taşı sıcak silikon ile sabitledim. Alt tablada bir drenaj deliği yok şimdilik ama ilk sulamada biraz eğimli tutarak fazla suyun rahatça taş arasından drene edildiğini gözlemledim. Şimdilik yosun koyarak kullandım, ilerde belki bir adaya ev sahipliği yapar.:) |
merhaba alibaba9 kullanmıs oldugunuz yosunun ısmı ve nerden temın ettınızı ögrene bilirmiyim ?
ayrıca cok guzel olmus elınıze saglık |
teşekkürler,
sempervivum aranjmanları da var bu kaya saksılarda yaptığım, onlara da bakabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/1114887-post38.htm http://www.agaclar.net/forum/1114888-post39.htm http://www.agaclar.net/forum/1114889-post40.htm yosunlara gelince, çevrenize baktığınızda kaldırım kenarlarında, beton köşelerinde, taş zemin aralarında, ağaç diplerinde size ömür boyu yetecek yosun bulabilirsiniz. :) Ben de mahallede bildiğiniz kaldırım dibinden aldım hepsini :D Alıntı:
|
Şahane olmuş tebrik ederim. Yalnız şunu merak ettim içini nasıl oydunuz hangi makina marifeti ile.
|
Sorunuz bana ise ;
Oyma değil, yassı taşları geniş bir taban taşı üzerine sıcak silikon ile sabitledim. Hepsi bu kadar. Sorunuz sayın Tekin'e ise o da eski gönderilerinde gösteriyor bir çok örneği nasıl yaptığını. selamlar Alıntı:
|
güzel çalışma
|
Üstatlardan gözlemlediğim kadarıyla bonsaiye gönül verenlerin sonraki hobileri çanak çömlekcilik ya da taş oymacılık :D. Biz şimdiden seramik kursuna başlayalım bonsailer hazır olana kadar onlarıda öğrenmiş oluruz
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025