![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Bonsai teli
Tel sıkıntımız sona ermiştir! Sayın Adrian (ade1) 12 yıldır bonsai ile ilgileniyor.Oldukça tecrübeli birisi.Kendisi sürekli bakır tel kullanıyormuş. Alüminyum tel kullananlar bilir, alüminyum tel çok yumuşaktır ve çok rahat sarılır.Esnekliğide yoktur(yani verdiğiniz şekilde kalır) ve çok rahat şekil verilir.Ben bakır ve alüminyum telin ikisinide denediğim için çok iyi biliyorum.Gerçekten alüminyumun avantajı çoktur.Tek dezavantajı ise bulunamaması.Buda önemli bir dezavantaj. ade1 (adrian) in tavsiye ettiği yöntemde bakır teli iyice kızdırıp, soğumaya bırakıyorsunuz.Sonrasında bakır tel çok yumuşuyor.Çok rahat sarılabilecek bir hal alıyor.Denedim ve artık alüminyum tel diye sokaklara düşmeyeceğim. Sayın yeni üyemiz ade1 (Adrian) sizden rica etsek bakır tel ile ilgili tecrübelerinizi burada bizlere aktarabilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Denedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
Tabii ki çok daha yumuşak bir tel oldu... Denetlemesi daha kolay... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
15 yıldır bakır tel kulanıyorum.Almanyada iken dış yüzeyi bakır içi ise Alüminyum orjinal bonsai teleri kulandım fakat bazı ağaölarrın dal yapısı esneme için çok güçlü oldugundan tel dala bir kaç kez sarmak gerekiyor buda görüntü açısından hoş olmuyor bu yüzden pıyasada satılına farklı kalınlıkda ki bakır elektrik tellerini kulanıyorum son 8 yıldır.Dış plastiğini ocak üstünde 4 ial5 saniye tutup sıyırıyorum ondan sonra dalın kalınlıgına göre artık tecxrube ile orantılı olrak telin kalınlıgını tahmin edip dala sarıyorum.zaten bonsai uygulaması adlı videoda bu uygulamayı gösterdim.Bundan sonraki uygulama da diğer bir basit mazemeyi anlatacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yukarda yaptiginiz bakir teli yumusatma yonteminin, ben yillar var tersini yapiyorum. Tel yeterince isindiktan sonra[rengi kiraz kizilligina dondugu zaman] atesten alip kendi basina sogumaya birakiyorum ve bu islemden sonra tel iyice yumusuyor. agaclarim uzerinde hic zorlanmadan sarim yapiyorum. Sizi, sadece bonsai icin kullanilacak tellerle degil, Bonsai ile de ilgilenmenizi bekliyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
-
|
Bonsai ile pek alakam yok ama bakır telle ilgili konuşabileceğimi sanıyorum. Bakır teller 5 - 8 mm kalınlığında filmaşin tabir edilen kalın kangal halindeki malzemeden ısıtılmadan ortam sıcaklığında çeşitli ebatlardaki deliklerden sırasıyla ( paso ) çekilirler. İstenilen kalınlığa indirilen ( her defasında daha küçük bir delikten çekilerek geçirilen ) tel soğuk deformasyon nedeniyle sertleşir. Kızıllaşana kadar ısıtılan malzemeler soğuk deformasyon sırasında uzayan tane yapılarını tekrar eski haline getirir ve yumuşarlar. Burada kullanılan soğutma ortamı final sertliği etkiler eğer suda aniden soğutursanız daha az esnek ve yumuşak , havada soğutursanız daha yumuşak ve daha kolay şekil verilebilen bir malzeme elde edersiniz. Malzemenin plastik şekillenmesini ( yani istenilen formda kalmasını istiyorsanız ) havada soğutmanızı , elastik şekillenmesini ( yani size daha fazla direnmesini stiyorsanız ) hızlı olarak suda soğutmanızı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2006
|
merhaba arkadasim bonsaireef, herkese merhaba,ben simdi burayami yazayim artik?ozaman benim bonsai resimlerimi buraya koymak gerek mi?bugun den sonra ben artik buradayim. sagol ade |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|