agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bonsai Haberleri, Satış Yerleri ve Faydalı Linkler (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-haberleri-satis-yerleri-ve-faydali-linkler/)
-   -   İstanbul'da Bonsai Satış Yerleri ve Fiyatları (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-haberleri-satis-yerleri-ve-faydali-linkler/1155.htm)

_gurbuz_ 04-10-2012 16:50

Selamlar, madem konu güncel haber vermek istedim.. İstanbul 4 Levent'teki Agac As ye bağlı fidanbotanic taşınmış, sitesinden bilgi edinebilirsiniz.. En son güzel adaylar vardı..

tourkana 23-12-2012 21:18

5 Eklenti(ler)
İmamoğlu Seracılık tarafından CNR Expo'da sergilenen Bonsailerin fotoğraflarını cep telefonu ile çekip sizlerle paylaşmıştım.
Cumartesi günü Florya'daki fidanlığa gittim ve daha detaylı fotoğraf kareleri elde ettim. Bonsailer Saburo Koto'nun son öğrencisi Masashi Hirao aldı genç bir ustaya ait. Mart ayı gibi demo hazırlaması için kendisiyle anlaştık.
Bonsailer tam bir sanat eseri, henüz tam bir sergi ortamı oluşmamış bazı gümrük işlemleri nedeniyle sehpaları bekletiyorlar , 1 haftaya daha hazır hale gelecekmiş.
Eğer çıplak gözle bonsaileri görmek isterseniz mutlaka gidin derim, dergi-kitap ve internetten oldukça farklı, tüm detaylarına her açıdan bakabiliyorsunuz, kuru gövde -dal efekti gibi detayları görme şansınız olur.

Bonsailer genel olarak, Acer Buergarianum ( Üç kısımlı Akçaağaç) , Juniperus Chinensis (Çin Ardıçı), Pinus Pentaphilla, Japon Ayvası ve Japon Sığlası türlerinde.
Fiyatlar hala belirlenmemiş, ama bir tanesinin 50bin Euro olduğunu söylemişlerdi. :)
Buyurun fotoğraflar,

tourkana 23-12-2012 21:19

5 Eklenti(ler)
Devamı ,

tourkana 23-12-2012 21:20

5 Eklenti(ler)
Ve son fotoğraflar,

Nail Sarı 24-12-2012 15:15

Şu güzelliğe bakın. Bu ağaçlar satılmadan imkanım olursa İstanbul'a geleceğim. Yakından görmek çok istiyorum. İmamoğlu fidancılık Türkiye Bonsai tarihine eşi benzeri olmayan bir katkıda bulunmuş. Bunları satın alma gücümüz şimdilik yok. Ancak İstanbul'a gelerek emeği geçen İmamoğlu yetkililerinin elini sıkarak teşekkür etmek isterim.

Sakaki 24-12-2012 15:57

tourkana,

Fotoğraflar için teşekkürler.
Bir şey soracağım: Saksıdaki harçlar dikkatimi çekti, sanırım o görünenler toprak karışımı değil de toprağın üzerine uygulanmış spagnum yosununa benzer birşey gibi geldi bana.

Sen yakından baktığın için soruyorum nedir onlar?

tourkana 24-12-2012 17:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1074190)
tourkana,

Fotoğraflar için teşekkürler.
Bir şey soracağım: Saksıdaki harçlar dikkatimi çekti, sanırım o görünenler toprak karışımı değil de toprağın üzerine uygulanmış spagnum yosununa benzer birşey gibi geldi bana.

Sen yakından baktığın için soruyorum nedir onlar?

Evet , sphagnum yosunu. İstanbul'da Garo bey bunlardan yetiştiriyor , piyasada bulması pek kolay değil, özellikle havai köklendirmede kullanımı başarıyı arttırıyor.

Harun Parlak 24-12-2012 20:20

Uzun yılların emeği çok güzeller. Umarım değerini veren alıcıları bulunur. Bu sayede Türkiyede yaygınlaşmasına ve sevilmesine vesile olup hayranları çoğalır.

Sakaki 24-12-2012 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tourkana (Mesaj 1074226)
Evet , sphagnum yosunu. İstanbul'da Garo bey bunlardan yetiştiriyor , piyasada bulması pek kolay değil, özellikle havai köklendirmede kullanımı başarıyı arttırıyor.

Biliyorum da bu mevsimde saksıları o derecede spagnum ile kaplamaları garip geldi bana doğrusu!?

bonsaisan 25-12-2012 10:42

Sayın Sakaki

Ben de ilk fark ettiğim de Masashi san,' a bu soruyu sordum.Ve aslında cevabını bildiğim bir soru idi.

Yosun indikatör görevi görüyor.

Ağaçların geldiği yerde ki su koşuları ile İstanbulda ki koşular bir değil.
Yosun Hem PH değeri olarak görev yapıyor hemde Nem dengelemek için kullanılmış durumda.
Bir diğer kullanılan malzeme ise karbon ya da odun kömürü.Ayrıca ilave olarak odun talaşı.

Kendisinden bir çok değerli bilgiler de edindim.Bunları bir ara derler ve forumda paylaşma imkanı bulurum.

Saygılar.

memet 25-12-2012 11:33

Çözeltinin pH'sına bağlı olarak renk değiştiren kompleks yapıdaki organik bileşiklere indikatör denir. Bu tür çözeltiler titrasyonun bitiş noktasını saptamak amacıyla kullanılır. İndikatörleri asit baz, redoks ve çöktürme indikatörleri olarak ayırabiliriz.

İndikatörler - Analitik Kimya - Kimya-Türkçe Bilgi Bankası, Ansiklopedi, haberler,sarı sayfalar, sözlük ve makale

Diğer yandan ne spagnum ne de kömür ph dengeleyici malzemler değildir.

Sakaki 25-12-2012 12:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisan (Mesaj 1074603)
Sayın Sakaki

Ben de ilk fark ettiğim de Masashi san,' a bu soruyu sordum.Ve aslında cevabını bildiğim bir soru idi.

Yosun indikatör görevi görüyor.

Ağaçların geldiği yerde ki su koşuları ile İstanbulda ki koşular bir değil.

Sn. bonsaisan
Emin değilim. Açıkcası bu kadar değerli ve bir o kadar pahalı bu bonsaileri İstanbul'un şebeke suyu ile suladıklarını sanmıyorum. Yani sulamayla ilgili bir önlem değildir bence.

Alıntı:

Yosun Hem PH değeri olarak görev yapıyor hemde Nem dengelemek için kullanılmış durumda.
Bir diğer kullanılan malzeme ise karbon ya da odun kömürü.Ayrıca ilave olarak odun talaşı.

Bu konularda zaten mutabıkız ancak bu fotoğrafta görünenler toprak karışımına dahil edilmiş durumda değil, daha çok toprağın üzerine ve çok da özenli olmayan bir şekilde serilmiş.

Eğer toprak karışımına dahil olsaydı dediklerinize %100 katılırdım ama bana tuhaf geldiği için (yani buradaki ESAS amaç bana bu değilmiş gibi geldiğinden) dün gece biraz araştırdım ve sphagnum yosununun bu şekilde kullanılmasının belli başlı 1-2 asıl sebebi arasında toprağın nem kaybetmesinin önlenmesi ve kışın bonsai saksısındaki toprağı ve kökü dona karşı korumak olduğunu öğrendim.

Alıntı:

Kendisinden bir çok değerli bilgiler de edindim. Bunları bir ara derler ve forumda paylaşma imkanı bulurum.

Saygılar.

tourkana ile fuar hakkında telefonla konuştuk. Masashi ile yapılan 5-10 dakikalık görüşmenizde edindiği bilgileri sağolsun bana aktardı. Ama bu bilgileri ilk ağızdan diğer üyelerimizle de paylaşmanız beni çok mutlu eder.
Mutlaka bekliyoruz.

Saygılar.

bonsaisan 25-12-2012 12:18

Aslında benim aktarmama gerek yok.
Masashi buraya 3 ayda bir geleçekmiş.Kendisi buraya geldiğinde hem yosun konusunu hemde diğer bilgileri direk olarak kendisine sormanız daha güzel olacaktır.
Bu sayede ilk ağızdan bilgileri edinmek daha doğru ve daha iyi olaçaktır.

Kensidinin uzman ve usta olduğu bir konu hakkında daha doğru bilgileri üyelere aktarması benim gibi bir üye nin aktarmasında daha etkili olacağını umuyorum.
Bu sayede kafa karıştıran ya da doğrumudur açaba gibi bir çok soru işaretini ortadan kaldıraçaktır.

Saygılar

tourkana 29-01-2013 11:04

Acer Palmatum Bonsai ieki, Acer Palmatum Bonsai iek gnder

Sığ Saksıdaki Bir Akçaağaç Fidanı 2900 TL mi?? İyiymiş valla.

tourkana 29-01-2013 11:04

http://www.cicekdiyari.com/cicekci.a...2647&r=1&c=240

Charlaux 29-01-2013 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tourkana (Mesaj 1093648)
Acer Palmatum Bonsai ieki, Acer Palmatum Bonsai iek gnder

Sirf o degil,digerleri de kazik ,ornegin Salon Palmiyesi(livistona) ieki, Salon Palmiyesi(livistona) iek gnder bitkiler adina duzenlenmis sans oyunlarinda (Almanya'da) baya ucuza gidiyor,30 tlye gormustum baya direk satisinda da : abarti buldum anlayacaginiz.Tabi sizin dediginize agzimi bile acamiyorum : yurtdisindan ozel siparisle getiriyormuslar da acaba uzaydan falan mi geliyor ki bu kadar bindirmisler;hic te estetik degil bana gore.Hatta daha yakin zamanda okudum forumda hani bizleri hirsizlikla suclayan bir firma vardi,bence bu kategoriye Cicek Diyari'da girebilir onlar da insanlari baya kaziklayarak soyuyorlar gorulen o ki.

trASB 31-01-2013 16:53

floryada ki yerin tam adresini verebilir misiniz istikamet olarakda olur beşyoldayım akınım yani oraya.

tourkana 08-02-2013 16:10

4 Eklenti(ler)
İmamoğlu Seracılık'a ağaçların durumunu görmek , ordaki arkadaşları da ziyaret etmek için uğradım.

Ağaçlar kapalı alanda serada duruyorlar, İstanbul'da havalar ısınınca bazı ağaçlar uyanmaya başlamışlar.

Japon Ayvaları açan kırmızı çiçekleri ile çok hoşuma gitti. 3. fotodaki Acer ise yarı şelale formu için çalışmalarıma örnek olacak.

zorr 13-03-2013 23:42

Sn.tourkana
Masahi hırao usta(saburo katonun öğrencisi)
Bu ayın içinde her hangi bir demo yapılacakmış demiştiniz.
Bundan haberimiz olabilirmi. Seyretmeyi çok isteriz bazı arkadaşlar ile beraber.
Haber verebilirmisiniz?
Selamlar.

tourkana 14-03-2013 12:56

Tabi hiç merak etmeyin Sn. Zorr , duyuruyu yapacağım ben de haber bekliyorum.

tourkana 17-03-2013 13:45

5 Eklenti(ler)
Zekeriyaköy Yeşilvadi Fidanlığı'na İtalya'dan getirtilen Zeytin Bonsaileri.

Bizim zeytinlerden tek farkı, aşılanan meyve zeytini dalları , bir çoğu da havai köklendirme.

150 TL ile 250 tl arası değişen fiyatlardalar. Bu fiyatları pahalı bulanlar için : http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/30594.htm daha hesaplı olabilir.

cango 20-03-2013 12:34

kaliteli bonsai

iyi günler,ben daha cok kaliteli bonsai arıyorum.
hollanda dan bir site buldum,bu tarz kaliteli bonsai satışı yapan yerler varmıdır acaba istanbulda?yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.
Collectie | Deshima Bonsai

beratgultekin 03-07-2013 00:38

Bonsai Almak istiyorum..

Hiçbir bilgim yok ama int den biraz arştırdım ve ilğimi çok çekdi. İstanbulda bonsai nerden alabilirim Bütçem = 100-300 arası bir tane güzel bir bonsai ağaçı almayı düşünüyom bir tanede küçük bir bonsai.
Lütfen yardım edin..

bu site adresinden sipariş vermek istiyorum ama güvenemiyom.
Online Bonsai Siparişi, Tüm İstanbul Aynı Gün Teslimat, Güncel Bonsailer

tourkana 03-07-2013 10:23

İStanbul'da istersen benden oldukça uygun fiyata alabilirsin,önce seçeceğin türe karar ver, başlangıç için zeytin öneririm, bahçe veya balkonun ışık durumuna göre Akçaağaç da tercih edebilirsin.(linkini verdiğin sitedeki akçaağaçların 40 da biri fiyatına mesela :))
http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...is/30594-2.htm

beratgultekin 04-07-2013 01:15

Bonsai Satın almak istiyorum

Arkadaşlar ben bu işte yeniyim. Ama çok ilgimi çekti. İnternetten bonsai almaya korkuyorum ama sanırım en son seçenek internet.

İstanbul'da nereden bonsai edinebilirim? Bütçem 300 tl, bir tane yaşı küçük bir ağaç bir tane de güzel bir bonsai almak istiyorum, lütfen yardım...

Bir de hangi bonsai türünü öneriyorsunuz?

Acer Palmatum (Akçaağaç) gördüm bir yerde, kırmızı yaprak olması çok ilgimi çekti.

http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/1669.htm

tourkana 05-07-2013 08:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beratgultekin (Mesaj 1176550)
Arkadaşlar ben bu işte yeniyim. Ama çok ilgimi çekti. İnternetten bonsai almaya korkuyorum ama sanırım en son seçenek internet.

İstanbul'da nereden bonsai edinebilirim? Bütçem 300 tl, bir tane yaşı küçük bir ağaç bir tane de güzel bir bonsai almak istiyorum, lütfen yardım...

Bir de hangi bonsai türünü öneriyorsunuz?

Acer Palmatum (Akçaağaç) gördüm bir yerde, kırmızı yaprak olması çok ilgimi çekti.

Zeytin ile başlayabilirsiniz, çam isterseniz de mugo çamlara bir bakın , adres bu , Istanbul Bonsai - GittiGidiyor Dükkanlar beğendiğinizi söyleyin, ben size ağaçlar.net indirimi yaparım. Teslimat elden de olur.

Ağaçlar.net satış sayfam da burada, satış sonrası her türlü desteği de benden ve sitemizden alabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...is/30594-2.htm

tourkana 31-10-2013 14:47

5 Eklenti(ler)
Florya İmamoğlu Fidanlığı , Japonya'dan gelen Bonsailerin sonbahar fotoğraflarını çektim ;

tourkana 31-10-2013 14:48

5 Eklenti(ler)
Fotoğraflara Devam ;

tourkana 31-10-2013 14:50

5 Eklenti(ler)
Devamında son 5, mini Acer ler çok güzel.

fdaolu4198 16-11-2013 19:32

hocam bu en son florya fidanlığındaki bonsai fiyatları nedir? almak istesek nasıl iletişime geçebiliriz? ardahana yollanma ihtimalleri varmıdır?
bilgilendiriseniz sevinirim :)

sinanunsal05 07-10-2014 14:59

Merhabalar,
Ben bonsai ağaçlarına ilgi duymaya başladım, çok yüce güzel bir görüntüsü var. Bu florya fidanlığının web sitesi yok mu acaba?

tourkana 10-10-2014 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinanunsal05 (Mesaj 1323126)
Merhabalar,
Ben bonsai ağaçlarına ilgi duymaya başladım, çok yüce güzel bir görüntüsü var. Bu florya fidanlığının web sitesi yok mu acaba?

İstanbul Seracılık | Contact

Kizilirmak44 03-12-2015 01:43

Teşekkür

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025