![]() |
Balkon 1 e bayıldım
Çok güzel çalışmalar |
Acer lerin tohumlarını toplamak için en iyi Zaman nedir?
Genelde nerelerde yaygın oluyor? (İstanbulcivarında) |
kasım ayı gibi, Marmara Bölgesinde bir de lodos vurunca ağaçta yaprak da tohum da kalmaıyor
|
Alıntı:
bu acer yüzünden delireceğim sanırım. inat ettim tohumdan yetiştirmek istiyorum. netten aldık tohumları ama çimlendiremedim.sanıyorum o tohumlar yurt dışından toptancıya ordan da bize gelene kadar sağlıksız hale geliyorlar. elimde hala bu tohumlardan var ama çimlenme olmayacak diye tekrar ekmek gelmedi içimden. istanbul fatih te yaşıyorum.bırakın acer togumu acer ağacı bile göremiyorum her tarafa bakınmama rağmen.nerededir bu kırmızı - sarı acer ağaçları gidip sabahlayacam yanında |
Sayın withouttea,
Kasım ayında toplamak gerekiyor ama rüzgarsız bir yerde ise üzerinde tohum kalır. Kolay gelsin.... Alıntı:
|
istanbul da nerede bulabilirsiniz bilemiyorum
ben ekmeden önce tohumların kabuklarını çıkarmıştım tohum ekimi ile ilgili bu sayfada daha önce paylaşımlar yaptık, mesajlara bakabilirsiniz yurtdışında tohum almak mı, acer palmatum geisha olsa belki |
1 Eklenti(ler)
ben bakmaya doyamıyorum
|
3 Eklenti(ler)
Sn.mehmetpolat'ın benimle paylaştığı acerlerimin son durumu bu şekilde.
İzmir'in sıcağından bunalan kuşlar biraz yağmalamış fidanlarımı çoğu köklerinden çıkmış :( Kalan fidanlarıma gözüm gibi bakıyorum bakalım biraz odunsu gövde yapsalar da kurtarsalar paçayı :D |
o bir tanesi çok güzel çoşmuş sn. boguz,
sulamaya konusda ise ben hergün azar azar suluyorum yoksa kurumaya başlıyorlar fazla sudan dolayı, önce yaprak uçlarından başlayıp. |
bu şekilde kurumanın önüne geçerim diye düşünüyorum
|
Bence gölgelik icin kullanilan filelerden alin, hem kuşlardan korumuş olursunuz hem de günese karşi koruma saglar. Saksinin köşelerine sokacağınız bir cubuk üstune kolaylikla uygulanabilir
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 615649
Merhaba arkadaşlar akçaağacımda kurumalar oluşuyor ne tavsiye edersiniz lütfen yardım. |
Sanırım tam gün güneş alıyorlar, rüzgarda var ve nemde az ise durum genelde böyle.İç anadoluda bakıyorsak eğer bu türe benim tavsiyem rüzgardan korunaklı,diğer büyük ağaçlar var ise onların gölgesinde bakmak..Güneş alması mühim değil kırmızı yapraklılar daha çabuk yeşillenir ama ağac daha sağlıklı olur.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ben 2 ay önce çinden akçaağaç bonsai tahumları getirttim.Tecrübeleriniden faydalanarak büyütmek istiyorum.Çimlendirme aşamaları nelerdir?ne zamandr?
|
Ne tür aldınız, pek çok çeşidi var çünkü
|
Cok sessiz burasi. Ben bu yil da dolaba attim bakalim totuhumlari iki aylari doluyor.
|
2 Eklenti(ler)
123
|
Mehmet Bey fideleriniz güzel görünüyor, elinize sağlık. türü ne acaba?
Kolay gelsin Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Çinden üç dişli akçaağaç(acer trident) tohumu getirttim. 2 gün ılık suda bekletip spagnum yosununun üzeine ve içine koyup poşet içinde buzdolabına koydum 1 nisan 2017de. Tohumlar gecikince biraz geç kaldım ama yine de çimlendirmeyi deniyorum.
|
Teşekkürler, Güven bey, orange dream sanırım, dolaba komuştum kasım ayında şubatta çıkardım baktım çimlenmişler 3 ay olmuş
|
Yeşil kalanlar güneşten biraz güneşten uzak kaldılar. Tohum lazım olursa ben size bulurum vermeyin paranızı boşuna
|
1 Eklenti(ler)
Kalan sağlar
|
1 Eklenti(ler)
Orange derken bunu mu demek istiyorlar acaba
|
2 Eklenti(ler)
mehmet bey
bende 4-5 ay kadar önce akçaağaç tohumları toplamıştım (almanya'dan), bu resimdeki akça tam türünü bilmiyorum, isterseniz size gönderebilirim (nasılsa ben beceremeyeceğim:) @sagol güven bey size de iletebilirim isterseniz. Alıntı:
|
Neden olmasın deneyin bence yaparsınız. Denedikçe öğreniyor insan. Siz de biliyorsunuz bunlar benim üçüncü denemem en son yerlerini değiştirdim coştular
|
Üçüncü denememde yaşatabildim bunları bu kadar
|
1 Eklenti(ler)
Bundan umutluyum, güzel olacak sanırım.
|
2 Eklenti(ler)
Bahar
|
1 Eklenti(ler)
Orange dream
|
Merhabalar ben acer palmatum tohumu aldım erzurum gibi bi şehirde yetiştirmem mümkün mü
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025