agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bonsai ağaç türleri (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/)
-   -   Sedir (Cedrus) (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/564.htm)

ozcanaltinay 22-09-2012 15:59

çok güzel fotograflar bilgiler için teşekkür ederim

delielveli 01-05-2013 22:54

sedirlerde havai köklendirme yapılabiliyor mu?
çelikle üretimleri mümkün mü?

Sakaki 02-05-2013 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi delielveli (Mesaj 1147819)
sedirlerde havai köklendirme yapılabiliyor mu?
çelikle üretimleri mümkün mü?

Sn delielveli,

Çelikle üretim hakkında birşey diyemem, pek malumatım yok, ancak havai köklendirme yapabilirsiniz. Fakat yaprak döken türlere göre çok daha uzun bir süre beklemeniz gerekir. Yaprak döken türlerde köklenme süresi birkaç ay ile 6 ay arasında olabilirken, bazı çam türlerinde bu süre 1-2 seneye çıkabiliyor, yani sabır şart :)

NOT: Aynı mesajı birden fazla yerde yazmak ve cevap istemek, forumda bilgi karışıklığına neden olduğundan, sorularımız için en uygun başlığı seçip orada sormak en iyisi olur.

mraccent 14-01-2015 15:48

arkadaşlar merhaba
fidanlığa giden yoldan geçerken bir bahçıvan evinin bahçesinden Toros ve mavi sedir dallarını sokağa attı.
adam gidince 2 dalı direk bagaja attım =)
bunları suda bekleterek köklendirme şansım var mıdır?
Toros dal uzunluğu 1 mt kalınlık 6 cm
mavi sedir 60 cm ve 3 cm kalınlıkta olması lazım.
akşam ölçer daha detaylı bilgi veririm.

teşk.

badrobot 14-01-2015 15:55

Sn.mraccent.
Heyecanınızı ve çabalarınızı takdir ediyorum. Ama malesef söylediğiniz kalınlıktaki dallar ve mevsim itibariyley köklendrimenin başarısız olacağını söylemeliyim. Ayrıca türlerde köklenmede biraz nazlı türler.

mraccent 14-01-2015 16:27

sn badrobot,
bir yolunu bulmalıyım.
fırsatı kaçırmamalıyım=)
şaka bir yana , bonsai için uygun olduklarını düşünüyorum.
küçük yan dallarından suda köklendirmeyi
bir kısmınıda patates+toprak gibi bir yöntem deneyeceğim.
bunuda bir yerde okumuştum..

başka fikri olan var mı?
teşk.

badrobot 14-01-2015 17:26

Sn.mraccent.
Deneyin tabii. Denemekten zarar gelmez. Sizin içi deneyim deneyimdir.
Bonsai için size daha kolay ve geriden sürgün veren türleri öneririm. Ligüstrüm,Oya ve aşısız olmak şartıyla Dut, Erik, Kiraz gibi meyve ağaçları dahi olabilir.

mraccent 14-01-2015 20:30

Sn.badrobot,
Az önce ekim işlemlerini tamamlandı. İnş1-2 şanslı köklü sedir elde ederim. 2 şer numune kapalı balkonda,birer numune salonda tutuyorum. Aldığım budanmış dallar büyük olasılıkla dış mekan bitkisindendi..gelişmeleri haberdar etmeye çalışırım.

badrobot 14-01-2015 21:15

Eğer olurda köklenme sağlanırsa sizin kadar sevineceğime emin olabilirsiniz.
Başarılar dilerim.

Sakaki 15-01-2015 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mraccent (Mesaj 1347967)
başka fikri olan var mı?
teşk.

Havai köklendirmeye bile 1-2 sene gibi uzun bir sürede cevap veren ve köklenme şansı havai köklendirme yöntemiyle bile düşük olan ibrelileri bu şekilde ve bu dönemde köklendirmeniz -hele de bu kalınlıkta- neredeyse imkansız.

mraccent 25-01-2015 12:20

Mavi sedir ince dallarımı nerdeyse 2 hafta önce suda bekletiyordum . Dal uçlarında sarı topaklar oluşmaya başladı sanırım kozalak gibi . Sizce bu dalları ne zaman toprağa ekmeliyim. Başka bir deneyimdeki sedirlerde böyle bir oluşum daha gözlemleyemedim.

mraccent 08-02-2015 14:24

patatese ve toprağa direk ekim yaptığım Toros sedirleri kurudu.
suda bulunan mavi sedirin dalın uçunda sarı sarı oluşumlar::(sanırım kozalak ) oluştu.
mavi sedirin kozalağını açıp,içindeki yaklaşık 15-20 tane tohumu pamuğa yatırdım.
birkaçı kurumuş göründüğü için belki direk suyla temasla filizlenebileceğini düşünüyorum.

ufukarikaya 25-11-2015 11:41

2 Eklenti(ler)
firmadan 2. kez bu fideyi alışım diğeride bu şekildeydi. Ben kurumaya başlamış fide gönderdiklerini düşünerek tekrar aldım.
Bu fidede doğal bişeymi bu yoksa kurumamı var?

Eklenti 586741

Eklenti 586742

Sakaki 26-11-2015 12:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ufukarikaya (Mesaj 1422612)
firmadan 2. kez bu fideyi alışım diğeride bu şekildeydi. Ben kurumaya başlamış fide gönderdiklerini düşünerek tekrar aldım.
Bu fidede doğal bişeymi bu yoksa kurumamı var?

Eklenti 586741

Eklenti 586742

Öncelikle bitkinizin Sedir ağacı olmadığını söylemeliyim.
Dip kısımdaki gördüğünüz sararma ve kurumalar o bölgenin ışık almamasından kaynaklı doğal bir süreç. Bitkiniz gayet sağlıklı görünüyor.

sardunya_askı 30-11-2015 10:48

Bonsainiz çok güzel görünüyor bende yeni sedir aldım henüz çok küçük kaç yaşında başlanılmalı bonsaiye

Eray Süzen 25-03-2017 16:50

3 Eklenti(ler)
Merhaba. Geçen hafta japon sediri aldım. Bir haftadır salonda duruyordu. Uç kisimlari kizilimsiydi geldiginde simdi hem yeşil oldu hemde boyi uzadı. Ama acaba iç mekan için iygun mudur ? Birde merak ettiğim ben tek gövde istiyorum. Acaba tek gövde midir ?

sagol 25-03-2017 18:03

Malesef iç mekan için uygun değil. Güneş az alınca bitkiler güneşi görebilmek için daha uzun olurlar. Büyük olasılıkla tek gövdedir. Açık balkonda güneşi rahatca alacağı bir konumda olabilir.

...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eray Süzen (Mesaj 1500311)
Merhaba. Geçen hafta japon sediri aldım. Bir haftadır salonda duruyordu. Uç kisimlari kizilimsiydi geldiginde simdi hem yeşil oldu hemde boyi uzadı. Ama acaba iç mekan için iygun mudur ? Birde merak ettiğim ben tek gövde istiyorum. Acaba tek gövde midir ?

Eray Süzen 25-03-2017 21:27

Cevap için teşekkür ederim. Peki evin içinde bol güneş alan bir yere koysam olur mu ?

Barut27 21-10-2018 22:26

Sedir ağacı hakkında bakım ile ilgili bilgi almak istiyorum.

Arkadaşlar 3 gün önce bir kırtık mavi sedir ağacı (aldığım kişi isminin bu olduğunu söyledi) aldım. Bir bonsai çalışması yapmış istiyorum fakat işe başlamadan önce aldığım ağaç fidanı ile ilgili bakımı nasıl yapacağımı öğrenmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025