agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bonsai ağaç türleri (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/)
-   -   Gül ağacı (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/33275.htm)

cemboa 10-02-2006 22:32

Gül ağacı
 
1 Eklenti(ler)
....Yanımdaki ağartmanın çiçekliğindeki gülü budamışlar. Bende onlar aldım. Bonsai yapmaya karar verdim. Kalınlığı 2 parmak kadar fotoda görüldüğü gibi. Gülün çelikten üretildiğini biliyorum. Bu kalınlıkta bir çelik tutarmı ?

Baki Berk Kayalar 11-02-2006 02:06

Valla abicim Allah' tan ümit kesilmez:) Deneyeceğiz. Ne de olsa topladığın güllerin bir kısmı bende:) Fakat ben toprağa bugün gündüz saatlerinde geçirmeyi düşünüyorum. Dorğu dürüst vakit olmadı.

Aslında ben, bana verdiklerinden birini ikiye kesip öyle denemeyi düşünüyorum. Tutarsa daha kısa bir gül bonsaisi olacaktır.

Öte yandan yazlığın bahçesinden aldığım bir kaç gül çeliğim görüntü itibariyle tutmuş gözüküyorlar. Kapalı balkon ortamında yapraklandılar fakat mevsimsel koşullar (Güneş ışığı ve sıcaklık azlığı) nedeniyle olsa gerek çıkan yapraklar solgun görünüyor. Yapraklara sıvı gübreli su püskürtmeyi denedim ama o solgunluğu gideremedim. Başka bir yol bilen varsa bilgilenmek istiyorum.

Özetleyeyim: Saksı ve benzeri yerlere eklediğim gül çeliklerim yapraklanmalarına ve yaprakları büyümesine rağmen solgun görünüyorlar. Sebebi ve kurtuluş yolu ne olabilir?

Yine de ilk olarak Cem Abinin sorusu cevaplansa daha iyi olur;)

backyard 11-02-2006 14:56

:eek: sen bonsailerine akrobasiyi de mi öğretiyorsun?

cemboa 11-02-2006 15:06

valla ışıktan maximum faydalanabilmeleri için bunu yapıyorum. Arkadada heniz fotolarını siteye koymadığım diğer pek çok çalışmam gibi şekil almayı bekliyorlar. Onlarda zamanı geldiğinde sizlerle tanışacaklar abla ve abileri :). O zamanda zengin bir koleksiyon resmi olacak burda.

Baki Berk Kayalar 25-02-2006 00:18

Tutsunlar, ondan sonra gül bonsaisinin alası olurlar. Tabakla güzel görünmelerine rağmen şimdiden tabağa koymak pek uygun değil gibime geliyor.

cemboa 25-02-2006 00:34

ewet bay mineral doğru tespi yapmış..öncelikle bonsaide yapılan en klasik yanılgılardan birine düşmüşsünüz...bununla ilgili forumda bir yazım var ..okursanız ilaveten bir iki uyarımıda görmüş olursunuz. Bu çelikleri hem tuttturmak hemde bonsai fomu verebilmek için normal saksıda (hemde toprağı bol olarak) bakmanız gerek. Aynı zamanda gülün içeride olacağını sanmıyorum.

mstfylcn 25-02-2006 01:11

ben de şöyle düşünüyorum..
az ve sığ toprağa bitki.. ağaç fizyolojik olarak alışacak ve ona göre gelişecek..
minimum müdehale ile bir bonsai uzun zamanda sürse.. kendiliğinden oluşacak..

Baki Berk Kayalar 25-02-2006 01:31

O zaman bu kalsın, burada tutturmayı dene ama normal bir saksıda başka gül çeliklerini bulundurmayı çimlendirmeye çalışmayı ihmal etme.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025